
Apple Chips,Vol.2
Υποσχέθηκα ότι θα φτιάξω τη συνταγή με τα chips μήλο του πρωινού post και πως θα μοιραστώ μαζί σας τη γνώμη μου…Και φυσικά το έκανα, αφού σήμερα το απόγευμα ήμουν στο σπίτι μόνη με τη Βάλια, και έτσι αφοσιώθηκα στο έργο μου. Πρέπει να ομολογήσω ότι είχα καιρό να απολαύσω αυτή την απογευματινή διαδικασία της προετοιμασίας ενός νέου project και ήμοην ενθουσιασμένη. Έκοψα λοιπόν τα μηλαράκια μου, δύο στον αριθμό – άφησα ένα στο ψυγείο για την αυριανή μας φρουτόκρεμα- σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούσα (εκ του αποτελέσματος οφείλω να σας πω ότι θα έπρεπε να τις έχω κόψει πιο λεπτές, εκεί είναι και το μυστικό αυτής της συνταγής).
Στη συνέχεια έβαλα τις κομμένες φέτες σε ένα μπωλ και τις περίχυσα με χυμό. Δεν είχα χυμό μήλου και έτσι χρησιμοποίησα χυμό μήλο μαζί με πορτοκάλι – λάθος φίλοι μου δεν έπρεπε να το κάνω καθώς το πορτοκάλι έδωσε όξινη γεύση. Και φυσικά πρόσθεσα και λίγη κανέλα – σε καμία περίπτωση ένα κουταλάκι του γλυκού που μας πρότεινε η συνταγή.
Μετά από 20 περιπου λεπτά τις έβαλα στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Αν και για το αποτέλεσμα δεν ήμουν πολύ σίγουρη, η απόλαυση που ένιωσα δια της οσφρήσεως ήταν μοναδική – η μυρωδιά του μήλου που ψηνόταν στο φούρνο ήταν πραγματικά ασύλληπτη. Και μόνο για αυτό θα άξιζε και ήμουν πεπεισμένη.
Αφού πέρασαν αυτά τα 25 λεπτά στο φούρνο, έσβυσα το φούρνο και έβγαλα τα τσιπς μου. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με εκείνο της αρχικής εικόνας. όχι ότι το δικό μου ήταν άσχημο αλλά σίγουρα θα χρειαστώ πολλά ακόμα μήλα μέχρι να το πετύχω. Η γεύση τους δε μπορώ να πω ότι με κέρδισε αλλά επιδέχεται βελτίωση. Και κάτωθι θα βρείτε τις μικρές παρατηρήσεις που έχω να κάνω:
– Οι φέτες πρέπει να είναι πολύ λεπτά κομμένες ώστε να ξεροψηθούν. Διαφορετικά μοιάζουν με μήλο βρασμένο
– Ο χυμός πρέπει σίγουρα να είναι μήλου, και ιδανικά να έχει και λίγη ζάχαρη ώστε το αποτέλεσμα να είναι γλυκό και όχι ξινό
– Μην χρησιμοποιήσετε πράσινα μήλα εκτός και αν λατρεύετε τη γεύση τους
– Μην περιμένετε να γευτείτε chips πατάτας με λίγες θερμίδες – είναι chips ΜΗΛΟ!
Αναμένοντας την υπόλοιπη οικογένεια για να σχολιάσουν τη συνταγή μου, η απογοήτευση ήταν διπλή. Αν και η Αλίκη μπαίνοντας στο σπίτι με ρώτησε αν έχω φτιάξει μηλόπιτα (σας είπα η μυρωδιά “δεν παίζεται”), μόλις δοκίμασε έβγαλε αυτό το γνωστό επιφώνημα “μπλιάχ”
– Μαμά αυτό μοιάζει με chips αλλά έχει μια άλλη γεύση
– Ναι Αλίκη μου είναι chips μήλο. Υγιεινό και θρεπτικό
– (για να μην με στενοχωρήσει) Καλά μαμά πειράζει να το φάω μια άλλη φορά;
Δεν ξέρω αν έχω γίνει κατανοητή, αλλά απέτυχα και μάλλον δεν θα το ξαναπροσπαθήσω. Αυτό που έχω σίγουρα έχω να σας ομολογήσω, είναι ότι απόλαυσα έναν υπέροχο χυμό από το μείγμα του χυμού με τις φέτες μήλου και την κανέλα. Πραγματικά ΑΥΤΟ ίσως είναι που αξίζει κανείς να ξανακάνει,
Στην υγειά σας λοιπόν,
Π+Α+Β
you may also like:
Gaitanaki
Διάβασα το χθεσινό σου ποστ και περίμενα να δώ αν το κατάφερες. Το έχω δοκιμάσει κι εγώ και απέτυχα και τις δυο φορές. Κάποιος μου είπε μετά ότι μόνο με αποξηραντή θα βγεί κανονικό τραγανό τύπου πατατάκι. Σιγά μη τρέχω να αγοράζω όμως. Μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες με τα μήλα λίγο ξενέρωσα με το Pinterest. Λίγο ψεύτικα μου φαίνονται τώρα πια. Οχι ότι έχω σταματήσει τα πιν αλλά με λιγότερο ενθουσιασμό. Τί σου κάνει ένα μήλο!!
Φιλιά πολλά
Katerina
Eftixos pou to dokimases esi ke me evgales apo ton kopo! Giati to eixa k ego sta ipopsin na to ftiaxo!!! Xaxa