
Chips φτιαγμένα απο μήλα – Νόστιμα και υγιεινά
Ποιό παιδί δεν τρελαίνεται για τσιπς; Εμένα τουλάχιστον με το που τα βλέπει, τεντώνει κεραία, κάνει focus και ορμάει. Μπορεί να είναι βέβαια συνέπεια του γεγονότος ότι εκτός από τα πάρτυ, δεν επιτρέπεται να τα τρώει. Υπερβολή; Μπορεί αλλά επειδή εγώ είμαι τρελή οπαδός, φοβάμαι μήπως της κολλήσω το κουσούρι και άντε να αποτοξινωθεί το παιδί από την τσιπσομανία! Ε λοιπόν βρήκα τη λύση. Apple Chips…τσιπς από μήλο δηλαδή. Φαίνονται υπέροχα και αύριο θα το δοκιμάσω που περιμένω φίλες της στο σπίτι.
photo via thekitchenwhisperer
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και όπως μας περιγράφει εδώ η φίλη μας, κόβετε σε λεπτές φέτες 2 μήλα και τα βάζετε σε μπωλ με 4 φλυτζάνια χυμό μήλου και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Αν δεν θέλετε τη ζάχαρη, μπορείτε εναλλακτικά να τα βάλετε σε νερό – εγώ προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω έτσι. Τα μουλιάζετε για 10-12 λεπτά και στη συνέχεια τα βαζετε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά τους 160 περίπου βαθμούς. Τα βγάζουμε από το φούρν, σβύνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο εκτός φούρνου. Μετά από λίγο τα ξαναβάζουμε για λίγη ώρα πάλι στο φούρνο χωρίς να είναι αναμμένος ώστε να ξεραθούν λίγο παραπάνω.
Εύκολη πολύ η συνταγή και είμαι σίγουρη και πολύ νόστιμη.
photo via abeautifulmess
Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα άμεσα!
Π+Α+Β
you may also like:
Όλγα Χατζηχρίστου
Αχ κι εγώ τρελαίνομαι για πατατάκια, τα λατρεύω για την ακρίβεια και έχω τον ίδιο φόβο για το γιο μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα τρώει -εκτός από σπάνιες περιπτώσεις/εξαιρέσεις – πρώτα γιατί δεν τα βλέπει ποτέ και πουθενά στο σπίτι (είναι χαντακωμένα βαθιά!) και γιατί είναι γλυκατζής. Ένας λόγος παραπάνω να του αρέσουν τα “μηλοπατατάκια”. Περιμένω εντυπώσεις και εντωμεταξύ θα το επιχειρήσω και εγώ!
Όλγα
Pepi ★Author
Όλγα μου καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για αυτή την “στάση”. Η αλήθεια έιναι ότι η συνταγή δεν αγαπήθηκε και πολύ από τη θυγατέρα μου. Λυπάμαι αλλά μάλλον στα chips πατάτας θα γυρίσουμε!!! Έγραψα σχετικό Post, Καλό βράδυ, Πέπη