Η Μεγάπολις – Μεγάλη και Σοφή

0 Comments 🕔11:54, 22.Feb 2016

Η Μεγάπολις – Μεγάλη και Σοφή

Το ξετυλίγαμε, το απλώναμε και πάλι το ξετυλίγαμε και ακολουθούσαμε τις λέξεις και τις εικόνες. Όμορφες εικόνες, κατανοητές αλλά και πλουραλιστικές- πάντα υπήρχε κάτι κρυμμένο και περίμενε ένα μικρό δαχτυλάκι να το βγάλει από την αφάνεια. Περισσότερα από 100 κτίρια, παράθυρα που οι 300 του Λεωνίδα θα ζήλευαν, 10 εργοστάσια – όχι σοκολάτας, 1 εξωγήινος που θα μπορούσε να είναι και ένας από εμάς, αγάλματα που αν γίνουν κομμάτια θα δημιουργήσουν άλλη μία Μεγαλόπολη, περίπου 90 ζώα που οποιασδήποτε ζωολογικός κήπος θα ήθελε, 33 ψάρια αλλά και νούφαρα, πουλιά, καμηλοπαρδάλεις – ίσως υπάρχει και ένας ελέφαντας αλλά θα πρέπει να το ξανακοιτάξω, καμιά 500αριά κάτοικοι, 1000 σκαλοπάτια, 2 εκκλησίες, 10 σύννεφα ουφ δεν τη παλεύω…αλλά και μία γοητευτική γοργόνα που θα αλλάξει τη ζωή του εξωγήινού μας!

Μεγάπολις - Μεγάλη και Σοφή 1

Μεγάπολις - Μεγάλη και Σοφή 2

Ένα βιβλίο μοναδικό κυριολεκτικά καθώς δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό. Είχε μείνει αρκετούς μήνες στο ράφι της βιβλιοθήκης μας, ακόμα δεν είχε έρθει ο εξωγήινος στη Μεγάπολις, αλλά τώρα που εντόπισε ετούτη εδώ την πόλη, ξεκίνησε το γλέντι της ανάγνωσης. Κάθετης όπως άλλωστε ταιριάζει σε μία Μεγαλόπολη. Απλή και περιεκτική ιστορία, που στόχο έχει να διασκεδάσει, να κάνει την ανάγνωση παιχνίδι αλλά και γιατί όχι να μας κάνει να αναρωτηθούμε για την ποιότητα των δικών μας πόλεων, για την έλλειψη ταυτότητας αλλά και την τοποθέτησή τους απέναντι στο ξένο.

Μεγάπολις - Μεγάλη και Σοφή 3

MEGALOPOLE-ekdoseis kokkino 5

MEGALOPOLE-ekdoseis kokkino 1

MEGALOPOLE-ekdoseis kokkino 2

Είναι η ιστορία της Μεγάπολις που εδώ και αιώνες οι άνθρωποι ταξιδεύουν από πολύ μακριά για να την επισκεφθούν. Μια μέρα, ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο προσγειώνεται στις στέγες των σπιτιών μεταφέροντας έναν περίεργο επισκέπτη. Για να εορτάσουν αυτή την εξαιρετική και μοναδική συνάντηση, ο Δήμαρχος μαζί με τον αστρονόμο κηρύσσουν εκείνη την ημέρα, αργία. Μία ημέρα με μεγάλη γιορτή, παρελάσεις, πυροτεχνήματα αλλά και «ατελείωτο κρυφτό»: μέσα στους κινέζικούς κήπους ανάμεσα στις παγόδες, στο ρεσιτάλ της Όπερας, στην αγορά. Μέχρι που ο παράξενος αυτός επισκέπτης έφαγε μία πραλίνα σοκολάτα και του «κάθισε» στο λαιμό. Η συνέχεια επί των σελίδων.

Πόσο όμορφη ιστορία με πόσες ιδέες ανάπτυξης μιας πόλης, μίας γειτονιάς. Φυσικά από τις εκδόσεις Κόκκινο που ποτέ δεν μας φέρνουν κάτι τυχαίο και την υπέροχη Clea Dieudonné με τη Μεγάπολις να ξετυλίγεται σταδιακά και να αποκαλύπτεται σε μία γιγαντιαία σελίδα 3 μέτρων.

Μεγάπολις - Μεγάλη και Σοφή

Αυτή είναι η Μεγάπολις – Μεγάλη και Σοφή. Μία πόλη ενωμένη που έχει προστατεύσει την ιστορική της ταυτότητα και παράδοση που σέβεται τους επισκέπτες της αλλά και τους νέους κατοίκους τους και τους ενσωματώνει στην καθημερινότητά της με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Μία πόλη που θριαμβευτικά δίνει το παρόν της, ατενίζει στο μέλλον αλλά υμνεί το παρελθόν της.

X

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment