8 πραγματικά facts για την σωστή επιστροφή στο σχολείο

0 Comments 🕔06:46, 24.Σεπ 2020
Γράφει η Αμαλία Μουστάκη
Καλός γονιός είναι ο προετοιμασμένος γονιός. Διάβασε τα 8 παρακάτω facts για την επιστροφή στο σχολείο και λάβε τα μέτρα σου!

1.Ποτέ δεν είναι αρκετά

Το ταπεινό σχολικό μολύβι χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, όταν ο γραφίτης που εξωρυσσόταν στο Lake District της Αγγλίας τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μέσα σε ξύλινους σωλήνες. Έκτοτε έγινε ένα από τα πιο χρηστικά αντικείμενα στον κόσμο, επενδύθηκε με μέταλλο, πλαστικό και ένα σωρό άλλα υλικά, έγινε αρωματικό, φωσφοριζέ κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, όμως το κλασικό ξύλινο μολύβι παραμένει η καλύτερη επιλογή αν δε θέλετε να ψάχνετε για αντίστοιχη ποικιλία από αναλόγου μεγέθους ξύστρες.

2. Τι να βάλω σήμερα;

Τα leggings για τις μαμάδες κοριτσιών είναι μάλλον η πρώτη επιλογή στη λίστα για γρήγορο και άνετο ντύσιμο στο σχολείο. Κι όμως, υπάρχουν πολλά σχολεία στον κόσμο, όπου αυτά απαγορεύονται γιατί θεωρείται ότι δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος. Ευτυχώς οι Ελληνίδες μανούλες (sic) δε χρειάζεται προς το παρόν να προσθέσουν έναν ακόμη λόγο για πονοκέφαλο στην καθημερινότητα τους.

3. Κι αφού βρουμε τι θα βάλουμε, με ποιο μέσο θα πάμε;;

Το ιδανικό θα ήταν με το ποδήλατο ή με τα πόδια! Κι όμως, παλιότερες έρευνες έδειχνα ότι πάνω από το 70 τοις εκατό των μαθητών στην Ελλάδα φτάνουν στο σχολείο εποχούμενοι. Κι αν κρίνουμε από την κυκλοφορία στους δρόμους εκεί γύρω στις οχτώ το πρωί, μάλλον το ποσοστό έχει ανέβει κι άλλο!

4. Τσάντα πήρατε;;

Με μονόκερους, spiderman, ή τον Τσε, δεν έχει και τόση σημασία! Από εργονομική όμως άποψη, η σχολική τσάντα του παιδιού σας πρέπει να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:
– Δεν πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από το 15% του βάρους του χρήστη.
– Επιλέξτε ελαφρύ νάιλον ή δέρμα με επένδυση ή οποιοδήποτε αδιάβροχο υλικό για να αποφύγετε τα ατυχήματα στο εσωτερικό.
– Οι ιμάντες με επένδυση μειώνουν την πίεση.
– Τα βαρύτερα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω μέρος και πίσω μέρος.
-Θήκες, θήκες, περισσότερες θήκες!

5. Και για κολατσιό;

Με τα περισσότερα κυλικεία κλειστά αυτή την περίεργη φετινή χρονιά, μάλλον πρέπει να ξανασυμβουλευτείς τις προτάσεις για κολατσιό της Αlice on board για εύκολα snack που θα εξασφαλίσουν ότι τα ταπεράκια σας θα επιστρέψουν στο σπίτι-επιτέλους- άδεια! Μεγάλη ποικιλία για snack και lunch boxes θα βρείς εδώ.

6. Υπομονή μέχρι την ολική επαναφορά

Έρευνες στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι μετά από σχεδόν τρεις μήνες μακριά από τις σχολικές αίθουσες, οι μαθητές βιώνουν τη λεγόμενη “θερινή απώλεια μάθησης”. Θα χρειαστεί ένας τουλάχιστον μήνας σχολικής εκπαίδευσης για να ανακτήσουν τα παιδιά τις γνώσεις που είχαν κατακτήσει μέχρι τον προηγούμενο Ιούνιο και να ξαναμπούν σε πρόγραμμα. Μμ.. με τη ζέστη που φτάνει στην Ελλάδα μέχρι τον Νοέμβριο, κάντους δύο τους μήνες σκέφτομαι εγώ!

7. Πώς λένε τη δασκάλα σου;

Λίγες φιγούρες στη ζωή ενός παιδιού μπορούν να είναι τόσο ανεπιθύμητες όσο ο βαρετός δάσκαλος. Στο μυθιστόρημά Fifth Business, ο Robertson Davies έγραφε: «Εάν ένα παιδί δεν μπορεί να έχει καλό δάσκαλο, δώστε του μια ψυχολογική αναπηρία ή μια οποιαδήποτε αποτυχία να αντιμετωπίσει. Απλώς μην του δώσετε έναν κακό, θαμπό δάσκαλο”. Στην πραγματικότητα η πλειονότητα των εκπαιδευτικών δεν είναι τόσο ανεπαρκείς όσο θέλουμε να φανταζόμαστε. Εμπιστευτείτε τους, συνεργαστείτε μαζί τους και όλα θα πάνε καλά!

8. Οι ανεπιθύμητες…

Κι όμως! υπάρχουν κάποια πλάσματα που λατρεύουν την επιστροφή στα σχολεία! Η σεζόν για τις ψείρες ξεκινά κάθε Σεπτέμβριο! Και οι έρευνες λένε πως έως και το 13% των μαθητών μολύνονται κάθε χρόνο. Οι ψείρες μπορούν να ζήσουν για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία. Ευτυχώς, με μία επίσκεψη στο πλησιέστερο φαρμακείο, τα συμπαθή κατά τα άλλα παράσιτα, θα μετακομίσουν σε άλλα, πιο φιλόξενα κεφαλάκια.
Καλή σχολική χορνιά σε όλους!

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment