7 tips για την ομαλή επιστροφή στο σχολείο

0 Comments 🕔13:27, 27.Aug 2019

Επιστρέψαμε στην πόλη και δυστυχώς, το αγαπημένο καλοκαίρι φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του. Πολύ σύντομα τα παιδιά θα πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο, και αυτό, τουλάχιστον τα δικά μου παιδιά, έχει αρχίσει να τα μελαγχολεί.

Καθημερινά, πιάνω τον εαυτό μου να τονίζω ότι, σχολείο δεν σημαίνει μόνο μαθήματα και υποχρεώσεις. Είναι επίσης επανένωση με τις παρέες και τους φίλους και ανταλλαγή εμπειριών από το καλοκαίρι που πέρασε, καθώς επίσης μια νέα καθημερινότητα για όλους μας, που στο χέρι μας είναι, να κάνουμε ευχάριστη.

7 απλά tips για την ομαλή επιστροφή στο σχολείο

Πηγαίνουμε μαζί για τις σχολικές αγορές! Τίποτα δεν θα μας βάλει καλύτερα στο κλίμα της νέας σχολικής χρονιάς, από τις αγορές για το σχολείο! Όλα γύρω μας φωνάζουν Back to School. Μολύβια, στιλό, εξοπλισμός για τα καλλιτεχνικά, διαβήτης, τρίγωνο και χάρακας, γόμες, κασετίνα — και φυσικά η σχολική τσάντα αλλά και όλα τα αξεσουάρ για σνακ στο σχολείο με βασιλιά το φαγητοδοχείο! Δεν θα ξεχάσουμε να πάρουμε και λίγα εξωσχολικά παιδικά βιβλία.

Ανανεώνουμε τη διαρρύθμιση του παιδικού δωματίου και ενισχύουμε τη σχολική γωνιά! Ειδικά για τα πρωτάκια, η διαμόρφωση ενός δικού τους νέου χώρου, είναι ζωτικής σημασίας. Περιορίστε τον χώρο του παιχνιδιού και δώστε περισσότερο χώρο στα ράφια για τα σχολικά, στο γραφείο, στην καρέκλα και στη βιβλιοθήκη. Πάρτε έναν μαυροπίνακα, ή ένα πινακάκι φελλού για ανακοινώσεις, και δώστε τον τόνο για τη μελέτη.

Μπαίνουμε σε φθινοπωρινούς ρυθμούς ψήνοντας κέικ όπως αυτό το γευστικότατο κέικ αμυγδάλου , ή το κέικ μπανάνα. Τίποτα δεν θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο από μία μηλόπιτα! Διαλέξτε μια συννεφιασμένη ή βροχερή μέρα και ετοιμάστε μαζί τα υλικά. Το σπίτι θα μοσχοβολήσει και η μηλόπιτά σας θα δώσει μια γλυκιά γεύση στην καθημερινότητα που έρχεται. Κι αν αναρωτιέστε «Πώς θα καθαρίσω τον φούρνο χωρίς πολύ κόπο», σας έχουμε τη λύση!

Περιορίζουμε την τηλεόραση και τον χρόνο σε κινητά και τάμπλετ και διαβάζουμε μαζί ένα βιβλίο ή παίζουμε όλοι μαζί ένα επιτραπέζιο! Δεν χρειάζεται να αγχώσετε το παιδί σας με επαναλήψεις πριν την έναρξη του σχολείου. Αντί για αυτό, μπείτε στο κλίμα ομαλά, δίνοντάς του να διαβάσει ένα εξωσχολικό βιβλίο!

Διαλέγουμε μαζί ρούχα για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Τι θα φορέσει την πρώτη μέρα στο σχολείο; Ακόμη κι αν τους κάνουν τα περσινά ρούχα και δεν χρειαστεί να πάμε για ψώνια, μπορούμε να προμηθευτούμε κάτι καινούργιο μόνο για την πρώτη μέρα – όχι απαραίτητα ακριβό.

Συζητάμε για τις προσδοκίες τους από τη νέα τάξη που θα πάνε και ας μιλήσουμε με ενθουσιασμό για τα νέα πράγματα που θα μάθουν! Ρίχνουμε μια ματιά στο πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιά και στη συνέχεια, σε μια χαλαρή συζήτηση, μιλάμε με χαρά για τα νέα πράγματα που θα μάθουν. Σημαντικό επίσης να αποφασίσουμε μαζί και πιθανές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Αρχίζουμε να κοιμόμαστε νωρίτερα! Βοηθά και η μέρα που ολοένα μικραίνει. Αρχίστε να στέλνετε και το παιδί σας για ύπνο νωρίτερα, χωρίς βέβαια να περάσετε σε υπερβολές. Θυμηθείτε: ακόμη κι αν δεν θέλει να κοιμηθεί, ας διαβάσει στο δωμάτιό του.

Η επιστροφή στο σχολείο σημαίνει για όλη την οικογένεια την επιστροφή σε μια παραγωγική καθημερινότητα, που κάποιες φορές ίσως νιώθετε ότι κουράζει, όμως ειδικά στην αρχή της είναι πολύ χρήσιμη για το προγραμματισμό και την αποτελεσματικότητα όλης της οικογένειας.

 

Καλή σχολική χρονιά!

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment