Τι θα κάνετε το ΣΚ με τα παιδιά;

0 Comments 🕔19:08, 16.Ιαν 2020

Μουσικοκινητικό εργαστήριο με αφορμή βιβλία – Πολυχώρος Μεταίχμιο
Παιδιά 3+

Εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής με ήχους από το δάσος και τη σαβάνα με αφορμή τα βιβλία της Ιρένα Τρεβιζάν «Τα φώτα του δάσους» και «Το μυστικό της σαβάνας»
Μια μικρή πυγολαμπίδα περιπλανιέται στο δάσος και ψάχνει να βρει κάτι που θα την κάνει
να μην αισθάνεται τόσο ασήμαντη. Ένα πουλάκι δυσκολεύεται να μάθει να πετάει και αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια των υπόλοιπων ζώων της σαβάνας.
Τα παιδιά θα ακούσουν και θα ζωντανέψουν τις δύο ιστορίες με τους μαγευτικούς ήχους της φύσης. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους κατασκευή.

Εμψυχώνει η νηπιαγωγός, δασκάλα χορού και kids yoga instructor Φωτεινή Χούτου.

202018ιαν12:30 πμΕργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής με ήχους από το δάσος και τη σαβάναΔημιουργική αφήγηση, Παιδιά 3+12:30 πμ Πολυχώρος ΜεταίχμιοΤύπος:Δημιουργικές ΔράσειςEvent Type 2:Δωρεάν,Παιδιά από 3 +

Περπατώντας τις εποχές του Βυζαντίου – Βιβλιοπωλείο Γάτος Μαουρίτσιο
Παιδιά 10+

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Περπατώντας τις εποχές του Βυζαντίου» της Μαρίζας Ντεκάστρο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένας οδηγός για παιδιά, ένα βιβλίο για τα έργα των Βυζαντινών, που ζουν μια νέα ζωή στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας. Πίσω τους κρύβονται άνθρωποι, επώνυμοι και ανώνυμοι, κρύβονται αντιλήψεις για την τέχνη και τη ζωή. Τα έργα τους μιλούν σ’ εμάς τους σημερινούς επισκέπτες, επειδή στο καθένα τους ζει ο καλλιτέχνης ή ο τεχνίτης που τα δημιούργησε.
Μια γνωριμία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βιβλιοπωλείο Γάτος Μαουρίτσιο , Ευφρονίου 10-12, 11634, Παγκράτι

202018ιαν12:00 πμΠερπατώντας τις εποχές του ΒυζαντίουΔημιουργική αφήγηση, Παιδιά 10+12:00 πμ Ο γάτος ΜαουρίτσιοΤύπος:ΑφηγήσειςEvent Type 2:Δωρεάν,Παιδιά 10+

Καλημέρα σας κύριε Μότσαρτ. Χάρηκα για τη γνωριμία – Ιανός
Παιδιά 5+

Μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ταξιδέψει τα παιδιά στον χρόνο. Με το μαγικό ρολόι και το μαγικό τρένο θα διασχίσουν τον χρόνο και θα συναντήσουν έναν σπουδαίο συνθέτη, τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Το 1756 στην Αυστρία γίνεται ένα μικρό θαύμα. Η σιωπή μεταμορφώνεται σε τραγούδι. Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ γεννιέται. Θα μάθουν για τη ζωή, τη μουσική και τα παιχνίδια που αγαπούσε ο συνθέτης του «Μαγικού αυλού»και της «Μικρής νυχτερινής μουσικής».

Λίγα λόγια για την musicArte: Η musicArte είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με ενέργεια και μουσική δράση, που δημιουργήθηκε το 2010. Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους κι ενηλίκους. Τα προγράμματα και τα εργαστήρια παρουσιάζονται σε μορφή θεματικών κύκλων ή μεμονωμένων δραστηριοτήτων.
Μουσική δράση που συνδυάζει τη γνώση με τη χαρά, τον χορό και το παιχνίδι.
Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στα 6987300329, 6987936142 (Κατερίνα Παπαδάκου).

202018ιαν11:00 πμΚαλημέρα σας κύριε Μότσαρτ. Χάρηκα για τη γνωριμίαΜουσικό εκπαιδευτικό παιχνίδι - Παιδιά 5+ 11:00 πμ Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣΤύπος:Εκπαιδευτικό ΠαιχνίδιEvent Type 2:Δωρεάν,Παιδιά 5+

Σήματα Μορς στον Βόρειο Πόλο – Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου
Παιδιά 9+

Εκπαιδευτική δράση με στόχο τη γνώση μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά θα πρέπει να δημιουργήσουν μια συσκευή που θα επικοινωνήσει με μια ερευνητική ομάδα που φθάνει στο Βόρειο Πόλο. Όμως μία παγωμένη θύελλα έχει κόψει το ίντερνετ και όλες τις τηλεφωνικές γραμμές. Μόνη λύση… o τηλέγραφος.

Η ερευνητική ομάδα στον Βόρειο Πόλο κινδυνεύει. Στο τελευταίο email που έστειλε ο καθηγητής που ηγείται της αποστολής ενημέρωσε ότι χρειάζονται άμεσα τρόφιμα και φάρμακα. Μία παγωμένη θύελλα όμως έχει κόψει το ίντερνετ και όλες τις τηλεφωνικές γραμμές. Μόνη λύση, ένας παλιός τηλέγραφος που βρίσκεται στο γραφείο του καθηγητή.
Κωδικοποίησε το μήνυμά σου με κώδικα Morse και χρησιμοποίησε τη συσκευή σου για να επικοινωνήσεις με την ερευνητική ομάδα που βρίσκεται εγκλωβισμένη στους πάγους. Η συσκευή σου θα πρέπει να μπορεί να στείλει, αλλά και να λάβει μηνύματα. Μπορείς να σώσεις τους ερευνητές;

202019ιαν4:00 μμ"Σήματα Μορς στον Βόρειο Πόλο"Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Παιδιά 9+4:00 μμ Ίδρυμα ΕυγενίδιουΤύπος:Εκπαιδευτικό ΠρόγραμμαEvent Type 2:Με κόστος συμμετοχής,Παιδιά 12+

Στα χνάρια του χαμένου τηλεσκοπίου – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Παιδιά 7+

Εκπαιδευτική δράση που ξεφεύγει από́ το ηλιακό́ μας σύστημα και ταξιδεύει προς τους αστερισμούς και τα λαμπερότερα αστέρια. Τα παιδιά ξεκινούν από το κτίριο που φιλοξενεί́ το ιστορικό́ τηλεσκόπιο Δωρίδη για να καταλήξουν στους υπαίθριους χώρους του Αστεροσκοπείου για ηλιακή παρατήρηση μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που αφορά στους αστέρες (χρώματα, μεγέθη, φάσεις εξέλιξης).
Είσοδος: 5€. Κρατήσεις θέσεων στο drasi@noa.gr και στα τηλέφωνα 210 3490055 και 2103490160.

202019ιαν11:00 πμ1:00 μμΣτα χνάρια του χαμένου τηλεσκοπίουΕκπαιδευτική δράση, Παιδιά 7-11 ετών11:00 πμ - 1:00 μμ Εθνικό Αστεροσκοπείο ΑθηνώνΤύπος:Εκπαιδευτικό ΠρόγραμμαEvent Type 2:Με κόστος συμμετοχής,Παιδιά 7+

Χωράει η ορχήστρα σε ένα tablet; – Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη
Παιδιά 6+

Δημιουργική μουσική δράση με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων δημιουργικής και κριτικής σκέψης σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο δραστηριοτήτων, όπου όλοι όσοι αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν τη μουσική μπορούν να ενταχθούν, ανεξάρτητα από τις προηγούμενες γνώσεις τους.
Με ένα τάμπλετ-οδηγό παίζουν με τους κανόνες της μουσικής ελεύθερα, διευρύνοντας τους μουσικούς, και όχι μόνο, ορίζοντες. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συνδυάζεται με τη δύναμη της μουσικής και όλα είναι… δυνατά. Τα παιδιά θα παίξουν μουσική, θα συνθέσουν, θα ηχογραφήσουν, θα ενορχηστρώσουν και θα παρουσιάσουν στο “κοινό” τις μουσικές τους ιδέες. Και αν αυτό ακούγεται ανέφικτο αρκεί ένα iPad.
Έχοντας στα χέρια τους ένα περιβάλλον studio και ποικιλία ψηφιακών μουσικών οργάνων, μεταμορφώνονται σε μικρούς παραγωγούς και δημιουργούς, οι οποίοι θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, για να χαράξουν το προσωπικό τους μουσικό μονοπάτι.

202019ιαν11:30 πμΧωράει η ορχήστρα σε ένα Tablet;Εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα - Παιδιά 6+11:30 πμ Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"- Music Library of Greece "L.Voudouri"Τύπος:Εκπαιδευτικό ΠρόγραμμαEvent Type 2:Με κόστος συμμετοχής,Παιδιά 6+

Ένας μυστικός περίπατος στην Πλάκα – Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Για όλη την οικογένεια

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μυστηρίου που μας βοηθά να ανακαλύψουμε την ιστορία της περιοχής, αλλά και τον ντετέκτιβ που κρύβουμε μέσα μας. Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος μας βοηθά να το ανακαλύψουμε, παρουσιάζοντάς μας τελικά την αστυνομική ιστορία με τίτλο “Έγκλημα στην Πλάκα”
Ένας περίπατος γεμάτο μυστήριο για μικρούς και μεγάλους. Ένα κλειδί. Ένα αρχαίο νόμισμα. Μια σκοτεινή ιστορία. Ένα έγκλημα.
Ακολουθώντας μηνύματα, σημειώματα και ίχνη, ξετυλίγουμε σιγά – σιγά το νήμα της υπόθεσης. Ερευνώντας στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στο διαδίκτυο, στους δρόμους και στα κτίρια της Πλάκας βρίσκουμε διάφορα ίχνη που μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

Μετά από τον μυστηριώδη περίπατο, επιστρέφουμε στο Μουσείο έχοντας τα στοιχεία στα χέρια μας, χωριζόμαστε σε ομάδες και σχεδιάζουμε τη δική μας εκδοχή της υπόθεσης.
Κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Ο καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής – Μέγαρο Μουσικής
Παιδιά 5+

Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης των παιδιών Ηλίας Καρελλάς έχει το κλειδί και μας καλωσορίζει για δεύτερη χρονιά στο «Σπίτι του Καραγκιόζη», με μια ολοκαίνουργια παράσταση! Φέτος σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου 2020, μουσική συνοδοιπόρος του θα είναι η Αρετή Κετιμέ που θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της.

Πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. από τον αγαπημένο σκιοπαίκτη των παιδιών Ηλία Καρελλά που για δεύτερη χρονιά ανοίγει το «Σπίτι του Καραγκιόζη». Τρισδιάστατα ζωντανεύουν το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών από τη γέννησή του ως τις μέρες μας.

Μια ξενάγηση στο ανακαινισμένο σπίτι του Καραγκιόζη, για να ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και να δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.
Στο τέλος αυτής της υπέροχης διαδρομής, ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και, μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» (νέα παραγωγή). Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική!

202018ιαν5:00 μμ«Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» στο «Σπίτι του Καραγκιόζη»Θέατρο σκιών, Παιδιά 4+5:00 μμ Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΤύπος:Θέατρο ΣκιώνEvent Type 2:΄Παιδιά από 4+

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

<