Φεστιβάλ λογοτεχνίας 2019 – Σχολή Μωραίτη

0 Comments 🕔15:58, 28.Mar 2019

Μια μέρα αφιερωμένη στη λογοτεχνία του σήμερα, οργανωμένη από μαθητές του Λυκείου και πιο συγκεκριμένα του IB της σχολής Μωραίτη. Από τις 12 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και συζητήσεις γύρω από ποικίλες θεματικές ενότητες, με καλεσμένους γνωστούς Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τον Αλέξη Σταμάτη, όπου θα γίνει μια εισαγωγή για το τι σημαίνει να γράφει κανείς, και το Open Mic Event υπό την συνοδεία κλασικής κιθάρας και πιάνου, που θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές, φοιτητές ή απλώς σε αθεράπευτα δημιουργικούς, να μοιραστούν και αυτοί ένα κομμάτι της τέχνης τους. Τέλος, κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας θα λειτουργήσει Βιβλιοπωλείο με τη συμμετοχή γνωστών εκδοτικών οίκων.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

“Το Πρώτο μου Βιβλίο” – 12:15-13:30
Συμμετέχουν οι Αλεξάνδρα Κ, Πέτρος Μάρκαρης, Κώστας Σπαθαράκης, Ούρσουλα Φωσκόλου και Χρήστος Χωμενίδης.

“Λογοτεχνικοί Γονείς” – 13:40-15:00
Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν οι Χάρης Βλαβιανός, Μυρσίνη Γκανά, Μιχάλης Γκανάς, Γιάννης Δούκας, Αμάντα Μιχαλοπούλου και Τίτος Πατρίκιος.

“Εισαγωγή στη Δημιουργική Γραφή”- 15:00-16:30
εργαστήρι για νέους, με τον Αλέξη Σταμάτη

“Λογοτεχνία και Τέχνες” – 15:45-17:15
Θα πάρουν μέρος οι Θέμελης Γλυνάτσης, Γιώργος Γούσης, Παύλος Νικολακόπουλος και Δημοσθένης Παπαμάρκος, καθώς και η Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία θα μιλήσει και θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα.

Open Mic Event 17:30-18:30

Η είσοδος είναι 5 Ευρώ (3 Ευρώ για μαθητές και νέους μέχρι 25 ετών) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Library4all» για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα.

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι ο ΜΕΝΤΑ 88, «το ραδιόφωνο που ξέρει τις αγάπες μας» και δίνει έμφαση στην καλή ελληνική μουσική αλλά και στη λογοτεχνία, αφού κάθε Σαββατοκύριακο «ο Μέντα ανοίγει ένα βιβλίο», παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας».

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 12μ.μ. – 6μ.μ.
Σχολή Μωραΐτη, Παπαναστασίου και Αγ. Δημητρίου, Παλαιό Ψυχικό

Instagram: @literaturefestival2019

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment