Πως να φτιάχνουμε σαπούνια – σε ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ

0 Comments 🕔13:05, 07.Dec 2016

Πως να φτιάχνουμε σαπούνια – σε ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ

Κάθε χρόνο δίνουμε το ίδιο ραντεβού. Όλες οι φίλες και οι φίλοι της Αλίκης στο πάρτυ της αγαπημένης τους Λ. Σε ένα ζεστό χώρο στη Βαρυμπόμπη στο Polo Club με Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και πολλές εκπλήξεις.

χριστουγεννιάτικο πάρτυ

laura_party_10

laura_party_9

Δημιουργία σαπουνιών, διακόσμηση μπισκοτόσπιτου, θεατρική παράσταση, μουσική παράσταση, βόλτα με άλογα για όσους θέλουν και μπορούν, δημιουργία χριστουγεννιάτικων στολιδιών και φυσικά ένα candy bar που απλά ήθελες να το φωτογραφίζεις.

laura_party_6

laura_party_3

Και καθώς μόλις πριν από μερικές ημέρες είχα παραλάβει στο Alice on Board μερικά νέα σχέδια, δεν αντιστάθηκα και τα φόρεσα στα κορίτσια.

laura_party_11

laura_party_12

laura_party_15

laura_party_16

laura_party_5

laura_party_4

Πως να φτιάχνουμε σαπούνια – σε ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ

Με εντυπωσίασε η δημιουργία σαπουνιών: η μυρωδιά αλλά και η απλότητα παρασκευής.

laura_party_13

Ρώτησα λοιπόν της κοπέλες που ήταν υπεύθυνες (από τα Δελφινάκια) και έμαθα μερικά μυστικά. Η μέθοδος λέγεται melt and pour και ουσιαστικά δεν δημιουργούμε σαπούνι από την αρχή. Χρησιμοποιούμε ένα σαπούνι βάσης (σαπουνόμαζα), το οποίο το λιώνουμε και το διαμορφώνουμε με δικές μας επιλογές αρωμάτων, και γιατί όχι μπαχαρικών, και βοτάνων αν θέλετε.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για τα σαπούνια είναι:

500 γραμμάρια σαπούνι βάσης λευκό χωρίς SLS (sodium lauryl sulphate). Το ένα κιλό κοστίζει περίπου 6 ευρώ.
Κατσαρόλα για μπεν μαρί
Ξύλινη κουτάλα
Καλούπια σιλικόνης (αρκούν αυτά που έχετε για τα muffins σας)
1 κ.γ. αιθέριο έλαιο (όποιο μας αρέσει)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε το σαπούνι σε κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή, χωρίς να φτάνει σε σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα ανά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές σαν κρέμα. Αφού λιώσει, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και τότε προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο και τα βότανα, ή τα μπαχαρικά που έχουμε επιλέξει.

laura_party_14

Ρίχνουμε το υγρό σαπούνι στα καλούπια μας. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα σιλικόνης. Το σαπούνι είναι έτοιμο όταν σταθεροποιηθεί εντελώς. Ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε πλάκες με το μαχαίρι.

Ελπίζω να απολαύσετε την Παρασκευή του σαπουνιού γιατί νιώθω ότι αποτελεί και μία ιδιαίτερη πρόταση δώρου – σκέψου να βάλεις κανέλα στο σαπούνι;

Ho ho ho

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment