Πρώτες ημέρες στο σχολείο

Πρώτες ημέρες στο σχολείο

0 Comments 🕔22:32, 01.Sep 2011

Αν και δεύτερη η φετινή χρονιά για την Αλίκη στο σχολείο, το πρωινό 20λεπτο έξω από την τάξη της είναι αναπόφευκτο. Στο προαύλιο, εγώ και οι υπόλοιπες μαμάδες που φέρανε για πρώτη χρονιά τα αγγελούδια τους. Όπως και εγώ ακριβώς πέρυσι τέτοια εποχή. Γνωρίζω πως είναι, το πέρασα και τώρα δηλώνω έμπειρη στους αποχωρισμούς. Έτσι από την πρώτη κιόλας στιγμή, έκανα ότι ήταν δυνατόν για να νιώθει άνετα. Της φόρεσα την αγαπημένη της τσάντα και της ζήτησα να επιλέξει ένα αγαπημένο της βιβλίο και μία αγαπημένη φίλη κούκλα που θα έχει μαζί της – γεμίσαμε με αυτό τον τρόπο και την άδεια τσάντα. Της έδειξα και ένα πλαστικό κόκκινο τηλέφωνο που υπάρχει στην τάξη της από το οποίο και μπορεί όταν θέλει να μου τηλεφωνεί. Φυσικά η προσαρμογή κύλησε πολύ πολύ εύκολα.

Ιδέες για τον αποχωρισμό πολλές και γλυκές – σήμερα ανακάλυψα μερικές ακόμα που τις μοιράζομαι μαζί σας. Και φυσικά ένα πολύ απλό και κατανοητό post (στα αγγλικά) που μπορείτε να διαβάσετε από την Amanda Morgan (παιδαγωγό και συγγραφέα του βιβλίου Parenting with Positive Guidance).

Μικρές καρδούλες που μπορούμε να βάλουμε σε κάποια τσέπη της τσάντας τους. Τις καρδιές μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνες σας διαβάζοντας αυtό εδώ το tutorial. Στο παρελθόν είχα φτιάξει κάτι παρόμοιο με χαρτί. Δείτε σε αυτό το post με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας του Αγ. Βαλεντίνου – άσχετο απλά εγώ εκείνη την ημέρα δημιούργησα και σε προσέφερα στην Αλίκη craftlove!

(via design mom)

Σημειωματάκια στο lunch box τους όπως έγραψε και φίλη μας Άσπα ή η Kristen Duke με τα χαριτωμένα αυτά καρτελάκια που μπορείτε εσείς να φτιάξετε και μόνοι σας πολύ εύκολα.

Όταν δεν έχετε έμπνευση μπορείτε να έχετε προμηθευτεί αυτές. Εδώ μπορείτε να βρείτε περίπου 51 ιδέες σας και αυτές. Pick one and enjoy!

Όταν αρχίσει πάνυως η Αλίκη να διαβάζει, ξέρω τι σημειωματάκι θα έχω κάθε μέρα στο βιβλίο της:

 

Π+Α

you may also like:

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment