Βιβλίο Αγάπη μου

1 Comment 🕔10:54, 13.May 2016

Βιβλίο Αγάπη μου

Το κείμενο είχα αρχίσει να το γράφω πριν από μερικές ημέρες παρακολουθώντας τυχαία τη Eurovision στην τηλεόραση, και έτσι κάπως αποφάσισα να αφήσω «την φάλτσα αυτή διοργάνωση» και την επανάληψή της σε λόγια, συνθέσεις, εντυπώσεις και να αφιερώσω δυό τρεις αράδες σε ένα ακόμα μικρό διαμαντάκι των παιδικών εκδόσεων. Το βιβλίο Αγάπη μου από τις εκδόσεις Κόκκινο.

βιβλίο αγάπη μου

βιβλίο αγάπη μου 1

βιβλίο αγάπη μου

Γιατί κάθε βράδυ θα τους ψιθυρίσω μία γλυκιά κουβέντα όπως ακριβώς και εσύ, και κάθε βράδυ όταν πλέον ήρεμη θα καθίσω στον καναπέ ή θα ξαπλώσω στο κρεβάτι μου θα ανακαλέσω όλες εκείνες τις όμορφες ή άσχημες στιγμές της ημέρας, όλες εκείνες τις αγκαλιές ή τις φωνές, όλους εκείνους τους ανεπανάληπτους διαλόγους μεταξύ τους που δεν τους χορταίνω αλλά και τις ερωτήσεις που ο αριθμός σου μπορεί να σου τινάξει τα μυαλά και να κάπως σε αυτό το μοτίβο η ζυγαριά κλείνει μία πάνω, μία κάτω, σε πλήρη ανισορροπία σε μία κίνηση που τα βράδια όταν χαμηλώνει το φως σου φαντάζει αδιάφορη. Της γυρνάς την πλάτη και φουντώνεις με την σιγουριά μιας απέραντης αγάπης. Μίας αγάπης αδιαπραγμάτευτης, σίγουρης, απόλυτης. Μιας αγάπης που ριζώνει από την πρώτη κιόλας ματιά – μπορεί και πιο πριν, και συνεχίζεται εις αεί χωρίς τέλος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ναι αγάπη μου θα σε αγαπώ.

βιβλίο αγάπη μου 2

βιβλίο αγάπη μου 3

Σε αγαπώ όταν κάνεις όπως και εγώ, και όταν κάνεις όπως εσύ,

βιβλίο αγάπη μου 4

Σε αγαπώ όταν είσαι ο πιο όμορφος και όταν την ομορφιά σου τη βλέπω μόνο εγώ,

Η γραφή απλή, κατανοητή δίχως μεταφορές ή παρερμηνείες. Η εικονογράφηση νοσταλγικά μου θύμισε λίγο από τα πρώτα μας αλφαβητάρια, «Έλ-λη να έ-να μη-λο» με απόλυτα παιδική διάθεση. Το Βιβλίο Αγάπη μου μπορείτε να το βρείτε εδώ. Αποτελεί νομίζω και μία πολύ όρμοφη πρόταση δώρου για νεογέννητα. Εμπεριέχει μερικές απλές αλλά πολύ θετικές εκφράσεις που κάθε παιδί αξίζει να ακούει και να νιώθει. Μερικές εκφράσεις που ενώ η ουσία τους είναι ριζωμένη μέσα μας από την πρώτη κιόλας στιγμή που τα αγκαλιάσαμε, που συχνά ξεχνάμε να τους πούμε, ή παύουμε να λέμε όταν εκείνα μεγαλώνουν.

βιβλίο αγάπη μου 5

βιβλίο αγάπη μου 6

Με αφορμή αυτή την συνοπτική παρουσίαση του βιβλίου, θα ήθελα να προσθέσω ότι σήμερα εγκαινιάζεται και η Έκθεση βιβλίου Θεσ/κης με βασική προτεραιότητα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά. Εδώ αν σας ενδιαφέρει και βρίσκεστε φυσικά στη Θες/κη μπορείτε να διαβάσετε εδώ χρήσιμες πληροφορίες,

Καλό ΣΚ

you may also like:

About Author

1 Comments

  1. 🕔 18:31, 13.May 2016

    Little Box of Luv

    Ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση βιβλίου. Θα το πάρω με τηβ πρώτη ευκαιρία.
    Μαρίνα

    reply comment

Write a Comment