Ένα δώρο για τη δασκάλα

0 Comments 🕔14:25, 01.Dec 2015

Σήμερα η ημέρα ήταν λίγο διαφορετική. Δεν πήγα στο γραφείο καθώς οι ανάγκες της δουλειάς με οδήγησαν στο αγαπημένο κέντρο της Αθήνας. Εκεί αφού απόλαυσα ένα επαγγελματικό καφέ στον Μελίαρτo, που αν δε το γνωρίζετε αξίζει να επισκεφθείτε για ένα γρήγορα καφέ αλλά και υπέροχους φρέσκους χυμούς, περπάτησα στο κέντρο χαζεύοντας τις βιτρίνες αναζητώντας ιδέες για δώρα για τις δασκάλες κυρίως και όχι μόνο.

Βρέθηκα λοιπόν σε μεγάλο πολυκατάστημα και εκεί πραγματικά εκστασιάστηκα στα ράφια με τα βιβλία. Η ποικιλία τεράστια, οι εκδόσεις καταπληκτικές, τα εξώφυλλα έργα τέχνης και απλά ήθελα να τα πάρω όλα και να φύγω.

Εκεί μου έκαναν εντύπωση 2 βιβλία. Το ένα ήταν από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο Όλα για τη δασκάλα μου και το δεύτερο ήταν από τις εκδόσεις Λιβάνη και τίτλο Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδέα. Αυτόματα μπήκαν στη λίστα των υποψήφιων δώρων για τις δασκάλες των κοριτσιών. Ωστόσο ήθελα και τη γνώμη της Αλίκης. Επόμενη λοιπόν στάση το σχολείο της Αλίκης για να την παραλάβω και να κάνουμε το μεσημεριανό μας κους κους.

books

Θαύμασα το δέντρο που μας περίμενε όλους στην είσοδο του σχολείου. Δέντρο απλό, αλλά στολισμένο με καλούδια που οι μαθητές είχαν φυσικά φτιάξει από τι άλλο: από χάρτινες συσκευασίες γάλακτος. Και εκεί ήταν που αποφάσισα την πορεία που θα έχουν οι άδειες συσκευασίες Nespresso που έχω σπίτι.

christmas tree 4

christmas tree 3

christmas tree 2

christmas tree 1

Συσκευασίες που έχουν γίνει σπίτι, έχουν μεταμορφωθεί σε χωριό που κρέμεται πάνω στα κλαδιά του δέντρο τους.

Έφθασε λοιπόν η Αλίκη και αφού τελειώσαμε με τα καθημερινά της, της έδειξα τη φωτογραφία με τα βιβλία και τη ρώτησα αν θα της άρεσε να το προφέρουμε δώρο στη δασκάλα της.

– Πολύ ωραία ιδέα μαμά.
– Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει Αλίκη. Νομίζω πως ένα βιβλίο είναι πάντα όμορφο δώρο
– Ναι ειδικά για τη δασκάλα μου. Ξέρεις μαμά, κάθε ημέρα μας δίνει δώρο.
– Αλήθεια; Δεν το ήξερα αγάπη. Και τι δώρο σας προσφέρει; Αυτοκόλλητα;
– Μα μαμά! Καλά δεν ξέρεις; Μα προσφέρει το πιο σημαντικό δώρο. Αυτό της γνώσης.

Είμαι απλά κατενθουσιασμένη. Και το δώρο φυσικά της γνώσης μοναδικό. Αλλά σίγουρα ξέρω πια τι δώρο θα κάνω στη δασκάλα της. Εκτός από το βιβλίο και μία τεράστια αγκαλιά.

Π

Υ.Γ. Αν αναζητάτε δώρο για τις δασκάλες εδώ θα βρείτε μερικές πρότάσεις σε παλαιτότερο post

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment