Ωραία Κοιμωμένη² – Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις

0 Comments 🕔11:28, 05.Ιαν 2017

Η διεθνής ομάδα Ηippo παρουσιάζει το κλασικό παραμύθι Ωραία Κοιμωμένη, σε διασκευή Καλλιόπης Φύκαρη με τίτλο Ωραία Κοιμωμένη², στο Θέατρο 104 από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00 στο αγαπημένο μας Θέατρο 104.

Ωραία Κοιμωμένη²

Με τη χρήση τεχνικών σωματικού θεάτρου, χορού και τραγουδιού στήνεται μια πληθωρική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών. Η ομάδα Hippo προτείνει μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού με έντονα κωμικά στοιχεία, γρήγορο ρυθμό, συγκίνηση και ανατροπές. «H Ωραία Κοιμωμένη²» είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, που μιλάει στην καρδιά και στο μυαλό των παιδιών. Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και τα όρια της.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν.

Στόχοι του Δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, η προαγωγή της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση όσον αφορά θέματα όπως οι σχέσεις με τους γονείς, η προσωπική ευθύνη και η έννοια της ελευθερίας.

Η απόδοση του κειμένου σε ομοιοκατάληκτο στίχο, η έντονη κωμικότητα και η αξιοσημείωτη ερμηνεία των, δύο όλων κι όλων, ηθοποιών που σαρώνουν τη σκηνή με την ενέργειά τους, συναγωνίζονται σε αξία την ιδέα που υποβόσκει. Εδώ, οι υπερπροστατευτικοί γονείς που έχουν κλείσει την κόρη τους σε ένα «γυάλινο» κλουβί δε θα προλάβουν να τη δουν να ξυπνάει, ούτε θα έρθει κάποιος πρίγκιπας να τη σώσει.

Η ωραία κοιμωμένη, μόνη της, με το πλήρωμα του χρόνου, θα ξυπνήσει από τον βαθύ ύπνο της και θα ξεκινήσει να γνωρίσει όλα όσα είχε στερηθεί – και μάλιστα με τη βοήθεια των θεατών που καλούνται να συνεισφέρουν στο διαδραστικό φινάλε της παράστασης – έγραψε η Τώνια Καράογλου στο elculture

Περίληψη:
«… Τότε κι οι δυο οι βασιλείς, πήρανε προφυλάξεις, έβγαλαν νόμους ειδικούς, προστάγματα, διατάξεις: Από παντού εξαφάνισαν κάθε τύπου μαχαίρι, για να μην πάει να τρυπηθεί της κόρης τους το χέρι. Κατήργησαν με προσοχή τα αιχμηρά σημεία και τα στρογγυλοποίησαν για να χουν ηρεμία. Έτσι την κόρη τους νομίζαν πως θα σώσουν κι από της μοίρας το γραφτό πως θα τηνε γλιτώσουν…»

Ωραία Κοιμωμένη²

Η ηρωίδα μας επιθυμεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Παρά τους περιορισμούς θα τρυπηθεί και θα πέσει σε έναν πολύ βαθύ ύπνο, που φτάνει μέχρι το σήμερα. Θα ξυπνήσει άραγε η Κοιμωμένη ή όχι; «Η Ωραία Κοιμωμένη²» αποτελεί άλλη μια πρωτότυπη ιδέα της ομάδας Hippo που δημιουργεί έναν πλούσιο παραμυθένιο κόσμο με δύο υπερ-ηθοποιούς, οι οποίοι τα κάνουν όλα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Το Alice on Board Blog και η ομάδα Hippo σας προσφέρουν 2 διπλές προσκλήσεις για να παρακαολουθήσετε την παράσταση την Κυριακή 08/01 και ώρα 12.00. Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην κάτωθι φόρμα. Ο διαγωνισμός θα λήξει αύριο Παρασκευή στις 18.00

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 06/01/2017 στις 18.00
2. Θα κληρωθούν 2 τυχεροί που θα παρακολουθήσουν την παράσταση στις 08/01 και ώρα 12.00 (2 διπλές προσκλήσεις)
3. Οι νικητές θα δημοσιευτούν στο παρόν post και θα ειδοποιηθούν με email

ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

– Μαρία Θεοχάρη και
– Αμαλία Μουστάκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης.

Έχει επτά παιδικές παραστάσεις στο ενεργητικό της που ανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, δύο παραστάσεις για ενήλικες (Chaos.gr, Νέα Υόρκη, 2013, Lie! Lie! Lie!, Αθήνα, 2014), ενώ έχει πραγματοποιήσει θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

201620νοε12:00 μμΗ Ωραία Κοιμωμένη²θέατρο , Παιδιά 4+ 12:00 μμ Θέατρο 104Τύπος:ΘέατροEvent Type 2:΄Παιδιά από 4+

Καλή επιτυχία

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment