Φύλλα Εργασίας για Νηπιαγωγείο – Διαγωνισμός

0 Comments 🕔19:07, 09.Οκτ 2017

Φύλλα Εργασίας για το Νηπιαγωγείο – Διαγωνισμός

H Bάλια ξεκίνησε το Νηπιαγωγείο και στο μυαλό της ήταν δεδομένο πως την επόμενη κιόλας ημέρα θα μπορούσε να διαβάζει και να γράφει τα δικά της Άπαντα. Σύντομα ανακάλυψε ότι κάτι τέτοιο ήταν μάλλον αδύνατον και έτσι για τις δύο πρώτες εβδομάδες κοιτούσε απλά το νέο της βιβλίο, πρόταση του σχολείου που ωστόσο δεν ήθελα να συμπληρώσει ή ζωγραφίσει – με έκπληξη διαπίστωσα πώς ήταν το ίδιο βιβλίο που είχε και η Αλίκη αλλά σε νέα έκδοση, με νέα διάσταση.

με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού

με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού

Το βιβλίο Με οδηγό τη Μύτη ενός μολυβιού, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος γραμμένο από την αγαπημένη μου Ελένη Γερουλάνου. Ένα βιβλίο βασισμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Νηπιαγωγείου που στόχο έχει να κατακτήσουν οι μικροί μας φίλοι το μαγικό κόσμο της γραφής κυρίως διασκεδάζοντας. Συνοδεύεται από το αντίστοιχο βιβλίο για την πρώτη επαφή με τους αριθμούς, το Όταν η μύτη του μολυβιού συνάντησε τους αριθμούς – και τα δύο σε εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούσης.

με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού

με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού

με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού

Αφού λοιπόν τα δύο αυτά βιβλία θα τα ξεκινούσε στο σχολείο της παρέα με τους συμμαθητές της αναζήτησα κάτι αντίστοιχα εύπεπτο, ευχάριστο, διασκεδαστικό και άκρως εκπαιδευτικό για αυτή την υπέροχα δημιουργική ηλικία. Προσοχή: δεν είμαι μαμά καταπιεστική, μήτε αναζητώ τις πρωτιές απλά η ίδια με οδηγεί στο επόμενο κάθε φορά βήμα εκπαίδευσης. Και αυτά τα βιβλία είναι θησαυροί.

Φύλλα εργασίας λοιπόν για τη γλώσσα το ένα και για τους αριθμούς το άλλο ειδικά σχεδιασμένα από την αναγνωρισμένη εκπαιδευτικό Ευαγγελία Δεσύπρη, και εικονογράφηση από τη Λέλα Στρούτση.

Έτσι λοιπόν κάθε απόγευμα ή τουλάχιστον όταν εκείνη αποφασίσει να κάνει διάλειμμα από το παιχνίδι της που φυσικά δεν είναι άλλο από το να υποδύεται τη δασκάλα στους δράκους της με καλεί στο δωμάτιο και καθισμένες στο κρεβάτι, ή το μινιόν γραφείο της ξεκινάμε τις πρώτες ασκήσεις. Έχει πείσμα και θέληση, χαρακτηριστικά που θέλω να σεβαστώ και να ενθαρρύνω.

Και τα δύο βιβλία είναι απολύτως ευχάριστα και κάθε «άσκηση» αποτελεί ένα μικρό παιχνίδι είτε ζωγραφικής, είτε προγραφής είτε κάποιου απλού μαθηματικού συλλογισμού. Της δίνεται η ευκαιρία να διασκεδάσει και να απασχοληθεί δημιουργικά ενώ παράλληλα εμπλουτίζει τις γνώσεις της εξασκώντας τη λεπτή της κινητικότητα.

φύλλα εργασίας για το νηπιαγωγείο

φύλλα εργασίας για το νηπιαγωγείο

φύλλα εργασίας για το νηπιαγωγείο

Πρωτότυπα βιβλία που περιλαμβάνουν εύχρηστα φύλλα εργασίας για τη γλώσσα και τους αριθμούς. Αποτελείται από θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλες τις εποχές του χρόνου και μέσα από τις οποίες τα παιδιά ενθαρρύνονται με το μεν βιβλίο της γλώσσας να:

– αναπτύξουν δεξιότητες προφορικού και γραπτού λόγου
– βελτιώσουν τη λεπτή τους κινητικότητα
– πειραματιστούν με τη γραφή
– γνωρίσουν τα 24 γράμματα της ελληνικής αλφαβήτας
– συνδέσουν γράμματα και ήχους
– χωρίσουν σε συλλαβές τις λέξεις
– εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους μέσα από αινίγματα, παροιμίες και γλωσσοδέτες
– ζωγραφίσουν και να διασκεδάσουν με γλωσσικά παιχνίδια

με το δε βιβλίο των μαθηματικών να:

– αναγνωρίζουν τα σχήματα
– κατανοούν τις έννοιες του χώρου και του χρόνου
– συγκρίνουν μεγέθη
– κάνουν ομαδοποιήσεις
– διαβάζουν και να γράφουν τους αριθμούς μέχρι το 10
– επιλύουν απλά προβλήματα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Πιστεύοντας στην χρησιμότητά τους θα χαρώ πολύ να τα γνωρίσετε και να τα χρησιμοποιήσετε με τα δικά σας παιδιά. Έτσι σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος οργανώνουμε ένα διαγωνισμός για να προσφέρουμε 4 βιβλία Φύλλα Εργασιών: 2 Φύλλα Εργασίας για τα Μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο και 2 Φύλλα Εργασίας για τη Γλώσσα στο Νηπιαγωγείο.

φύλλα εργασίας για το νηπιαγωγείο

Για να κερδίσετε 1 από τα 4 βιβλία μπορείτε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα. Θα χαρώ πολύ να επισκεφθείτε και να κάνετε Like τη νέα μας σελίδα στο Facebook ή ακόμα και να την μοιραστείτε με τους φίλους σας εφόσον βρίσκεται ενδιαφέρον το περιεχόμενο.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στις 12.00
2. Θα κληρωθούν 4 τυχεροί
3. Οι νικητές θα δημοσιευτούν στο παρόν post και θα ειδοποιηθούν με email
4. Οι νικητές του διαγωνισμού, εφόσον κατοικούν στην Αθήνα, μπορούν να παραλάβουν το βιβλίο τους από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Παπαδόπουλος (Μασσαλίας 14, Καθημερινά 09:00-16:00). Διαφορετικά η αποστολή του βιβλίου θα γίνει ταχυδρομικώς

Η ηλικία αυτή των παιδιών του Νηπιαγωγείο είναι υπέροχη: δημιουργική και ξεχωριστή. Είναι παιδιά που βρίσκονται τόσο κοντά στο Δημοτικό σχολείο αλλά και τόσο μακριά. Σα να έχουνε το ένα τους πόδι σχεδόν στην τάξη με τα θρανία, και την άλλη πάνω σε μία τραμπάλα (χωρίς το ένα να αποκλείει το άλλο φυσικά).

Υπάρχουν εργαλεία εκδοτικά, καταπληκτικά ώστε η πρώτη τους επαφή με τη μάθηση να μην είναι οδυνηρή και βαρετή.

Εύχομαι καλή επιτυχία.

ΝΙΚΗΤΕΣ

Οι 4 τυχεροί του διαγωνισμού μας Φύλλα εργασίας για παιδιά του Νηπιαγωγείου από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι

1. Παπαδοπούλου Ειρήνη
2. Μάνσολα Σοφία
3. Παπαγιαννοπούλου Μάρι
4. Κολοκούρα Σοφία
Συγχαρητήρια. Θα εποικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Πέπη

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment