How to make a Jet Craft

0 Comments 🕔08:02, 30.May 2014

How to make a Jet Craft
Οδηγίες για να φτιάξετε ένα Jet Carft

Από το πάρτυ της Αλίκης έχουν ήδη περάσει 3 σχεδόν εβδομάδες και το post με τις οδηγίες και τα βήματα για να φτιάξει κανείς ένα Jet Craft παρέμενε στο συρτάρι μου ή καλύτερα στο desktop του υπολογιστή μου. Και καθώς ο καιρός περνάει και το καλοκαίρι ενδύκνειται για τέτοιες δράσεις θα κάνω μία φιλότιμη προσπάθεια περιγραφής αυτού του DIY έργου που απόλαυσα ιδιαίτερα – έχω υποσχεθεί να φτιάξω κανά 2-3 ακόμα σε μερικούς φίλους. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

YΛΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

– Άδειες πλαστικές φιάλες
– Χρώμα της επιλογής σας σε spray
– Κορδέλες
– Διακοσμητικά όπως αυτό της εικόνας με glitter
– Χάρτινα κύπελλα ή πλαστικά
– Ταινία αυτοκόλλητη
– Σιλικόνη (χωρίς αυτή τίποτα δεν είναι εφικτό)
– Ψαλίδι

How to make Jet Crafts 1

Για κάθε Jet Craft χρειαζόμαστε 2 μπουκάλια. Τα βάφετε με spray, τα αφήνετε να στεγνώσουν και στη συνέχεια τα ενώνετε με αυτοκόλλητη ταινία. Για τιράντες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλες που θα έχετε κόψει, και τα τοποθετείτε πάνω στις φιάλες. Εδώ σε αυτό το blog η μητέρα που έφτιαξε παρόμοια Jet Crafts είχε δημιουργήσει πλάτη από χαρτόνι. Με αυτό τον τρόπο νομίζω ότι επιτυγχάνεις περισσότερη σταθερότητα αλλά εγώ τελικά δεν είχα πολύ χρόνο.

strapes

TIPS:
Αν το ξέρετε από νωρίς και το έχετε έγκαιρα προγραμματίσει ξεκινήστε τη συλλογή των μπουκαλιών. Εμένα με έσωσε το Καρναβαλικό πνεύμα των φίλων στην Πάτρα και μερικοί φίλοι εδώ στην Αθήνα. Καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, να έχετε αποφασίει το χρώμα που θέλετε να έχουν τα jet crafts σας γιατί αν αυτό είναι το λευκό χρώμα τότε θα σας “λύσει” πραγματικά τα χέρια να προμηθευτείτε από την αρχή λευκά μπουκάλια πλαστικά γάλακτος ώστε να γλυτώσετε το στάδιο της βαφής.

Αλλιώς επιλέγετε το χρώμα και προμηθεύεστε spray που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία αλλά και σε κάποια επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Κόστος 2,00 – 3,50 Ευρώ/φιάλη. Κάθε φιάλη αρκεί για 15 περίπου φιάλες.

Για αυτοκόλλητη ταινία, προτιμήστε μονωτική ταινία (υπάρχει σε λευκό και ασημι χρώμα στα Jumbo) καθώς είναι πιο ανθεκτική και εύκολη στη χρήση.

Στη συνέχεια τα διακοσμείτε όπως εσείς θέλετε. Εγώ είχα προμηθευτεί foam glitter και το είχα κόψει σε διάφορα σχέδια. Μπορείτε επίσης με ένα glitter ή απλό μαρκαδόρο να κάνετε πάνω στα μπουκάλια dots για ένα πιο χαριτωμένο αποτέλεσμα.

decoration of the bottles

How to make Jet Crafts 4

To επόμενο βήμα είναι να πάρετε τα χάρτινα ποτήρια και με ένα ψαλίδι να κόψετε σε σταυρό τον πάτο τους και να τα τοποθετήσετε ανάποδα στο στόμιο της φιάλης. ΄Ισως χρειαστεί στην ένωση πάνω στο στόμιο του μπουκαλιού να βάλετε και λίγη σιλικόνη για περισσότερη σταθερότητα. Eγώ μέσα από τα χάρτινα ποτήρια είχα τοποθετήσει και χρωματιστό χαρτί (ποικιλία χρωμάτων) που είχα κόψει σε κορδέλες ώστε να έχει το αποτέλεσμα της φωτιάς…..

paper cups for jet crafts

H Αλίκη φυσικά ήταν η πρώτη που το δοκίμασε όταν το έφτιαξα και ήταν κατενθουσιασμένη. Το φόρεσε και έτρεχε περιχαρής μέσα το σπίτι δίχως να σταματάει λεπτό.

how to make jet crafts

Αλλά και όλοι οι φίλοι της το διασκέδασαν και κανείς δεν έφυγε χωρίς να πάρει το προσωπικό του Jet Craft.

how to make jet crafts

Εδώ σε αυτό το board στο pinterest μπορείτε να δείτε και άλλες ιδέες για Jet Crafts αλλά και γενικότερα για ένα Space Themed Party. Και φυσικά μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Pinterest γιατί πάντα προσθέτουμε νέες ιδέες που βρίσκουμε για πάρτυ, διακόσμηση και DIY projects. Δείτε το προηγούμενο post με το πάρτυ της Αλίκης μέ θέμα τι άλλο; Το ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΧΧΧ

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment