Φαγητό στο λοκάλι και ένα βιβλίο γεμάτο τη φύση στο πιάτο μας

0 Comments 🕔14:00, 24.Sep 2019

Φαγητό στο λοκάλι και ένα βιβλίο γεμάτο τη φύση στο πιάτο μας – Τι κάναμε στο ΣΚ που μας πέρασε

Σαββατοκύριακο σημαίνει χαλάρωση, σημαίνει να μένεις λίγο παραπάνω στο κρεβάτι, να κάνεις όλα εκείνα που θα ήθελες αλλά δεν έχεις προλάβει μέσα στην εβδομάδα ή τίποτα από όλα αυτά. Απλά να γεμίσεις όμορφα το χρόνο σου με τους πιο αγαπημένους σου. Εμείς απολαμβάνουμε κάθε ΣΚ να τρώμε σε ένα όμορφο μέρος στο αγαπημένο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου τα χρώματα και τα αρώματά μπερδεύονται σε ένα πολυπολιτισμικό μίγμα.

Πριν λοιπόν γευτούμε το μεσημεριανό μας του Σαββάτου, γνωρίσαμε το νέο βιβλίο της αγαπημένης food blogger mamatsita, ή αλλιώς Γωγώ Παπαδιονυσίου, Μαγειρεύω Εποχές που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η Γωγώ, ένα χαμογελαστό και θετικό πρόσωπο, που από τους χρηματιστηριακούς δείκτες βρέθηκε πάνω από τηγάνια και κατσαρόλες – χαίρομαι απεριόριστα όταν νέοι άνθρωποι, έστω και μετά από μερικά χρόνια, ξανασυναντούν το όνειρό τους και σχεδιάζουν τους δικούς τους δρόμους. Και μετά στο αγαπημένο στέκι μας, στη γειτονιά του Ψυρρή, στο λοκάλι. Γιατί δεν είμαστε ντόπιοι, αλλά έτσι νιώθουμε.

Μαγειρεύω εποχές

Το βιβλίο περιλαμβάνει αληθινές συνταγές, χωρίς κρυμμένα μυστικά και είναι χωρισμένο στις 4 εποχές του χρόνου ώστε να μπορούμε να μαγειρεύουμε με εποχικά υλικά. Η μαγειρική της τα έχει όλα – συνταγές χωρίς γλουτένη, vegan Και vegetarian αλλά και άλλα. Μοσχαράκι κοκκινιστό της γιαγιάς, ριζότο με παντζάρι, πίτες, ομελέτες, τάρτες και μυρωδάτα κεφτεδάκια.

Προλάβαμε και φτιάξαμε την επόμενη ημέρα μια τάρτα με ροδάκινα και γλύφαμε τα δάχτυλά μας. Γιατί η Γωγώ έχει σκεφθεί συνταγές για μαμάδες στην τσίτα, που δεν έχουν άπλετο χρόνο αλλά θέλουν οι αγαπημένοι του να τρέφονται υγιεινά.

Το λοκάλι – Στη γειτονιά του Ψυρρή

Στη συνέχεια, φεύγοντας από τον Πολυχώρο του Μεταίχμου κατηφορίσαμε προς Ψυρρή, στο αγαπημένο μας στέκι το λοκάλι που από τον Ιούλιο που έχει ανοίξει, έχει διόλου τυχαία συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων με τη μποέμική του αύρα. Μέσα σε ένα καταπράσινο κήπο, εκεί που κάποτε αγαπούσαμε να βλέπουμε ταινίες στο Cine Ψυρρή έχει ανοίξει τις φιλόξενε πόρτες του και λειτουργεί από το πρωί έως και το βράδυ. Το λοκάλι. Όχι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι το όνομά του, γεμάτο εύστοχο χιούμορ, κατάγεται από την αγγλική λέξη local (ντόπιος) που εδώ αποκτά ελληνικό χαρακτήρα και χροιά, γίνεται εικόνα και σίγουρα, γράφει ιστορία.

Ο Δημήτρης Κιάκος και η Χριστίνα Μοάτσου από το Gin Joint, ο Κώστας Σκουλικαράκης που «περάσει» από Circus, Αrtisanal, Shamone και ο Ρένος Γραμμένος από το Upupa Epops είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την ιστορία.

Εκεί έχω απολαύσει καλοκαιρινά βράδια πίνοντας κοκτέιλ αλλά και με τα κορίτσια, νόστιμο comfort φαγητό, με απλές και πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές, λίγο πειραγμένες, από αγνά υλικά. Τρελαίνονται με τα κεφτεδάκια αλλά και τα σκουφικιά με ντομάτα και βασιλικό, την πίτα με κολοκυθάκια και φυσικά την σαλάτα με ντοματίνια και παξιμάδια από χαρούπι. Υπέροχη πρόταση και η φρέσκια σπιτική λεμονάδα, Τα γλυκά τους δεν τα έχουμε ακόμα δοκιμάσει αλλά αφήσαμε κάτι για την επόμενη φορά,

Το Λοκάλι: Σαρρή 44, Αθήνα, 210 3250673

Καλή εβδομάδα φίλοι,

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment