Το Περιβόλι στη Βάρη

0 Comments 🕔17:43, 22.Ιούν 2017

Το Περιβόλι στη Βάρη – όπως λέμε ζω μέσα στη φύση

Με έχεις μάθει τόσο καιρό και ξέρεις πλέον πόσο κάνω κέφι να μαθαίνω για νέες δράσεις και να τις μοιράζομαι εδώ. Όχι ότι το Περιβόλι στη Βάρη χρειάζεται πολλές συστάσεις αλλά να εγώ πρόσφατα κατάφερα τελικά να το επισκεφθώ, αν και είχα πριν καιρό προσκληθεί για να το γνωρίσω.

το περιβόλι στη Βάρη

Πριν μερικές ημέρες λοιπόν είχε γενέθλια η αγαπημένη μας φίλη Ήρα και το πάρτυ της ή καλύτερα το πανηγύρι της οργανώθηκε στο Περιβόλι της Βάρης. Με λίγα λόγια ένα μεγάλο περιβόλι, όπως το θυμάσαι τότε από τα χρόνια τα παιδικά σου αλλά με μία φιλοσοφία σύγχρονη εναρμονισμένη με τις ιδιαιτερότητες της ζωής μας, με στόχο να θυμηθούμε πως είναι να ζει κανείς στη φύση, για τη φύση, με τη φύση.

το περιβόλι στη Βάρη

Αυτό που με μία μόνο λέξη ονομάζεται ΠΕΡΜΑΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.

Δεν είναι διόλου περίεργο, και βαρύγδουπο, πρόκειται για μία άκρως απλή ιδέα – να σέβεσαι και να παρατηρείς τη φύση, τον τρόπο που λύνει διάφορα ζητήματα, και να μαθαίνεις από αυτήν, αντιγράφοντάς τη για να λύσεις και τα δικά σου ζητήματα.

Από το πώς θα φυτέψεις, μέχρι το πώς θα βελτιώσεις καθημερινές συνήθειες διατροφής – αλλά και ζωής.
Από το πιο μικρό σκουλήκι, μέχρι τις φυσικές τεχνικές λίπανσης, όλοι και όλα έχουν τον ρόλο τους στο Περιβόλι, αποτελώντας ένα οικοσύστημα το οποίο έχει βασιστεί στις αρχές της περμακουλτούρας. Στα ελληνικά την ονομάζουμε και «αεικαλλιέργεια».

το περιβόλι στη Βάρη

Και αυτό δε συνεπάγεται να ζεις ξεχασμένος σε σπηλιές, μόνος. Ίσα ίσα! Η τεχνολογία εξελίσσεται και προσφέρει πολλές λύσεις και ιδέες. Κάποιες από αυτές μπορεί να τις δει κανείς στο Περιβόλι, στα πιο απίθανα σημεία.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι δράσεις ποικίλες ανάλογα με το κοινό που απευθύνονται κάθε φορά. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα προγράμματα για τα σχολεία αλλά και για τις οικογένειες. Τα παιδιά στο πάρτυ έφτιαξαν ηλιοπαγίδες, και το πιο σημαντικό απασχόλησαν ελεύθερα τους εαυτούς ανακαλύπτοντας όλα τα ερεθίσματα που υπάρχουν σε κάθε γωνία των 4 στρεμμάτων του Περιβολιού, ώστε να γίνουν «ένα» με τη φύση & να διασκεδάσουν!

το περιβόλι στη Βάρη

το περιβόλι στη Βάρη

το περιβόλι στη Βάρη

το περιβόλι στη Βάρ

Έτρεξαν, σκαρφάλωσαν, έκαναν πιπί χωρίς να τραβήξουν καζανάκι (το περιβόλι διαθέτει ηλιακή τουαλέτα),

είδαν τη λιμνούλα με τα νούφαρα αλλά και το κοτοτρακτέρ, άγγιξαν το χώμα και γνώρισαν τη λιβελούλα και πάνω από όλα διασκέδασαν με την ψυχή τους.

το περιβόλι στη Βάρη

το περιβόλι στη Βάρη

ΦΑΓΗΤΟ

Νοστιμιές χειροποίητες με ολόφρεσκα εποχικά και υλικά από το ίδιο το παρτέρι του περιβολιού φυσικά. Αρώματα και γεύσεις όπως ακριβώς τα είχες φανταστεί ή γευτεί όταν ήσουν παιδί.

το περιβόλι στη Βάρη

το περιβόλι στη Βάρη

Σπιτικές δροσερές λεμονάδες και αρωματικά ροφήματα αλλά και μία καταπληκτική μπύρα που αν και δεν είμαι φανατική, πρέπει να άδειασα μόνη μου ένα μπουκάλι. το περιβόλι στη Βάρη

το περιβόλι στη Βάρη

Διαθέτει και ένα πλούσιο mini deli για να ανακαλύψουμε τα προϊόντα της καλλιέργειάς τους αλλά και καλούδια από όλη την Ελλάδα!

το περιβόλι στη Βάρη

το περιβόλι στη Βάρη

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα

Ένα διαφορετικό, όμορφο απόγευμα, μέσα στην Αττική, κοντά αλλά και τόσο μακριά από την πόλη. Με τα παιδιά αναψοκοκκινισμένα και ενθουσιασμένα με την ελευθερία και εμάς τους γονείς σε απόλυτη αποχαύνωση να χαλαρώνουμε, να σχεδιάζουμε διακοπές, να σχολιάζουμε και να γευόμαστε τις νοστιμιές του μέρους.

Δώσαμε σύντομα το επόμενο ραντεβού μας. Γιατί περπατώντας στο Περιβόλι μπορεί κανείς να ζήσει μία πρωτόγνωρη εμπειρία αρμονίας & ηρεμίας και να γνωρίσει πράγματα καινούργια και συναρπαστικά! Και φυσικά να διοργανώσει ένα παιδικό πάρτυ ή μια άκρως εναλλακτική εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του εδώ.

Το Περιβόλι στη Βάρη βρίσκεται στο Χέρωμα Βάρης, δύο λεπτά με τα πόδια από τη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στο ύψος της Σχολής Ευελπίδων. Από το κέντρο της Αθήνας απέχει μόλις 20 χλμ.

Κυργίων 15, 16672 – Βάρη, Αττική
Τ. +30 210 896 3 000
Κ. +30 698 112 7805
E. info@perivolivari.gr

Το άρθρο δεν είναι προιόν εμπορικής συμφωνίας.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment