Το λευκό Λιοντάρι – Η σιωπηρή δύναμη μέσα μας

0 Comments 🕔21:24, 07.Feb 2018

Το λευκό Λιοντάρι – Η σιωπηρή δύναμη μέσα μας
Μια καθησυχαστική ιστορία για παιδιά, με μια στάλα μαγείας και ένα υπέροχο μήνυμα.

Το Λευκό λιοντάρι με ποιητική και τρυφερή διάθεση θέλει να ακουμπήσει στους φόβους που μικροί και μεγάλοι κουβαλάμε στις πλάτες μας, και με μαγικό τρόπο να οπτικοποιήσει τις σκιές που αυτοί οι φόβοι διαγράφουν και μας βαραίνουν τα πόδια σε στιγμές αδυναμίας και μοναξιάς. Ένα ιδιαίτερο βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

το λευκό λιοντάρι

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας η μικρή Σοφία που μετά από μια μετακόμιση θα βρεθεί σε ένα καινούριο περιβάλλον. Νιώθει μοναξιά αλλά δεν αναζητάει νέους φίλους. Μια μέρα εμφανίζεται ένα φιλικό, λευκό λιοντάρι που αμέσως τον αγκαλιάζει και γίνεται ο επιστήθιος φίλος της και μαζί αρχίζουν να εξερευνούν τα πάντα γύρω τους.

το λευκό λιοντάρι

το λευκό λιοντάρι

Η Σοφία νιώθει σιγουριά και ασφάλεια με το νέο της φίλο, αλλά το λιοντάρι σύντομα θα την παροτρύνει να γνωρίσει και άλλους φίλους – παιδιά σαν κι αυτήν. Διστακτικά στην αρχή, η Σοφία θα κάνει το μεγάλο βήμα. Σίγα σιγά μαθαίνει να απολαμβάνει την παρέα των άλλων. Τότε είναι που το λιοντάρι, αναπάντεχα εξαφανίζεται. Δεν την εγκαταλείπει, αλλά εμφανίζεται μια τελευταία φορά για να της υπενθυμίσει πως ξέρει πού να ψάξει για να το βρει, αν το χρειαστεί.

το λευκό λιοντάρι

το λευκό λιοντάρι

Γραμμένο από τον Jim Helmore, βραβευμένο Βρετανό συγγραφέα πολλών παιδικών βιβλίων και εικονογραφημένο εξαιρετικά από τον Richard Jones. Το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκε η Βάλια ήταν αν πράγματι υπάρχουν λευκά λιοντάρια. Και η απάντηση είναι πως φυσικά υπάρχουν και στην πραγματική ζωή αλλά και στις ονειρεμένες ιστορίες που με ένα μαγικό ραβδί ενώνουν το όνειρο με την πραγματικότητα, την αλήθεια με τη φαντασία.

Φυσικά υπάρχουν απλά εδώ εμφανίζονται με ένα σιωπηλό τρόπο ώστε μέσα από την αναζήτηση, να κατανοήσουμε πως όσο τεράστιος και αν μοιάζει καμιά φορά ο κόσμος, όσο μόνοι, φοβισμένοι και δειλοί θεωρούμε πως είμαστε, η πίστη στον εαυτό μας θα μας πάει ένα μικρό βήμα παρακάτω μέχρι την πλήρη ανάκτηση του θάρρους μας. Καμιά φορά και λίγη μαγεία είναι καλοδεχούμενη.

το λευκό λιοντάρι

Η εικονογράφηση του Richard Jones, σε πλήρη αρμονία με το κείμενο αφηγείται από μόνη της μια παράλληλη ιστορία. Τα γεγονότα τα μαθαίνουμε με τις λέξεις αλλά τα νοήματα, τα συναισθήματα και οι ιδέες πολλαπλασιάζονται και αυτόνομα δημιουργούν ένα δικό τους παιχνίδι. Κάθε σελίδα και μία ονειρεμένη κρυψώνα για το λευκό λιοντάρι που πάντα υπάρχει μέσα μας. Για το λευκό λιοντάρι της τόλμης, του θάρρους και της σιωπηρής δύναμης μας.

Ο εικονογράφος

Ο Richard Jones είναι εικονογράφος και συγγραφέας με έδρα το Ντέβον της Αγγλίας. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργική τέχνη. Του αρέσει να ταΐζει τις γάτες, να περπατάει στο δάσος, να κολυμπάει σε ποτάμια, να ακούει audio books στο τρένο και να μαζεύει βατόμουρα. Περισσότερα για το έργο του στο www.paintedmouse.com

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 28Χ24,5 · Σκληρό εξώφυλλο
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

x

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment