Το Κίτρινο Πουλάκι – Ένα σοφό βιβλίο

0 Comments 🕔10:38, 23.Jan 2019

Η Olga De Dios, επανέρχεται με το δεύτερο βιβλίο της Το Κίτρινο Πουλάκι είναι το δεύτερο βιβλίο της για να μας υπενθυμίσει για την ομορφιά της διαφορετικότητας, και τη δύναμη της θέλησης. Από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

Το Κίτρινο Πουλάκι εσωκλείει σοφία για τον κόσμο, έντεχνα αφημένη σε όλες τις τετράγωνες σελίδες του βιβλίου, τις εικόνες του και στις σιωπές του. Γιατί θέλει να μιλήσει για πολλά, με λίγα λόγια αλλά σοφά στα μικρά μυαλουδάκια.

Ξεκινάει με ολόκληρο τον κόσμο, τις ηπείρους, τη γέννηση, τη διαφορετικότητα, τη δημιουργία, την ανακάλυψη, το μοίρασμα, τη συντροφικότητα και την εύρεση της απόλυτης ευτυχίας σε ένα και μόνο μέρος, εκεί που νιώθουμε ότι ανήκουμε τελικά.

το κίτρινο πουλάκι

Η ιστορία

Το μικρό κίτρινο πουλάκι δε μοιάζει με τα άλλα πουλιά. Το μόνο κοινό που έχει με ένα γύπα, ένα κοκατού, ένα μανδαρίνο, ένα τουκαν και ένα άλμπατρος είναι πως ανήκει στην ίδια κατηγορία – είναι και εκείνο πτηνό. Ένα πτηνό που δε μπορεί να πετάξει γιατί τα φτερά του είναι μικροσκοπικά. Έχει όμως πολλά ταλέντα. Μπορεί να επιδιορθώσει σχεδόν τα πάντα αφού μπορεί να κατανοήσει σχεδόν όλους τους κανόνες της μηχανικής και ταυτόχρονα είναι και μεγάλος εφευρέτης. Τις ιδέες του, τις κάνει πράξη και το πιο σημαντικό, τις μοιράζεται με τους φίλους του.

το κίτρινο πουλάκι

Όταν όμως φθάνει ο χειμώνας και μαζί του η στιγμή που τα υπόλοιπα πουλιά ξεκινούν την μετανάστευση με κατεύθυνση θερμούς τόπους,  το μικρό κίτρινο πουλάκι μας έμεινε πίσω μόνο, θλιμμένο και απογοητευμένο, γιατί εκτός από την μοναξιά του είχε τη βεβαιότητα πως ήταν και το μόνο πτηνό που δεν ήταν ικανό να πετάει.

Πώς άραγε θα μπορούσε να ξαναδεί τους φίλους του και να ταξιδέψει εκεί που είχαν πάει εκείνοι αφού δεν είχε δύναμη στα φτερά του να πετάξει; Η λύση έρχεται από τον Τεό τον  ταχυδρόμο που αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του και έχει μια ιδέα.

Μαζί, δουλεύοντας σκληρά, με επιμονή και σχέδιο, θα κατασκευάσουν μια τρελή εφεύρεση που θα του επιτρέψει επιτέλους να πετάξει. Αλλά το κίτρινο πουλάκι δεν θα το κρατήσει για τον εαυτό του. Θα μοιραστεί την εφεύρεσή του με όποιον την έχει ανάγκη. Έτσι ξαφνικά και η Στρουθοκάμηλος, και η Κότα αλλά και ο Πιγκουίνος θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν εναερίως.

Η Olga De Dios, γνωστή από το επιτυχημένο «Ρόζα το Τερατάκι», επανέρχεται με το δεύτερο βιβλίο της σειράς που έχει δημιουργήσει. Ένα τρυφερό βιβλίο που μας υπενθυμίζει την ομορφιά της διαφορετικότητας, και τη δύναμη της θέλησης. Εδώ το Κίτρινο Πουλάκι κρύβει ένα θαρραλέο πρόσωπο που αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητά του αλλά και ταυτόχρονα συναισθανόμενο τις ατέλειες των άλλων,  προχωράει μπροστά αποφασισμένο, και εφευρίσκει για αυτόν αλλά και τους γύρω του μια νέα συνθήκη ζωής.

Εξαιρετική η ποιότητα της εκτύπωσης τα παλ χρώματα και οι λιτές γραμμές της εικονογράφησης.

 

 «Η ζωή συρρικνώνεται ή μεγεθύνεται ανάλογα με το θάρρος του καθενός» – Αναϊς Νιν (Γαλλίδα συγγραφέας)

 

Συγγραφέας – εικονογράφος: Olga de Dios
Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
Χρονιά έκδοσης: 2018
Ηλικίες: 3+

 

 

 

 

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment