Ρόζα το τερατάκι – Μικρή Σελήνη

2 Comments 🕔13:27, 29.Jun 2017

Ρόζα το τερατάκι – Μικρή Σελήνη

Ροζ, με πολλά μαλλιά, άλλο σχήμα, ένα χαμόγελο κολλημένο στα χείλη της και διάθεση αναζήτησης. Αυτή είναι η γλυκιά μας Ρόζα. Η Ρόζα της ιστορίας μας που μόλις μάθεις για εκείνη θέλεις αμέσως να ταυτιστείς. Γιατί είναι χαρούμενη, δείχνει αισιόδοξη και ευτυχισμένη, κάνει πάντα αυτό που σκέφτεται και θέλει ακόμα και όταν δε μπορεί. Όλοι γύρω της δείχνουν μίζεροι, μελαγχολικοί και άχρωμοι, τα σπίτια είναι ίδια και όλα καθημερινά επαναλαμβάνονται σαν μία χαλασμένη ταινία.

ρόζα το τερατάκι

Απόφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα. Ανεβαίνει βουνά, διασχίζει τη θάλασσα και περνά ακόμα και την έρημο μέχρι που φτάνει σε έναν τόπο πολύχρωμο με περίεργα τέρατα που όλα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά ζουν χαρούμενα και αρμονικά! Αυτή είναι με λίγα λόγια η όμορφη ιστορία του νέου βιβλίου, η Ρόζα το τερατάκι που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

ρόζα το τερατάκι

ρόζα το τερατάκι

ρόζα το τερατάκι

ρόζα το τερατάκι

Έχει το θάρρος να ανακαλύψει νέο δρόμο και νέα ζωή αλλά και να συμπαρασύρει με τον ενθουσιασμό της και τους άλλους φίλους της, τους λιγότερο παρορμητικούς.

Η Ρόζα το Τερατάκι είναι το πρώτο δημιούργημα της Ισπανίδας δημιουργού Olga de Dios, που της άνοιξε το δρόμο προς τον κόσμο του παιδικού βιβλίου, της συγγραφής και της εικονογράφησης.

ρόζα το τερατάκι

ρόζα το τερατάκι

Ένα βιβλίο που με πρωταγωνιστή την εικόνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα τα μικρά παιδιά πιστεύουν για τα μικρά, για τα μεγάλα, για τα περίεργα τέρατα. Έρχεται να συμφιλιώσει τους μικρούς φίλους με την ιδέα της διαφορετικότητας, αλλά και να τους φέρει ομαλά, λίγο κρυφά αντιμέτωπους με τους δικούς τους μικρούς ή μεγάλους φόβους.

Κυκλοφόρησε στην Ισπανία το 2013, έγινε τεράστια επιτυχία, βραβεύτηκε και τώρα μεταφράστηκε και άνοιξε το δρόμο σε ένα νέο πολλά υποσχόμενο εκδοτικό Οίκο, τη Μικρή Σελήνη.

Με αφορμή τη νέα αυτή κυκλοφορία, μίλησα με την Μαριάννα Ψύχαλου, που μαζί με τον αδελφό της Φίλιππο είναι η καρδιά και η ψυχή πίσω από το νέο εκδοτικό Οίκο και την ρώτησα μερικά πράγματα.

Ποιό το όνειρο πίσω από τη δημιουργία της Μικρής Σελήνης; Το όνομα τυχαίο;

Το όνειρο πίσω από τη Μικρή Σελήνη είναι να μοιραστούμε με τους υπόλοιπους ανθρώπους τη χαρά που νιώθουμε κάθε φορά που διαβάζουμε ωραία βιβλία αγκαλιά με τα παιδιά μας. Με αυτή την κάπως «ερασιτεχνική» προσέγγιση θέλουμε να βάλουμε στον εκδοτικό χάρτη και το δικό μας σημάδι, ελπίζοντας πως πολλοί άνθρωποι θα αγαπήσουν τις επιλογές μας και θα μοιραστούν κι εκείνοι υπέροχες στιγμές διαδραστικής ανάγνωσης παρέα με τα δικά τους παιδιά.
Αυτό που μας άρεσε πολύ στο όνομα της Μικρής Σελήνης ήταν το παιχνίδι του μικρού και του μεγάλου που συνεχώς αλλάζουν θέση ανάλογα με την οπτική γωνία που κοιτά κανείς τα πράγματα. Έτσι, σχεδιάστηκε και το λογότυπο. Η Σελήνη, που θεωρητικά είναι τεράστια, γίνεται αντικατοπτρισμός μέσα στην κόρη ενός παιδικού ματιού!

Tι να περιμένουμε εκδοτικά από τη Μικρή Σελήνη;

Η Μικρή Σελήνη φτιάχτηκε με σκοπό να εκδώσουμε παιδικά βιβλία που καταρχήν θα αρέσουν στα παιδιά. Για αυτό και η γνώμη τους είναι για μας πολύ σημαντική. Ελπίζουμε ότι θα φέρουμε καινούρια θέματα, θα κάνουμε τολμηρές επιλογές στην αισθητική των εικονογραφήσεων και θα δώσουμε βήμα και σε νέα ταλέντα να αναδειχθούν!

Εγώ εύχομαι από καρδιάς, καλή και φωτισμένη πορεία!

Εδώ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο και φυσικά εδώ στο blog της Μικρής Σελήνης να βρείτε ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό για τη διαδραστική ανάγνωση του βιβλίου

you may also like:

About Author

2 Comments

 1. 🕔 23:00, 30.Jun 2017

  Maria Ifadopoulou

  Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία του βιβλίου και πολύ όμορφη παρουσίαση! Η μικρή νομίζω ότι κλέβει την παράσταση!

  reply comment
  • 🕔 21:02, 02.Jul 2017

   Pepi Author

   Πάντα την κλέβει! Ευχαριστώ για τη στάση εδώ.

   reply comment

Write a Comment