LEGO – Πως οργανώνουμε το χάος τους

0 Comments 🕔11:33, 22.May 2017

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΩΝ LEGO

Τα τουβλάκια Lego προσφέρουν αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση και κατασκευή (για αυτό άλλωστε είναι και τόσο δημοφιλή), όμως εάν έχετε ένα παιδί με λατρεία στα lego , γνωρίζετε τι εφιάλτης είναι να κρατήσετε τα κομμάτια μακριά από το πάτωμα. Και ενώ κανένας τρόπος οργάνωσης δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο από ένα lego κάτω από ένα γυμνό πόδι, οι παρακάτω ιδέες μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση αυτού του χάους.

Επιφάνειες Χτισίματος
Το πλεονέκτημα του να κάνετε κατασκευές lego σε δίσκους είναι ότι περιλαμβάνουν την ακαταστασία και είναι παράλληλα και φορητοί. Τα παιδιά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς να τα σκορπίσουν σε όλο το πάτωμα. Οποιοδήποτε μέγεθος δίσκου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα χτισίματος- ψάξτε για επιφάνειες που έχουν ανυψωμένες άκρες, ώστε να προστατεύσουν τα lego από τη διαρροή.

Το υλικό που θα χρειαστείτε οπωσήποτε είναι αυτό.

Τοίχοι για τα Mini φιγούρες Lego
Το να κρατάτε τους χαρακτήρες lego , γνωστούς ως και mini figs, ξεχωριστά από τα τουβλάκια θα σας κάνει να κερδίσετε ώρες χαοτικού ψαξίματος. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε όλα σε έναν κουβά, όμως το να έχει ο κάθε χαρακτήρας τη δική του θέση, θα το κάνει πιο εύκολο ώστε να μην ξαναμπερδευτούν με τα υπόλοιπα τουβλάκια.

via

Eδώ μπορείτε να βρείτε οδηγίες για μία τέτοια κατασκευή.


Πολύχρωμοι κάδοι Lego

Ανάλογα με την προσωπικότητα του παιδιού σας, το να τοποθετείτε τα τουβλάκια βάση χρώματος ίσως είναι ένας αποτελεσματικός και διασκεδαστικός τρόπος να κρατήσετε τη συλλογή τους τακτοποιημένη και εύχρηστη. Σίγουρα θα αυξάνει το χρόνο που απαιτείται για να τα μαζέψετε όμως θα βοηθήσει στη δημιουργική πρόοδο των μικρών μηχανικών! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα ίδια τα κουτιά της LEGO ή γιατί όχι απλά σακουλάκι από το ΙΚΕΑ

Πως οργανώνουμε το χάος των LEGO

Χώρος εργασίας για Lego
Ένα γραφείο διπλού ή τριπλού πλάτους αποτελεί μια ελκυστική επιφάνεια για κατασκευές Lego. Αποθηκεύστε επιπλέον τουβλάκια κάτω από το γραφείο ή αυξήσετε τις πιθανότητες κατασκευής με ένα τοίχο lego μπροστά από το γραφείο. Λάβετε υπόψιν, ότι αυτή η ιδέα απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

Πως οργανώνουμε το χάος των LEGO
via

Σε αυτό το χώρο εργασίας μπορείτε να προσθέσετε και ειδικές θέσεις αποθήκευσης των κομματιών όπω εδώ με τα κολλημένα στρογγυλά κουτιά.

Πως οργανώνουμε το χάος των LEGO

Τοίχος lego – όχι μόνο στο παιδικό δωμάτιο
Το να βάλετε έναν τοίχο lego σε ένα μέρος της κουζίνας ή του καθιστικού αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο όχι μόνο για να το χρησιμοποιούν τα παιδιά αλλά και για να βάζετε πάνω όσα lego σκοντάφτουν πάνω σας χωρίς να χρειάζεται να τα τοποθετείτε μονίμως στα παιδικά δωμάτια.

Πως οργανώνουμε το χάος των LEGO

Πολύ εύκολα μπορεί κανείς να μετατρέψει και ένα απλό ράφι σε υπέροχη θέση αποθήκευσης LEGO. Οδηγίες εδώ.

Γρήγορη σακούλα καθαρισμού

Σακούλες ειδικά σχεδιασμένες για αυτό τον σκοπό χρησιμοποιούνται για να βάζετε μέσα τα lego όταν έρχεται η ώρα της καθαριότητας. Αναφέρεται στα παιδιά που προτιμούν να έχουν τα lego τους ανακατεμμένα και όχι ταξινομημένα σε κάδους. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

Πως οργανώνουμε το χάος των LEGO

Τραπέζια lego Με ροδάκια
Αντί για ένα δωμάτιο lego μπορείτε να φτιάξετε ένα τραπέζι lego. Θα το χρησιμοποιούν την ώρα του παιχνιδιού και θα το μετακινείτε όπου θέλετε όταν χρειάζεστε περισσότερο χώρο. Εδώ πρόκειται για μία απλή ιδέα Hack ενός τραπεζιού από το IKEA. Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.

Πως οργανώνουμε το χάος των LEGO

via


Εναλλακτικά – LEGO – Πως οργανώνουμε το χάος τους

Αν όλα αυτά αποτύχουν, μπορείτε να σκεφτείτε εναλλακτικούς χρήσης αξιοποίησης των Lego – πολλές ιδέες υπάρχουν στο Pinterest. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να μαζεύουν τα Lego τους και από μόνα τους.

Βρήκα υπέροχη αυτή την ιδέα – διακόσμηση με LEGO

Ένας έξυπνος τρόπος «αποθήκευσης» των πεταμένων κομματιών που ίσως βρούμε και δεν ξέρουμε από ποιο σχέδιο έχουν προέλθει, είναι να τα συγκεντρώνουμε σε ένα βάζο και σε μία προκαθορισμένη στιγμή να ζητάμε από τα παιδιά να μαντέψουν πόσα κομμάτια βρίσκονται μέσα στο βάζο. Εκείνο που θα μαντέψει πιο κοντά, θα κερδίζει ένα δώρο.

Δεν πειστήκατε ακόμα; Υποχωρήστε!
Εάν τα τουβλάκια εμφανίζονται παντού μπροστά σας, ίσως ήρθε η ώρα να επεξεργαστείτε τη συλλογή. Τα παιδιά δεν μπορούν να αποχωριστούν τις συλλογές τους ίσως όμως ήρθε η ώρα να κρατήσετε μόνο όσα χωράνε στο χώρο σας. Δεν θα το προσέξουν τα παιδιά ? φυσικά και θα το προσέξουν. Όμως η ηρεμία που θα σας χαρίσει αυτή η πράξη αξίζει τον κόπο.

Enjoy your Lego…

x

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment