Περιπλανώμενο εργαστήριο παιχνιδιών – The wandering workshop

1 Comment 🕔11:09, 13.Apr 2016

Περιπλανώμενο εργαστήριο παιχνιδιών – The wandering workshop

Την εποχή που διανύουμε οποιαδήποτε ακτίδα έμπνευσης και δημιουργίας πρέπει να εκθειάζεται, να μοιράζεται και να συζητιέται πολύ. Όχι μόνο ως φόρος τιμής για τους δημιουργούς με πολλά παλαμάκια που ίσως κουράσουν, αλλά για να παίρνουμε θάρρος και όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν κάνουμε το επόμενο βήμα.

the wandering shop blog 7

Όταν διάβασα λοιπόν για το Περιπλανώμενο Εργαστήριο ή αλλιώς The wandering Workshop, σε ξένο blog παρακαλώ, με έπιασε πανικός μαζί με απογοήτευση. Μα πως είναι δυνατόν να μην τους ήξερα και να τους είχε ανακαλύψει; Η Αθηνά Δουκάκη με τις ονειροπολήσεις της και τις αναζητήσεις της, αυτό έμαθε τόσα χρόνια σκάβοντας και λαξεύοντας μικρές πέτρες ως αρχαιολόγος, και ο Jose Ναβάρο με το ταλέντο του με το ξύλο που κάθε άγγιγμά του το μετατρέπει σε ένα παιχνίδι ονειροπόλησης έχουν δημιουργήσει ένα μικρό εργαστήρι ονείρων. Υπέροχα ξύλινα παιδικά παιχνίδια και όχι μόνο.

the wandering shop_2

the wandering shop_3

Το Περιπλανώμενο Εργαστήρι – The wandering workshop, έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ίο, ένα νησί των Κυκλάδων, απ’ όπου είναι εμπνευσμένα τα πρώτα παιχνίδια. Από το μικρό κυκλαδονήσι δημοσιεύτηκε η πρώτη συλλογή και τα παιχνίδια στάλθηκαν σε μακρινά μέρη του κόσμου. Το Περιπλανώμενο Εργαστήρι μετακόμισε πρόσφατα σ’ ένα χωριό του Αποκόρωνα, στα Χανιά, σ’ ένα πετρόκτιστο κτίσμα τυπικό της παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής του 19ου αι.

the wandering shop blog 10

Ένα όνειρο δικό τους που παίρνει μορφή αρχικά σε μία σελίδα χαρτί από το χέρι της Αθηνάς ως σχέδιο και συνεχίζει στον πάγκο του Jose να αποκτά νέες διαστάσεις. Και έχει πάθος για ταξίδια, άλλοτε κοντινά εδώ στην μικρή μας χώρα και άλλοτε μακρινά. Γιατί αυτό το εργαστήρι το έχουν ανακαλύψει και το έχουν αγαπήσει πολλοί, ακόμα και στην μακρινή Αυστραλία.

Γιατί όλοι έχουν αναγνωρίσει τη σημαντικότητα του απλού κλασικού παιχνιδιού που κατασκευάζεται από χέρια και όχι από μηχανές, με αγάπη προς το παιδί και όχι από ανάγκη για κερδοσκοπία και που μπορεί να μεταφερθεί από γενιά σε γενιά και να αφηγηθεί μία διαφορετική κάθε φορά ιστορία.

the wandering shop blog 2

the wandering shop blog 1>

the wandering shop blog 6

the wandering shop blog 3

Και καθώς τα παιχνίδια του Περιπλανώμενου Εργαστηρίου διαθέτουν ορισμένα απρόσμενα στοιχεία που εξάπτουν τη φαντασία και περιμένουν να φτιάξεις με αυτά τη δική σου ιστορία, έχει αποκτήσει και άλλους οπαδούς. Εκείνους που αναγνωρίζουν την αξία της συναρμολόγησης για τη λεπτή κινητική ανάπτυξη του παιδιού, για την πνευματική και γνωστική του ανάπτυξη αλλά και την αναγκαιότητα της ελευθερίας στον τρόπο παιξίματος ενός παιχνιδιού.

Η Αλίκη με τις ώρες ασχολήθηκε με την κόκκινη ομπρέλα, συνθέτοντας νέες ιστορίες, νέους εναέριους δρόμους για εκείνη.

the wandering shop blog 8

the wandering shop blog 9

the wandering shop blog 11

the wandering shop blog 12

Τα παιδικά παιχνίδια του Περιπλανώμενου Εργαστηρίου – The Wandering Workshop, μεταφέρουν το παιχνίδι κάπου μεταξύ γης, ουρανού και θάλασσας με μέσο περιπλάνησης τη φαντασία. Έχουν μια ιστορία να πουν: ταξιδιάρικα σύννεφα, μία κόκκινη ομπρέλα αναποδογυρισμένη από τον αέρα, μία περιπετειώδης βαρκούλα που αναζητά νέους δρόμους πλεύσης στο Αιγαίο, οι πρώτες σταγόνες του Φθινοπώρου, ένα λευκό σύννεφο που ξεκινάει ένα νέο κάθε φορά ταξίδι, είναι μερικά στοιχεία από τις ιστορίες που αγαπήσαμε και εμείς.

the wandering shop blog 13

Φιλοξενούμε φυσικά μερικά από αυτά τα παιχνίδια στο Alice on Board για να τα γνωρίσετε και να τα αγαπήσετε και εσείς αλλά και μερικά σχέδια Λαμπάδας για το Πάσχα.

the wandering shop blog 5

the wandering shop lampada 1

Όλα τα παιχνίδια και οι λαμπάδες συνοδεύονται από χειροποίητο οικολογικό κουτί, και φυσικά είναι φταγμένα από υλικά Ευρωπαϊκής προέλευσης, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ασφαλή για τα παιδιά.

the wandering shop blog packaging

Το ξύλο φέρει πιστοποίηση FSC και τα χρώματα, το βερνίκι και η κόλλα δεν περιέχουν επιβλαβείς τοξικές ουσίες, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για την ασφάλεια στα παιχνίδια (ΕΝ71/3). Παράγονται σε μικρή κλίμακα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Καλό ταξίδι,
x

you may also like:

About Author

1 Comments

  1. 🕔 11:33, 13.Apr 2016

    la boom

    Τα παιδιά κάνουν φοβερά αξιόλογη δουλειά! Μπράβο που διαθέτεις αντικείμενά τους 🙂

    reply comment

Write a Comment