Περί δίψηφων συμφώνων

0 Comments 🕔21:45, 04.Μάρ 2015

Όλα ξεκίνησαν με ένα σετ δίψηφων συμφώνων με την κάποιες φορές άρρινη και κάποιες άλλες έρρινη προφορά τους για να καταλήξουμε στην απόλυτη ευτυχία της αγκαλιάς και τη νοστιμιά μιας αγκινάρας. Και έτσι εκεί καθισμένες σε ένα παγκάκι, όχι με δίδυμο γγ αλλά με ένα ερωτευμένο γκ, ξετυλίξαμε με ενθουσιασμό ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας: να σαλπάρουμε με ένα καράβι για την αγαπημένη μας Τζια, να απολαμβάνουμε το παγωμένο μας τσάι μέσα σε ένα χρωματιστό φλυτζάνι, να τρώμε μία νόστιμη γεμιστή μελιτζάνα και στη συνέχεια να χαλαρώνουμε με τη μεσημεριανή μας σιέστα με τον ήχο των τζιτζικιών, να ξυπνάμε με τα αστεία και τις γκάφες του του Πέτρου το χωρατατζή, και να πέφτουμε το βράδυ κατάκοπες για ύπνο αφού πρώτα έχουμε λιώσει τα τσόκαρά μας χορεύοντας και δένοντας όσο δε παίρνει περισσότερο τη γλώσσα μας με το άσμα

Ανέβηκα στην τζιτζιριά ,
στη μιτζιριά , στην τζιτζιμιτζιχοτζιριά ,
να κόψω τζίτζιρα ,
μίτζιρα , τζιτζιμιτζιχότζιρα,
και έσπασε η τζιτζιριά ,
η μιτζιριά , τζιτζιμιτζιχοτζιριά …

0564e89d856f64809ef4debf395c4364
via

Αυτά τα καθηλωτικά μεσημέρια μέσα σε ένα αυτοκίνητο, να επιστρέφω με την Αλίκη από το σχολείο που υπό άλλες συνθήκες μάλλον βαρετά θα τα έβρισκε κανείς, τώρα γίνονται επεισοδιακά. Κάθε επεισόδιο και ένα δίψηφο σύμφωνο, άλλοτε έρρινο και άλλοτε άρρινο, κάθε επεισόδιο και μία ακόμη αφήγηση. Γιατί με το μοναδικό αφηγηματικό, και ενθουσιώδη τρόπο της με βάζει σε αυτούς τους γλωσσικούς δρόμους της εξερεύνησης, της αναζήτησης όσο περισσότερων λέξεων γίνεται, που έχουν γίνει πλέον η εξάρτησή μου.

– Βρήκα κι άλλη μαμά: Τζαμαρία
– Α και εγώ βρήκα και άλλη: τσαγιέρα
– Μαμά μαμά κι άλλη: τζάκι
Και ναι κάπως έτσι το ταξίδι σου έχει ξεκινήσει από ένα ζεστό καλοκαίρι γεμάτο τζιτζίκια και οδεύει προς ένα παγωμένο χειμώνα μπροστά στη τζαμαρία, δίπλα στο τζάκι να σκέφτεσαι αν να ανέβεις ή θα κατέβεις τελικά τη Τζιτζιριά….

Θέλω και άλλες λέξεις, και άλλα δίψηφα σύμφωνα και περιμένω εν αγωνίως τα δίψηφα φωνήεντα για να φωνάξω

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΗΣΑΥΡΕ ΜΟΥ

xxx

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment