Ο Σιμιγδαλένιος στο Εθνικό Θέατρο

0 Comments 🕔08:53, 03.Dec 2015

Το Εθνικό Θέατρο μυρίζει Χριστούγεννα και γεμίζει παιδικά χαμόγελα…

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το 4moms.gr σε συνεργασία με την παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου οργανώνουν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου μια ημέρα αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και την παιδική παράσταση του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου “Ο Σιμιγδαλένιος” σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου.

60 παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν απο κοντά τον Σιμιγδαλένιο να κάνουν μια διαφορετική “περιήγηση” στο Εθνικό Θέατρο, και για δύο ώρες να παίξουν και να διασκεδάσουν.

simigdalenios_diagonismos

Δημιουργικές δραστηριότητες για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το θέατρο και να μπουν στο κλίμα των ημερών. Σε τρεις σταθμούς απασχόλησης τα παιδιά, χωρισμένα σε 3 γκρουπ των 20 παιδιών, θα περάσουν μια δημιουργική ημέρα….

Σταθμός πρώτος:

– Στολίζουμε το δέντρο μαζί με το Σιμιγδαλένιο, ζωγραφίζουμε με κιμωλίες και φωτογραφιζόμαστε

Σταθμός δεύτερος:

– Κάνουμε περιήγηση στο Εθνικό Θέατρο με κατάληξη στη Νέα Σκηνή όπου ο παραμυθάς Δ. Προύσαλη μας αφηγείται λαϊκά παραμύθια. Αφηγήσεις, τραγούδια, μουσική… Μικρόσωμοι ήρωες σε μεγάλα κατορθώματα, ζώα που μιλούν λέγοντας αλήθειες, και περιπέτειες θαυμαστές δανεισμένες από το χώρο του ονείρου. Κουβάρια ψέματα για κείνα τα άσχημα που είναι ανάγκη να αντιμετωπιστούν για ν’ αλλάξουν κι όσα όμορφα θε να μπολιαστούν, από μια εποχή που όλα είχανε μιλιά κι ανθρώπινες συνήθειες. Ιστορίες του «Μια φορά κι έναν καιρό…» ήρθανε να πούνε για το τώρα όσων μεγαλώνουν στο σήμερα, λοξοκοιτάζοντας με ελπίδα και σιγουριά στου αύριο τα χωράφια…

Σταθμός τρίτος:

– Συμμετέχουμε σε θεατρικά εργαστήρια.

Διάρκεια: 11:00 – 13:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Απαιτείται Δήλωση Συμμετοχής για κράτηση θέσης και επιβεβαίωση συμμετοχής απο μεριάς μας καθώς ο αριθμός είναι περιορισμένος. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε δείτε εδώ.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Σιμιγδαλένιος, η παιδική παράσταση που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, είναι ένα τρυφερό και συγκινητικό λαϊκό παραμύθι του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου που υμνεί τη δύναμη της αγάπης, σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου

ο σιμιγδαλένιος 1

ο σιμιγδαλένιος 6

ο σιμιγδαλένιος 4

Μια βασιλοπούλα αποφασίζει να πλάσει μόνη της τον άνδρα που θα παντρευτεί για να μπορεί να τον κάνει ό,τι θέλει. Με αμύγδαλα, ζάχαρη και σιμιγδάλι φτιάχνει τον Σιμιγδαλένιο. Ο γάμος τους προκαλεί τη ζήλια μιας άλλης βασιλοπούλας που στέλνει στρατιώτες και απαγάγουν τον Σιμιγδαλένιο. Η πρώτη βασιλοπούλα τον αναζητά παντού με τη βοήθεια του ήλιου, του φεγγαριού και των αστεριών. Στην περιπλάνησή της θα συνειδητοποιήσει την αξία και τη δύναμη της αληθινής αγάπης. Θα καταφέρει να βρει τον αγαπημένο της Σιμιγδαλένιο;

ο σιμιγδαλένιος 2

Η παράσταση εμπνέεται από τους πίνακες του Θεόφιλου, χρησιμοποιεί παραδοσιακά κοστούμια και μάσκες, μετουσιωμένα με φαντασία και χιούμορ, και θυμίζει στα παιδιά παιχνίδια ξεχασμένα.

Οι μουσικοί, επί σκηνής μαζί με τους ηθοποιούς, χρησιμοποιούν παραδοσιακά μουσικά όργανα όπως ο ζουρνάς και το σαντούρι και παρασύρουν μικρούς και μεγάλους μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο με ζωντανές πολύχρωμες εικόνες και ήχους της λαϊκής μας παράδοσης.

Καλή διασκέδαση!

Π

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment