Ο αρκούδος και το πιάνο – Μία ξεχωριστή ιστορία για τη φιλία

0 Comments 🕔20:18, 10.Ιαν 2018

Ο αρκούδος και το πιάνο – Μία ξεχωριστή ιστορία για τη φιλία

Μία γλυκιά και ζεστή ιστορία για την τόλμη, την περιπέτεια, την αναζήτηση αλλά και την υπέροχη αίσθηση της ασφάλειας που προσφέρουν οι φίλοι μας και το σπίτι μας.

Δεν υπάρχον αλήθεια στιγμές που έχεις νιώσει να συναντάς το πεπρωμένο σου – αυτό για το οποίο γεννήθηκες, εκείνο που στα κρυφά σου, ανομολόγητα ίσως, όνειρα, φανταζόσουν και ήλπιζες τις περισσότερες φορές; Και πόσο αληθινή ευτυχία να το συναντάς και εκείνο να σε αγκαλιάζει. Ειδικά όταν μπορείς να το μοιραστείς με εκείνους που σε στήριξαν και στο μυαλό σου έγινα συνοδοιπόροι ονείρου.

Έτσι κάπως και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας στο νέο βιβλίο των εκδόσεων Μικρή Σελήνη. Ένα μικρό αρκουδάκι που το παρακολουθούμε μέσα στο πέρασμα των χρόνων να βρίσκει τη θέση του στον κόσμο και να απολαμβάνει ολοκληρωτικά την ευτυχία του.

Λίγα λόγια για την ιστορία μας

Ένα μικρό αρκουδάκι περπατάει μέσα στο δάσος όταν ξαφνικά συναντάει κάτι που δεν είχε ποτέ ξανά δει. Ένα πιάνο. Γεμάτο περιέργεια για τη νέα του αυτή ανακάλυψη, θα το πλησιάσει, και θα το αγγίξει. Ο ήχος που θα βγάλει απαίσιος και αποκαρδιωτικός. Το αρκουδάκι μας θα το εγκαταλείψει φοβισμένο αλλά κάθε μέρα θα επιστρέφει ξανά και ξανά, κάθε ημέρα για εβδομάδες, μήνες και χρόνια.

ο αρκούδος και το πιάνο

Μέχρι που θα φθάσει η στιγμή που το άγγιγμά του στο πιάνο θα βγάλει μοναδικούς ήχους. Όμορφες μελωδίες θα ταξιδέψουν τον αρκούδο μας σε τόπους μακρινούς. Σιγά σιγά οι υπέροχες μελωδίες προσελκύουν κόσμο και το ακροατήριο μεγαλώνει μέσα στο δάσος. Μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστούν εκείνοι που θα δείξουν ένα νέο δρόμο στον αρκούδο μας.

Έτσι ξαφνικά θα βρεθεί στη μεγάλη πόλη, θα γίνει διάσημος – κόσμος θα συρρέει για να τον ακούσει. Θα παίξει κονσέρτα σε μεγάλα θέατρα και θα απολαμβάνει το χειροκρότημα του κοινού. Κάθε βράδυ όμως, καθισμένος μόνος στην αγαπημένη του θέση προς τη δύση, προς το δάσος, ατενίζοντας την νυχτερινή όψη της πόλης θα νοσταλγεί το σπίτι του και τους αγαπημένους του φίλους.

ο αρκούδος και το πιάνο

ο αρκούδος και το πιάνο

Το αγαπήσαμε

Ένας ύμνος σε όσους ανακαλύπτουν το όνειρο τους και τολμούν κάνοντας άλλοτε μεγάλα και άλλοτε μικρά βήματα προς αυτό και στις αμέτρητες δυνατότητες που έχει κανείς μπροστά του. Αλλά ταυτόχρονα και στην σημασία των φίλων, εκείνων των αγαπημένων προσώπων που η παρουσία τους ολοκληρώνει αυτό το όνειρο. Γιατί δίχως αυτούς ίσως όλα να μοιάζουν άδεια και κενά.

Εξαιρετική η εικονογράφηση από τον David Litchfield που αναγνωρίστηκε άλλωστε και με την απονομή του βραβείου για το Waterstanes Children’s Book Prize 2016. Χρώματα και εικόνες δημιουργούν μια νοσταλγική και ρομαντική ατμόσφαιρα θυμίζοντας λίγο εικόνες από την αβαντ γκαρτντ εποχή της τζαζ.

Η Τζαζ είναι ελευθερία είχε πει ένας σημαντικός συνθέτης και πιανίστας, ο Thelonious Monk, και αυτό ακριβώς είναι που νιώθει κανείς διαβάζοντας τις σελίδες: η ελεύθερη έκφραση του μικρού αρκούδου που δίχως γνώση ή μουσική παιδεία, με μόνο διάλογο με τον εαυτό του, θα δημιουργήσει ένα ζωντανό Μύθο της Μουσικής.

ο αρκούδος και το πιάνο

Μία γλυκιά και ζεστή ιστορία για την τόλμη, την περιπέτεια, την αναζήτηση αλλά και την υπέροχη αίσθηση της ασφάλειας που προσφέρουν οι φίλοι μας και το σπίτι μας.

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+ ετών. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *