Οι ψηφιακοί μου φίλοι και οι ευχές τους για το 2017- Πηνελόπη Κουρτζή

0 Comments 🕔09:10, 27.Δεκ 2016

Οι ψηφιακοί μου φίλοι και οι ευχές τους για το 2017- Πηνελόπη Κουρτζή

Δημιουργική επιχειρηματίας, συγγραφέας, μητέρα και πάνω από όλα μία όμορφη γυναίκα η Πηνελόπη Κουρτζή φέτος παρουσίασε το πρώτο της συγγραφικό έργο με το Κουμκουατ. Εκεί που ρίζωσε η αγάπη και τις εκδόσεις Ψυχογιός μας ταξιδεύει σε μία αλλοτινή Ελλάδα, πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα με φόντο τη μετάβαση από την τουρκική κυριαρχία στην ανεξαρτησία και την άνθηση του τόπου.

πηνελόπη κουρτζή

Γιατί Κουμκουατ και όχι πορτοκάλι; Έχει τελικά για εσένα μια βαθύτερη σημασία;
Κουμκουάτ και όχι πορτοκάλι καθώς το κουμκουάτ παίζει καθοριστικό ρόλο στο βιβλίο. Ουσιαστικά αποτελεί ένα από τους πρωταγωνιστές, αφού αποτελεί τον αγαπημένο φίλο της ηρωίδας και το σημείο αναφοράς της.

Ξέρω ότι θέλεις να γράφεις βιβλία για αληθινά πρόσωπα. Θα έγραφες ποτέ ένα βιβλίο για τον Άη Βασίλη;
Πράγματι αγαπώ τις αληθινές ιστορίες όσο τίποτε άλλο. Βέβαια, αυτό που με εμπνέει περισσότερο απ΄όλα είναι το πως οι αληθινές ιστορίες με το πέρασμα του χρόνου δημιουργούν γύρω τους θρύλους και ζυμώνονται μέσα από τις διηγήσεις και τις μνήμες των ανθρώπων. Έτσι υπό αυτό το πρίσμα θα έγραφα για τον Αη-Βασίλη! Ίσως κάποιο τρυφερό παραμύθι για παιδιά, ή μία αλληγορία για την έννοια του Αη-Βασίλη για ενήλικες. Την έννοια της προσδοκίας και του συναισθήματος που δημιουργείται όταν αυτός από τον οποίο προδοκούμε κάτι ανταποκρίνεται και πραγματοποιεί την προσδοκία μας.

Έχεις μία έντονη παιδική Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση που την κρατάς ζεστά κρυμμένη και δεν θα ήθελες ποτέ να ξεθωριάσει;
Εχω πολλές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια που συχνά αναβιώνω στην μνήμη μου μέσα από φωτογραφίες. Νομίζω πως η ωραιότερη ανάμνηση μου που φυλάω μέσα μου σαν μία τρυφερή εικόνα είναι ο μπαμπάς μου ντυμένος Αη-Βασίλης.

Ποιες οι EY ΠΟ και ΛΥ ΠΟ στιγμές σου για το 2016;
Από το 2016 θα ξεχωρίσω σαν πολύτιμες στιγμές την ημέρα που είδα το «Κουμκουάτ» στα βιβλιοπωλεία, και την ημέρα που ο γιός μου έκανε τα πρώτα του βήματα. Όσο για δυσάρεστες στιγμές, είχα κάποιες που σχετίζονται κυρίως με την κατάσταση γύρω μας..Τις αφήνω όμως στο παρελθόν και δεν τις ανακαλώ καν.Θέλω πολύ να αφήσω το χρόνο αυτό να φύγει με μία γλυκιά γεύση για αλλαγή!

Τι εύχεσαι για το 2017;
Για το 2017 θέλω να ευχηθώ μεσα από την καρδιά μου υγεία σε όλους και υπομονή! Εύχομαι δύναμη για να αντιμετωπίσουμε ο καθένας τις δυσκολίες που συναντάμε και πολύ αισιοδοξία! Θα ήθελα πολύ το 2017 να είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους μας!!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

πηνελόπη κουρτζή

1902. Η Βασιλική γεννιέται στο πατρικό της σπίτι στην Άρτα. Κι εκεί ξεκινάει η αφήγηση του οδοιπορικού της, με φόντο τη μετάβαση από την τουρκική κυριαρχία στην ανεξαρτησία και την άνθηση του τόπου. Η ακμή, ο πόλεμος, η Κατοχή, η Απελευθέρωση, μια ολόκληρη ζωή καθορισμένη από τη μοίρα και τα παιχνίδια της, από τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, αλλά και από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο διάβα του χρόνου• η ωραία Ελένη και ο Χαρίλαος, που άργησε να έρθει, η Παρέσα η Σμυρνιά και η Αργυρώ η κοκέτα, τα αγόρια της και η μικρή της Θεοδώρα µε το λάθος όνομα, ο Βασιλάκης, το παραπαίδι, και τόσοι άλλοι που δένουν τη ζωή τους με τη δική της.

Και όλα αυτά µε τον θρύλο της Αγίας Θεοδώρας να συντροφεύει και να παρηγορεί τη Βασιλική, και τη σκιά του αγαπημένου της δέντρου κουμκουάτ να συνδέεται άρρηκτα µε τις μνήμες της και να γίνεται ο πιο κρυφός εξομολογητής της.

Εύχομαι στο βιβλίο της επιτυχία και στην ίδια αγάπη και ευτυχία.

Σε ευχαριστώ Πηνελόπη

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment