Νοτούρνο – Συνταγές για όνειρα – κλείσε το φως…

0 Comments 🕔12:25, 09.Apr 2016

Συνταγές για όνειρα – κλείσε το φως…

Τι είναι ένα όνειρο; Ποια τα συστατικά του και η δομική του ύλη; Μήπως η προβολή του ιδεατού εαυτού μας σε μία άλλη χρονική διάσταση ή/και η επιθυμία μας για μία αλλαγή της κατάστασης που βιώνουμε; Ή μήπως ακόμα καλύτερα η υπέρτατη επιθυμία μας για βίωση κάτι μεγαλύτερου από εμάς, κάτι διαφορετικού που μας απογειώνει, κάτι γλυκού και όμορφου που μας γαληνεύει;

νοτούρνο_συνταγές για όνειρα 4

Ότι και αν είναι το όνειρο, όπου και αν μας κατευθύνει μας προκαλεί πάντα έκπληξη και ενθουσιασμό. Και ταυτόχρονα μας προσκαλεί να αναρωτηθούμε για το κομμάτι εκείνου του εαυτού μας που ίσως αγνοούσαμε, ίσως είχαμε καταχωνιάσει και ασφυκτιούσε μέσα στο ντουλάπι Ω της ψυχής μας και αναζητά επειγόντως απελευθέρωση.

Και το φως της νύχτας, μία λάμπα που στοχεύει πάνω του του δίνει την ύστατη χαρά. Αυτή της αποκάλυψης και της αναγνώρισης. Και εσύ πιάνεις τον εαυτό σου να μένει με ανοικτό το στόμα και ένα «ουάου δεν το είχα φανταστεί».

Συνταγές για όνειρα – κλείσε το φως…

Έτσι κάπως εκείνη τη νύχτα κάτω από τα σκεπάσματα μείναμε με την Αλίκη αρχίσαμε να διαβάζουμε το Νοτούρνο-συνταγές για όνειρα και μείναμε να ξεφυλλίζουμε τα όνειρα, να τα φωτίζουμε, να τα ελευθερώνουμε και να δημιουργούμε τα δικά μας. Γιατί το όνειρο δεν είναι δανεικό. Θα πρέπει να το έχεις γράψεις, να το έχεις συνθέσει με τη δική σου νοερή πένα και να του έχεις βάλει τη δική σου σφραγίδα. Και μετά να το φωτίζεις και να το βλέπεις να ελευθερώνεται ή ακόμα και να αλλάζει, να μεταμορφώνεται.

Νοτούρνο συνταγές για όνειρα 1

Η βραβευμένη με το Astrid Lindgren, συγγραφέας και εικονογράφος από την Αργεντινή ISOL, έγραψε ένα αληθινά πρωτοποριακό παιδικό βιβλίο. Στο βιβλίο της Isol, Νοτούρνο -Συνταγές για όνειρα, από τις εκδόσεις Μάρτης, μπορείς να ζήσεις κάτι διαφορετικό. Το βιβλίο παρουσιάζει μια σειρά από πιθανά όνειρα, σαν εικόνες που θα ξυπνήσουν τη φαντασία σου και η νύχτα από εκείνη τη στιγμή δεν είναι ποτέ βαρετή.

Νοτούρνο συνταγές για όνειρα 2

Αρκεί να ακολουθήσεις τη συνταγή:
– Διάλεξε ένα όνειρο
– Κλείσε τα μάτια
– Άναψε το φως του μυαλού σου
– Φώτισε το – θα το δεις και ίσως το επόμενο βράδυ που θα το δεις ξανά να έχει αλλάξει.

χχχ

Υ.Γ. Το βιβλίο δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω καθώς η Αλίκη ήθελε να το μοιραστεί με τους φίλους τους και έτσι κάπως το έβαλε «υποψηφιότητα» στο σύστημα ανταλλαγής βιβλίων στην τάξη της. Ειλικρινά δεν ξέρω πότε με το καλό θα επιστρέψει πάλι στο σπίτι….

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment