Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων που ξεχωρίσαμε

0 Comments 🕔10:28, 29.Αύγ 2019

Νέες αφίξεις παιδικών βιβλίων από όλους τους εκδοτικούς οίκους που φαίνεται να έχουν δυναμική διάθεση, κέφι και απόλυτη επίγνωση ότι το διάβασμα παιδικών βιβλίων μπορεί να είναι μια πρώτης τάξεως απόλαυση.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ξεχώρισα, χωρίς να έχω ακόμα διαβάσει τους εξής τίτλους από τα παιδικά βιβλία

Υπέροχες γυναίκες που έκαναν θαύματα

Ένα βιβλίο γεμάτο εντυπωσιακές ιστορίες θαρραλέων γυναικών με πρωτοποριακές καριέρες. Στις σελίδες του θα γνωρισουμε τη Μαρία Μέριαν από τη Γερμανία με το πάθος της για τα έντομα, τη Σοφί Μπλανσάρ σύζυγος του πρωτοπόρου της αεροναυτικής Ζαν-Πιερ Μπλανσάρ που έμελλε να γίνει η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας αεροναυτικός, και μαζί της υα ταξιδέψουμε στον ουρανό, την Γιούνκο Ταμπει και θα αναρριχηθούμε στην κορυφή του Έβερεστ, αλλά και την Κάθριν Τζόνσον, που υπολόγισε απίστευτους μαθηματικούς τύπους στέλνοντας τους πρώτους ανθρώπους στο διάστημα!

Συγγραφέας: Kate Pankhurst

Μεταφραστής: Ειρήνη Παϊδούση

Εικονογράφος: Kate Pankhurst

Για παιδιά από 6 ετών

 

Η επιστήμη γίνεται παιχνίδι με 30 απίθανα πειράματα

Ένα βιβλίο με 30 πειράματα που το παιδί μπορεί να κάνει στο σπίτι, για να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, να έρθει σε επαφή με τις θετικές επιστήμες και να κατανοήσει με βιωματικό τρόπο βασικές αρχές της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας.

Εξερεύνησε, πειραματίσου και ανακάλυψε! Εκπληκτικά πειράματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι χωρίς να το ανατινάξεις.
Μάθε πώς να κατασκευάσεις αλεξίπτωτα και πυραύλους, πώς να πιάσεις ζουζούνια, πώς να φτιάξεις χλαπάτσες και πολλά άλλα. Έπειτα ανακάλυψε την επιστημονική εξήγηση πίσω από κάθε δραστηριότητα.

Συγγραφέας: Marnie Willow

Μεταφραστής: Δέσποινα Δρακάκη

Εικονογράφος: Teemu Juhani

Για παιδιά από 7 ετών

Οι συγγνώμες μιας μάγισσας και Τα ευχαριστώ ενός ιππότη

Δύο νέα βιβλία που απευθύνονται σε παιδικά άνω των 4 ετών με βασικό πυλώνα τους την ευγένεια. Δύο όμορφες και ευχάριστες ιστορίες, μια για τον ιππότη μας και μια για τη μικρή μάγισσα που σύντομα θα καταλάβουν πως δεν αρκεί ένα σπαθί, μια ασπίδα, ένα κάστρο, ένα ραβδί ή μια μπέρτα για να ονομάζονται ιππότες ή μάγισσες αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Eικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Για παιδιά από 7 ετών

Σύντομα με αναλυτική παρουσίαση

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment