Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

0 Comments 🕔16:07, 28.Ιαν 2019

Πλούσια θα είναι και αυτή τη χρονιά σε παιδικά βιβλία με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο να μας προτείνουν 4 νέες τίτλους, ανάμεσά τους και η πρώτη ποιητική συλλογή για παιδιά.

Σαλιγκάρι και φεγγάρι

Σαλιγκάρι και Φεγγάρι

Η μόνη ποιητική συλλογή του βραβευμένου ποιητή Κυριάκου Χαλαμπίδη που απευθύνεται σε παιδιά. Τα ποιήματα αυτά είναι γραμμένα με παιδικότροπο ύφος, με χιούμορ, με υπερρεαλιστικά στοιχεία, με την όσμωση του φανταστικού και του πραγματικού.

Δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και παιγνιώδες ποιητικό περιβάλλον και εξοικειώνουν τα παιδιά με τον ποιητικό λόγο και ρυθμό, με χαμογελαστή πάντα διάθεση, απροσδόκητες εικόνες και μεταφορές, διεγείροντας τη φαντασία τους, διευρύνοντας τη λογική τους και «ψυχαγωγόντας» τα με την αρχαία του όρου σημασία και τα καλλιεργούν –το υπογραμμίζουμε– αισθητικά.
Είναι μια συλλογή που σε κάνει να γελάς, να σκέφτεσαι, να φαντάζεσαι, να δημιουργείς…

Συγγραφέας: Κυριάκος Χαραλαμπίδης
Εικονογράφος: Μαριλένα Μελισσηνού
Επίμετρο: Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου

Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους

Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους

To πρώτο βιβλίο χωρίς λόγια των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο και απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Όπως λέει η δημιουργός του, «είναι πρόκληση να πεις μια ιστορία με μόνο μέσο έκφρασης την εικόνα. Οι ακουαρέλες μου αφηγούνται πώς η φάλαινα και το αγόρι συναντιούνται μέσα στην απέραντη θάλασσα κι ύστερα απομακρύνονται, χωρίς να ξέρουμε γιατί. Η ουσία της ιστορίας μου είναι για μένα η στιγμή που δακρύζουν καθώς αποχωρίζονται, δηλαδή η έκφραση, η αποδοχή και η διαχείριση της απώλειας».

Μια μικρή σιωπηλή ιστορία μέσα στη θάλασσα. Η φάλαινα και το αγόρι, η συνάντηση κι ο αποχωρισμός.

Δημιουργός: Πέρσα Ζαχαριά

Η Λούμπνα και το Βότσαλο

Η Λούμπνα και το Βότσαλο

Ο καλύτερος φίλος της Λούμπνα είναι ένα βότσαλο. Το βότσαλο ακούει πάντα τις ιστορίες της. Το βότσαλο πάντα χαμογελάει όταν εκείνη φοβάται. Αλλά όταν ένα αγοράκι φτάνει μοναχό στη Χώρα των Σκηνών, η Λούμπνα καταλαβαίνει ότι εκείνο χρειάζεται το ΒΟΤΣΑΛΟ πιο πολύ απ’ όσο η ίδια.

Μια αξέχαστη ιστορία για τη δύναμη της φιλίας, από δύο βραβευμένους δημιουργούς.

Συγγραφέας: Wendy Meddour
Εικονογράφος: Daniel Egnéus
Μετάφραση: Μαρίνα Δημητρά

Άννα Πένσα

Άννα Πένσα

Μπαταρίες, γρανάζια και παλιές ηλεκτρονικές συσκευές… Όλα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η Άννα Πένσα στις απίστευτες εφευρέσεις της. Μόνο που…δεν λειτουργούν πάντα. Όταν ένα τραυματισμένο κοράκι πέφτει –ΠΛΑΦ – μπροστά στα πόδια της, η Άννα φτάνει στα όριά της προσπαθώντας να του φτιάξει φτερά.

Ευτυχώς, υπάρχει κι ο Παππούς για να της θυμίζει ότι ο μόνος τρόπος να πετύχεις είναι να προσπαθείς ξανά και ξανά.

Συγγραφέας: Pip Jones
Εικονογράφος: Sara Ogilvie
Μετάφραση: Μαρίνα Δημητρά

Ανυπομονούμε να τα γνωρίσουμε και από κοντά

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment