Μπράουνι με ταχίνι – όταν βλέπεις μικρά σοκολατένια δαχτυλάκια τότε η δύναμη έχει εκθετική επίδραση

0 Comments 🕔09:21, 17.Mar 2020

H χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Δεν χρειάζεται να εξηγώ τους λόγους, Τους γνωρίζετε, τους ξέρετε. Είμαστε άλλωστε όλοι περισσότερο φίλοι από ποτέ. Ο άγνωστος εχθρός μας έχει ενώσει κάτω από τη σκιά του. Υπάρχουν στιγμές που η σκέψη σου παραμένει θετική. Χαμογελάς, χορεύεις, λες ανέκδοτα με τα παιδιά με τη βεβαιότητα ότι είσαι πιο δυνατός από όσο περίμενες. Και μετά έρχεται ένα χαστούκι από βαθιά μέσα σου και όλα αρχίζουν να θολώνου, Φωνές χωρίς λόγο, πανικός και μελαγχολία διαδέχονται το ένα το άλλο. Και το μόνο ίσως που μας σώζει εκείνες τις στιγμές είναι μια ομαδική αγκαλιά, ένα συγγνώμη και συνήθως ακολουθεί ζαχαροπλαστική. Η δύναμη της σοκολάτας επιβάλλεται να συζητηθεί στους κύκλους των φορέων της Παγκόσμιας Υγείας, κυρίως ψυχικής. Η δράση της είναι άμεση και ψυχοθεραπευτική. Και όταν βλέπεις μικρά σοκολατένια δαχτυλάκια τότε η δύναμη έχει εκθετική επίδραση.

Έτσι λοιπόν άρπαξα από το ράφι το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου Γλυκά & Υγιεινά, γιατί με μηδενική άσκηση αυτές τις ημέρες, οφείλουμε να προσέχουμε λίγο περισσότερο και ξεκινήσαμε το ξεφύλλισμα. Κριτήριο βασικό: τα διαθέσιμα υλικά στην κουζίνα μας. Η απόφαση κοινή: Μπράουνι με ταχίνι (πάντα υπάρχει ταχίνι σε όλε τις γεύσεις στο σπίτι μας)

Μπράουνι με ταχίνι

Υλικά

130 γρ γάλα αμυγδάλου (βάλαμε αγελάδας)

3 αυγά

70 γρ αλεύρι βρώμης (βάλαμε κανονικό)

50 γρ κακάο

100 γρ μέλι (αντιστοιχεί σε περίπου 3 κ.σ)

100 γρ ταχίνι (βάλαμε σοκολάτας και αντιστοιχεί σε κ.σ)

Για την επικάλυψη:

2 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρας (δε βάλαμε)

1 κ.σ ταχίνι

 

Εκτέλεση

Στρώνετε σε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ λαδόκολλα και ανάβετε το φούρνο στους160 βαθμούς

Αναμειγνύεται σε ένα μπολ το ταχίνι, το μέλι και το γάλα

Προσθέτετε τα αυγά και αναμειγνύετε με ένα αυγοδάρτη τα υλικά

Προσθέτε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα

Ρίχνετε το μίγμα στο ταψάκι

Με το ταχίνι διακοσμείτε

Ψήνετε για 20-25 λεπτά (εμείς το ψήσαμε 20)

 

 

 

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment