Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 – Το βελτιωμένο sequel

0 Comments 🕔07:24, 17.Σεπ 2019

Γράφει η Αμαλία Μουστάκη

Η Illumination, η εταιρεία παραγωγής του Despicable me, επανήλθε φέτος το καλοκαίρι με το sequel του The Secret Life of Pets (Μπάτε Σκύλοι Αλέστε η -κακή- μετάφραση στα ελληνικά). Ανατρέχοντας στην πρώτη ταινία, εξακολουθώ να τη βρίσκω χαριτωμένη για το πρωτότυπο εύρημα της μυστικής ζωής των κατοικίδιων όταν τα αφεντικά τους λείπουν, για το πολύχρωμο animation και το ενδιαφέρον soundtrack, αλλά και για τους ίσως και πιο αστείους από τους πρωταγωνιστές δευτερεύοντες χαρακτήρες.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 – Το βελτιωμένο sequel

Έτσι, οι προσδοκίες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το sequel ήταν μεγάλες και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες δικαιώθηκαν. Η νέα ταινία αποτελείται από τρεις επιμέρους ιστορίες, με χαλαρή, είναι η αλήθεια, σύνδεση μεταξύ τους. Για την ακρίβεια, αφηγηματικά μάλλον υπάρχει έλλειψη εστίασης και μια αμηχανία σχετικά με το ποια ιστορία θα κυριαρχήσει ή για το πώς αυτές θα συνδυαστούν μεταξύ τους.

Ευτυχώς, η κατάσταση σώζεται στην κορύφωση του τέλους με μια διασκεδαστικότατη σκηνή καταδίωξης στην οποία εμπλέκονται όλοι οι χαρακτήρες. Επιπλέον, οι διάλογοι είναι ένα level πιο χιουμοριστικοί από ό,τι στο αρχικό, και είναι δύσκολο να μην γελάσεις σε αρκετές στιγμές της ταινίας, έστω κι αν έχεις παει στον κινηματογράφο με πονοκέφαλο (όπως η γράφουσα).

Ένα από τα πιο κυριότερα χαρακτηριστικά κάθε ταινίας της Illumination είναι ο σχεδιασμός και τα χρώματα. Μπορεί αρκετοί να υποστηρίζουν πως ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είνα αρκετά απλοϊκός και σχηματικός, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η ένταση των χρωματισμών, οι κινήσεις και η μεγάλη έμφαση στη φόρμα έχει ήδη διαφοροποιήσει την Illumination από τα υπόλοιπα στούντιο animation. Για την ακρίβεια, φαίνεται πως οι σχεδιαστές μάλλον καταδιασκέδασαν τη διαδικασία σχεδιασμού, και αξιοποίησαν στο έπακρο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ζώου.

Όσο για την εικονογράφηση της Νέας Υόρκης την άνοιξη, είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών, και τουλάχιστον εμένα μού δημιούργησε την επιθυμία να κλείσω αμέσως εισιτήριο για μία επίσκεψη στο Μεγάλο Μήλο!. Ως προς τους χαρακτήρες, επιστρέφουν οι παλιοί γνώριμοι από την πρώτη ταινία, κάποιοι από αυτούς όμως ενσαρκώνονται από νέους ηθοποιούς. Για παράδειγμα, ο πρωταγωνιστής Max έχει τώρα τη φωνή του Patton Oswalt, που αντικατέστησε τον Louis C.K. Εκτός από τη φωνή, όμως, ο Max έχει εξελιχθεί και ως χαρακτήρας. Σταδιακά, αποβάλλει το άγχος και τους φόβους του και γίνεται πιο γενναίος, αλλά και μάλλον πιο συμπαθής σε σχέση με την πρώτη ταινία.

Σε ο,τι αφορά τους νέους χαρακτήρες, ο πιο διασκεδαστικός είναι αυτός του Rooster, ενός κόκορα που λειτουργεί ως μέντορας του Max και μιλά με τη φωνή του Harrison Ford, ενώ ο έτερος νέος χαρακτήρας, ο Sergei έχει ήδη πάρει τη θέση του πιο απειλητικού κακοποιού στην ιστορία του animation χάρη στον σκοτεινό, σχεδόν τρομακτικό σχεδιασμό του. Συνολικά, το The Secret of Pets 2, παρά τις ελλείψεις του, είναι μάλλον βελτιωμένο σε σχέση με την πρώτη ταινία, και σίγουρα αποτελεί έναν ισχυρό αντίπαλο της άλλης μεγάλης παιδικής ταινίας του καλοκαιριού, του Toy Story 4.

Δείτε εδώ το Trailer

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

<