Ματζιστέριουμ και Νεβερμορ – Βιβλία που ιντριγκάρουν τα εφηβικά μυαλιά

0 Comments 🕔11:48, 09.Νοέ 2018

Ματζιστέριουμ και Νεβερμορ – Βιβλία που ιντριγκάρουν τα εφηβικά μυαλιά
Από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Οι επιλογές ανάγνωσης για τα παιδιά μέχρι 6-7 ετών, είναι λίγο πολύ συγκεκριμένες. Οι τίτλοι αν και σε καμία περίπτωση περιορισμένοι, είναι σε μικρό «πεπερασμένο» αριθμό ή τουλάχιστον αυτοί που πραγματικά αξίζουν. Μετά από αυτή την ηλικία και σίγουρα αν πρόκειται για ένα βιβλιοφάγο άτομο άνω των 10 ετών τότε οι τίτλοι βιβλίων φθάνουν το άπειρο – οι όροι του απείρου εδώ, έχουν επιλεγεί με χιουμοριστική διάθεση φυσικά.

Και αυτό γιατί πλέον έχουμε να φιλτράρουμε τις επιλογές και σε κατηγορίες: μυθιστορήματα αστυνομικά, περιπέτειάς, χιουμοριστικά, μεταφυσικά, κοινωνικά. Ειλικρινά πλέον βρίσκεσαι μπροστά σε μια τεράστια γκάμα επιλογών. Βέβαια η απόφαση για την τελική επιλογή σε αυτή την ηλικία του βιβλίου που θα συντροφεύσει τα βράδια και τις ελεύθερες ώρες το παιδί σου, μετατίθεται από εσένα και εμένα σε εκείνο. Και έχοντας ένα 10 χρονο στο σπίτι αλλά και κρατώντας σημειώσεις μιλώντας με φίλους και γνωστούς το είδος που αγαπάει αυτό το κοινό είναι το Μυστήριο και η Περιπέτεια με λίγη δόση darkness – δε φοβόμαστε τους πεθαμένους αντιθέτως του κάνουμε κέφι!!! 

Μυστήριο και Περιπέτεια με μία δόση μεταφυσικής

Αυτό είναι το αγαπημένο είδος των βιβλίων με τον Χάρυ Πότερ να έχει το πρωταγωνιστικό ρόλο στις ηλικίες 10 και 12+. Πρόταση εξαιρετική αυτού του είδους η σειρά Μικρή Πυξίδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός που δεν αφήνουν κανένα παιδί (προέφηβο) παραπονεμένο. Η Αλίκη διαβάζει 1-2 την εβδομάδα με τις σελίδες να γίνονται ο οδηγός σε ένα φανταστικό κόσμο στο μυαλό της που αγωνιά κάθε φορά να δει τη συνέχεια.

Νέβαρμορ – Οι δοκιμασίες της Μόιργκαν Κρόου

To πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας (έχει συμφωνηθεί ήδη με τη συγγραφέα Jessica Townsend και την Hachette Book Group) που από πολλούς έχει συγκριθεί με επιτυχία με το Χάρυ Πόττερ. Τα δικαιώματα για τη μεταφορά του στην κινηματογραφική οθόνη έχουν ήδη καταχωρηθεί στην 20th Fox.

Η Μόριγκαν Κρόου είναι καταραμένη∙ γεννημένη την Εσπέρα, την πιο άτυχη μέρα που θα μπορούσε να γεννηθεί ένα παιδί, οι πολίτες της Τζάκαλφαξ χρεώνουν σε αυτήν κάθε κακό που συμβαίνει στην περιοχή τους, από φυσικές καταστροφές μέχρι ασθένειες. Και το χειρότερο, εξαιτίας της κατάρας είναι καταδικασμένη να πεθάνει τα μεσάνυχτα των ενδέκατων γενεθλίων της.

Όμως, καθώς περιμένει τη μοίρα της, εμφανίζεται ένας περίεργος άντρας, ο Τζούπιτερ Νορθ. Μαζί του, και ενώ τους καταδιώκουν οι Κυνηγοί από Καπνό και Σκιά, η Μόριγκαν φτάνει στην ασφάλεια της μυστικής και μαγικής πόλης Νέβερμορ.

Εκεί η Μόριγκαν ανακαλύπτει ότι ο Τζούπιτερ την έχει επιλέξει για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για μια θέση στη φημισμένη Αδελφότητα Γούντερ: θα πρέπει να περάσει από τέσσερις δύσκολες και επικίνδυνες δοκιμασίες μαζί με άλλα παιδιά, καθένα από τα οποία καυχιέται ότι διαθέτει ένα εξαιρετικό ταλέντο. Η επιτυχία είναι μονόδρομος για τη Μόριγκαν προκειμένου να παραμείνει στη Νέβερμορ, διαφορετικά θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει για πάντα την πόλη και να αντιμετωπίσει τη θανάσιμη μοίρα της.

Μια συναρπαστική περιπέτεια σ’ έναν φανταστικό μαγικό κόσμο, ιδανική για όσους διαβάζουν φανατικά τον Χάρι Πότερ. Σύμφωνα με τα σχόλια της Αλίκης, η ιστορία είναι φανταστική με μόνο αρνητικό, μια αδυναμία της ιστορίας κάπου στη μέση – έγινε λίγο ανιαρή, αλλά σύντομα ανέκαμψε.

Ματζιστέριουμ– Το Χάλκινο Γάντι

Φαίνεται πως τα σκοτεινά βιβλία μυστηρίου γα έφηβους τα συγγραφικά ταλέντα είναι φύλου θηλυκού καθώς και εδώ έχουμε την Χόλι Μπλάκ και τη Κασσάντρα Κλερ να δημιουργούν μια σειρά καταπληκτικά ανατριχιαστική και υπέροχη. Στην πρώτη τους γνωριμία πριν από πολλά χρόνια, οι δύο συγγραφείς έκαναν μια τεράστια συζήτηση γύρω από την αγαπημένη τους σειρά παιδικών βιβλίων για έναν μικρό μάγο που πολεμούσε το Κακό. Και μια μέρα αποφάσισαν να γράψουν μαζί τη δική τους σειρά. Τα κινηματογραφικά δικαιώματα του MAGISTERIUM έχουν ήδη πουληθεί ήδη, ενώ τα βιβλία κυκλοφορούν σε 30 χώρες.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Ματζιστέριουμ με πρωταγωνιστή τον Κόνσταντιν Μέιντεν. Η σιδερένια δοκιμασία είναι το πρώτο, το Μπρούτζινο Κλειδί το τρίτο και η Ασημένια μάσκα το τέταρτο. Κάθε ένα από αυτά φυσικά μπορεί να διαβαστεί ξεχωριστά.

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Κάλουμ Χαντ δεν είναι όπως των άλλων παιδιών. Ο καλύτερος φίλος του είναι ένας λύκος, ο Όλεθρος, ενώ ο πατέρας του τον υποψιάζεται ότι είναι σατανικός.

Δεν είναι εύκολο για τον Καλ… Και γίνεται ακόμη δυσκολότερο όταν ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του ίσως προσπαθεί κρυφά να καταστρέψει αυτόν και τον Όλεθρο.

Ο Καλ καταφεύγει στο Ματζιστέριουμ. Αλλά κι εκεί τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Το Άλκαχεστ, ένα χάλκινο γάντι που μπορεί να αφαιρεί τη μαγεία, έχει κλαπεί. Και προσπαθώντας να βρουν τον ένοχο, ο Καλ, ο Ααρόν και η Ταμάρα αφυπνίζουν κάποιους επικίνδυνους εχθρούς και πλησιάζουν σε μια ακόμη πιο επικίνδυνη αλήθεια.

Καθώς τα μυστήρια του Ματζιστέριουμ γίνονται όλο και πιο σκοτεινά, η Χόλι Μπλακ και η Κασάντρα Κλερ οδηγούν τους αναγνώστες σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από τον προσωπικό αγώνα ενός αγοριού και τη μοίρα ενός ολόκληρου κόσμου.

Ματζιστέριουμ– Η ασημένια Μάσκα

Η ασημένια μάσκα – πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς Ματζιστέριουμ με πρωταγωνιστή τον Καλούμ Χαντ.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Πριν από χρόνια ο Κόνσταντιν Μέιντεν επιχείρησε να φέρει πίσω τους νεκρούς. Αν και δεν τα κατάφερε, ανακάλυψε έναν τρόπο να διατηρηθεί ο ίδιος ζωντανός, στο σώμα ένα παιδιού με το όνομα Κάλουμ Χαντ. Τώρα ο Καλ είναι ένας από τους πιο τρομακτικούς και μισητούς μαθητές στην ιστορία του Ματζιστέριουμ, υπεύθυνος για έναν τρομερό θάνατο, που τον οδήγησε στη φυλακή. Όλοι θέλουν να μάθουν πού βρίσκεται ο Κόνσταντιν, αλλά ο Καλ δεν έχει την παραμικρή ιδέα.

Μόνο όταν το σκάει από τη φυλακή, η φοβερή αλήθεια αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια του και τον βάζει προ των ευθυνών του…

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς , η Χόλι Μπλακ και η Κασάντρα Κλερ μάς παρασύρουν μακριά από το βασίλειο των ζωντανών, στους κινδύνους των νεκρών.

Και τα τρία αυτά βιβλία καθηλώνουν τους μικρούς προέφηβους φίλους που επιζητούν το στοιχεία της αγωνίας, της δράσης, της μαγείας με μια επικάλυψη σκοταδιού και μυστηρίου. Eυφάνταστες πλοκές που ιντριγκάρουν το εφηβικό μυαλό, πολύ ευχάριστα αναγνώσματα και για ενήλικες, με πλούσια σε περιεχόμενο και νοήματα γλώσσα και χαρακτήρες πολύπλοκους και πολυεπίπεδους που ταυτόχρονα προβάλλουν αξίες όπως η φιλία, η οικογένεια, η φροντίδα.

Εξαιρετικές επιλογές για τα μικρά ανήσυχα πνεύματα.

Π

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *