Κουραμπιές γιες γιες – Διαβάσαμε

0 Comments 🕔11:58, 08.Nov 2017

Κουραμπιές γιες γιες – Διαβάσαμε

Είχα μόλις αφήσει τη Βάλια σε μία δραστηριότητα και μία πολύ αγαπημένη φίλη με φωνάζει και μου δίνει ένα βιβλίο. Μόλις το έλαβα και θα ήθελα να το διαβάσεις – μου λέει. Κοιτάζω και το εξώφυλλο και ο τίτλος με έκαναν να χαμογελάσω αρχικά και μετά να ονειρεύομαι ότι γλύφω τα δάχτυλά μου – Ο κουραμπιές γιες γιές με κοιτούσε και εγώ έλιωνα να τον διαβάσω. Μέσα στο αυτοκίνητο σε μερικά μόλις λεπτά τον είχα κυριολεκτικά χορτάσει.

Ο Κουραμπιές γιες γιές, από την αγαπημένη μου φίλη Αυγή Βάγια κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες από τις εκδόσεις Διόπτρα και εικονογράφηση Κώστα Σγούρο.

κουραμπιές γιες γιες

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, φυσικά ένας γλυκός κουραμπιές που μάλλον έχει ξεχάσει πόσο πεντανόστιμος είναι μέσα στην απλότητά του και έτσι κάθε φορά που ο ζαχαροπλάστης μας προτείνει νέες γαρνιτούρες και επικαλύψεις, εκείνος δε μπορεί να αντισταθεί και λέει πάντα yes.

κουραμπιές γιες γιες

Στολίζεται, βάζει κάθε λογής καραμελάκια, σιρόπια και σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα είναι μάλλον αστείο. Τελικά φαίνεται πως κανείς δεν τον αγοράζει αφού μάλλον μοιάζει με έναν κλόουν! Οι φίλοι του, τα υπόλοιπα γλυκά του τονίζουν πως πρέπει να αντισταθεί σε αυτή την συνεχή επιθυμία αλλαγής και να αγαπήσει για λίγο τον εαυτό του, να τον αποδεχθεί έτσι ακριβώς όπως είναι. Διστακτικά τους ζητάει τη βοήθειά τους γιατί νιώθει πως έχει χάσει τη φρεσκάδα του μετά από τόσο καιρό.

κουραμπιές γιες γιες

κουραμπιές γιες γιες

κουραμπιές γιες γιες

Έτσι, την επόμενη ημέρα οι φίλοι του αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! Τα αποτελέσματα κάτι περισσότερο από καταπληκτικά. Σύντομα βρίσκει τη θέση του στο Πάνθεον των γλυκών, στη βιτρίνα της καρδιάς μας.

κουραμπιές γιες γιες

Κείμενο απλά γεμάτο χιούμορ που θα γίνει κατανοητό αμέσως από τα παιδιά μικρής ηλικίας. Εξαιρετική η ποιότητα του χαρτιού που αναδεικνύει την εικονογράφηση του Κώστα Σγούρου που επιλέγει χρώματα ζεστά ώστε να συνθέσει μία εικόνα φιλική, προσιτή, οικογενειακής θαλπωρής.

Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι. Γιατί η αποδοχή του εαυτού μας είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο βήμα για την ευτυχία μας.

Ρώτησα την Αυγή Βάγια:

Πως προέκυψε η ιδέα του κουραμπιέ γιες γιές;

Ο κουραμπιές προέκυψε από μια κουβέντα απλή και καθημερινή όπως αυτές που κάνουμε με τα παιδιά για το οτιδήποτε. Κάπως αναφέραμε την λέξη κουραμπιές, του βγάλαμε και όνομα με ομοιοκαταληξία και νάτος! Οι περισσότεροι ήρωες σε αυτά που γράφω έτσι προκύπτουν.

Τι θα ήθελες να του ευχηθείς;

Του εύχομαι λοιπόν να κρατήσει σφιχτά και για πάντα την αληθινή του ταυτότητα. Να αγαπιέται πραγματικά για αυτό που είναι. Ένας “ήρωας” με τα όλα του!

Και εγώ λοιπόν με τη σειρά μου, του εύχομαι να συνεχίσει να είναι αυθεντικός. Ο κόσμος χρειάζεται τη μοναδικότητα του καθενός μας.

Λίγα λόγια την Αυγή Βάγια

H Αυγή, από μικρή, κράταγε ημερολόγιο γράφοντας ιστορίες από τη ζωή της. Μεγαλώνοντας, οι ιστορίες αυτές άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά, ώσπου κάποιες από αυτές έγιναν παραμύθια για τα παιδιά που γαλούχησε ως εκπαιδευτικός. Οι ιστορίες της ταξίδεψαν μέχρι και τη μακρινή Ασία όπου πέρασε κάποια χρόνια της ζωής της. Και όταν πια γεννήθηκαν τα δικά της παιδιά, τότε τα παραμύθια μπήκαν στη ζωή της για τα καλά. Ο Γιεσγιές έχει γίνει ήδη ήρωας στο μυαλό και στην καρδιά των δικών της παιδιών, ελπίζοντας και σε πολλών άλλων.

Εκδόσεις Διόπτρα
Συγγραφέας: Αυγή Βάγια
Αριθμός σελίδων: 40
Μέγεθος: 245 x 245
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment