Κιτ χειροποίητης λαμπάδας από βιολογικο κερί

0 Comments 🕔14:41, 05.Apr 2021

Πλησιάζει το Πάσχα, το δικό μας ορθόδοξο Πάσχα αλλά δεν βλέπω καμία χαραμάδα ελπίδας πως θα βρεθούμε και πάλι κοντά στη φύση, δίπλα στις οικογένειές μας, στο σπίτι στο χωριό ή σε ένα αγαπημένο προορισμό όπως τα Ζαγοροχώρια που κάθε χρόνο από τότε που επισκεφτήκαμε για τελευταία φορά λησμονώ. Οι μικρές ή μεγάλες μας αποδράσεις έχουν παγώσει στο χρόνο και μόνο τα ψηφιακά μας άλμπουμ μας τις θυμίζουν.

Ανάσταση όπως και πέρυσι στο μπαλκόνι. Αυγά με βαφές στο σπίτι που θα μας απασχολήσουν για αρκετές ημέρες όπως και πέρυσι που είχαμε απολαύσει κάθε στιγμή μας. Λαμπάδες και δώρα για βαφτιστήρια περιορισμένα ή ανύπαρκτα αλλά εδώ έχω μια πρόταση που προσωπικά μου φάνηκε εξαιρετική. Ένα κιτ χειροποίητης λαμπάδας από βιολογικό κερί που ώστε τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους λαμπάδα, δίχως το άγχος της αγοράς της ομορφότερης. Και αυτή την ιδέα την είχαν η Κατερίνα και η Αλεξάνδρα από το Bluberry Kidsroom που μας έχουν καλομάθει με τις ιδέες τους ξεκινώντας με τις φυσικές τους πλαστελίνες.

Κιτ χειροποίητης λαμπάδας από βιολογικό κερί

Δημιουργική δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους για το Πάσχα. Βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν τη διαδικασία κατασκευής της λαμπάδας τους και φυσικά να την κατασκευάσουν και να τη διακοσμήσουν με την φαντασία τους.

Το κουτί περιέχει:
2 βιολογικά φύλλα κηρήθρας (18Χ25 εκ)
2 φυτίλια.
Οδηγίες χρήσεως.
Ενα ξύλινο χελιδόνι για διακόσμηση.
Η τελική διάσταση του κεριού είναι 25Χ2,3 εκ.

Το κιτ είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα καλόγουστο κουτί τυλιγμένο με το ξύλινο χελιδόνι σύμβολο της άνοιξης αλλά και της ελευθερίας να φιγουράρει μπροστά του. Μια όμορφη ιδέα τόσο για τη δική μας οικογενειακή απασχόληση όσο και για ένα δώρο. Το DIY Candle Kit μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Βιβλίο Μέλισσες

Το κιτ αυτό μπορεί να το συνδυάσεις και με ένα ξεχωριστό βιβλίο, αφιερωμένο στις μέλισσες σε εικονογράφηση Piotr. Το βιβλίο Μέλισσες που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη δίνει έμφαση στην αισθητική της εικόνας και σε συνδυασμό με άκρως ενδιαφέροντα επιστημονικά κείμενα, βάζει νέα δεδομένα στην κατηγορία “επιστημονικά παιδικά βιβλία”.

Ο αναγνώστης θα μάθει την ιστορία του εντόμου, τη βιολογία του, τον τρόπο ζωής του, τις ιστορίες γύρω από τη μέλισσα, αλλά και τη δουλειά του μελισσοκόμου, τα εργαλεία και τις τεχνικές, ακόμα και τα δεκάδες είδη μελιού που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Και όλα αυτά, έχοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για το πιο όμορφο picture book που έχει διαβάσει ποτέ του!

Ένα βιβλίο που σε προκαλεί να μάθεις για το χορό των μελισσών, το βιο-μιμητισμό και τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιγράφουν τη φύση στα επιστημονικά τους επιτεύγματα, για την επικονίαση, μια σχέση αμοιβαίου κέρδους για τα φυτά και τα έντομα, για την πρώτη γνωριμία του ανθρώπου με τις μέλισσες που μαθαίνουμε μέσα από τοιχογραφίες 8000 ετών, για την παγανιστική γιορτή της κουπάλα αλλά και πολλές άλλες παραδόσεις των σλαβικών φυλών. Τέχνες και τεχνικές, έθιμα και συνήθειες, δοξασίες και θρύλοι, γιατροσόφια και συνταγές όλα μπορεί να τα συναντήσεις σε αυτό το βιβλίο που αρμονικά συνδέει επιστημονικές γνώσεις και φαινομενικά ετερόκλητες πληροφορίες, με κοινό παρανομαστή τις μέλισσες.

Το βιβλίο έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία όπως τα: White Ravens 2016 Deutscher Jugendliteratur Preis Wissenschafts Buch des Jahres 2017 Educational Writer’s Award, The Society of Authors, 2017. Το βιβλίο Μέλισσες μπορείτε να το βρείτε στο Alice on Board ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα.

 

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment