
Κεσεδάκια από γιαούρτι – Aνακυκλώνουμε & Δημιουργούμε
Καθημερινά, καταναλώνουμε 3-4 κεσεδάκια γιαούρτι, οι συσκευασίες των οποίων στην πλειοψηφία τους, καταλήγουν στο κάδο της ανακύκλωσης. Σκέφτηκα λοιπόν πως ίσως έχει έρθει η στιγμή να τα αξιοποιήσω δημιουργώντας με αυτά κάτι νέο. Παράλληλα με μία διάθεση ανοιξιάτικη και δροσερή, αναζήτησα λύσεις που θα δροσίσουν αλλά και θα ομορφύνουν το σπίτι μας. Ορίστε λοιπόν δύο απλές και όμορφες ιδέες επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών από τα γιαούρτια.
ΒΑΖΑΚΙ ΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ – ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΜΟΝΗ (DIY)
Θέλετε να γεμίσετε όλα τα δωμάτια του σπιτιού με μικρά λουλούδια; Θέλετε να προφέρετε ένα μικρό ευχαριστήριο δωράκι στη δασκάλα στο σχολείο, στο συνάδελφό ή στο γείτονά σας; Να μία απλή λύση.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι
– Κεσεδάκια από γιαούρτι
– Μπαλόνια της επιλογής σας (ιδανικά να έχουν άνοιγμα 35 εκ)
– Ένα ψαλίδι
– Λίγο λάδι
– Λουλούδια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Με ένα ψαλίδι κόβεται την κορυφή των μπαλονιών
Και αφού περάσετε με λίγο λάδι το κεσεδάκι από το γιαούρτι (έκανα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες πριν σκεφτώ ότι αυτό θα ήταν μία πολύ καλή λύση για να φορεθεί εύκολα το μπαλόνι), του «φοράτε» το μπαλόνι. Τόσο απλό. Και ορίστε το αποτέλεσμα.
Πλέον τα βαζάκια σας, είναι έτοιμα να τα γεμίσετε νερό και να προσθέσετε το λουλούδι σας.
Και επειδή δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πηγαίνει χαμένο, εμείς με τα κορίτσια χρησιμοποιήσαμε και το κομμένο από το μπαλόνι κομμάτι ως…δαχτυλίδι.
SMOOTHIE ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ & ΔΡΟΣΕΡΟ – ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΜΟΝΗ (DIY)
Οι κόρες μου, με το που ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία, αναφέρομαι σε μερικές εξαιρέσεις των ημερών, αρχίζουν να ζητάνε παγωτό. Εκτός του ότι αποφεύγω να ξεκινήσουμε τόσο νωρίς με τη ζάχαρη των παγωτών, δεν εμπιστεύομαι απόλυτα τα παγωτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ψυγεία. Έτσι τους έφτιαξα μόνη μου smoothie με φρούτα και χρησιμοποίησα τα κεσεδάκια που είχα από το γιαούρτι. Πως; Ορίστε.
ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
– Κεσεδάκια από γιαούρτι (εμείς χρησιμοποιήσαμε και το περιεχόμενο)
– Ξυλάκια παγωτού (μπορείτε να τα βρείτε και σε βιβλιοπωλεία)
– Φρούτα της επιλογής σας
– Αλουμινόχαρτο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζετε στο blender τα φρούτα και το γιαούρτι της επιλογής σας και στη συνέχεια γεμίζετε τα άδεια κεσεδάκια σας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε φρούτα εποχής όπως μήλα, πορτοκάλια και μπανάνα αλλά με την φράουλα πλέον στο προσκήνιο όλα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο γευστικά!
Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και στη μέση τοποθετείτε το ξυλάκι σας. Το αλουμινόχαρτο απλά βοηθάει στο να παραμείνει σταθερό το ξυλάκι.
Τα βάζετε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το κεσεδάκι και έχετε έτοιμο το υγιεινό παγωτό σας.
Αν έχετε και εσείς ιδέες επαναχρησιμοποίησης υλικών όπως τα κεσεδάκια γιαρουτιού θα χαρώ πολύ να μου στείλετε e-mail στο info@aliceonboard.gr μαζί με φωτογραφικό υλικό ώστε να το δημοσιεύσουμε.
To άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο ΔελταMoms στα πλαίσια της συνεργασίας μαζί τους.Για τους επόμενους μήνες και άλλα άρθρα μου θα φιλοξενηθηθούν εκεί με διαφορετικά κάθε φορά θέματα. Θα τα λέμε λοιπόν κα εδώ αλλά και εκεί μαζί με άλλες Bloggers.
xxx
you may also like:
No Comments Yet!
No one have left a comment for this post yet!
WRITE A COMMENT ON THIS POST