Κεσεδάκια από γιαούρτι – Aνακυκλώνουμε & Δημιουργούμε

0 Comments 🕔10:42, 08.Ιούν 2015

Καθημερινά, καταναλώνουμε 3-4 κεσεδάκια γιαούρτι, οι συσκευασίες των οποίων στην πλειοψηφία τους, καταλήγουν στο κάδο της ανακύκλωσης. Σκέφτηκα λοιπόν πως ίσως έχει έρθει η στιγμή να τα αξιοποιήσω δημιουργώντας με αυτά κάτι νέο. Παράλληλα με μία διάθεση ανοιξιάτικη και δροσερή, αναζήτησα λύσεις που θα δροσίσουν αλλά και θα ομορφύνουν το σπίτι μας. Ορίστε λοιπόν δύο απλές και όμορφες ιδέες επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών από τα γιαούρτια.

ΒΑΖΑΚΙ ΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ – ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΜΟΝΗ (DIY)
Θέλετε να γεμίσετε όλα τα δωμάτια του σπιτιού με μικρά λουλούδια; Θέλετε να προφέρετε ένα μικρό ευχαριστήριο δωράκι στη δασκάλα στο σχολείο, στο συνάδελφό ή στο γείτονά σας; Να μία απλή λύση.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι

diy_flower_vase_1

– Κεσεδάκια από γιαούρτι
– Μπαλόνια της επιλογής σας (ιδανικά να έχουν άνοιγμα 35 εκ)
– Ένα ψαλίδι
– Λίγο λάδι
– Λουλούδια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Με ένα ψαλίδι κόβεται την κορυφή των μπαλονιών

diy_flower_vase_2

Και αφού περάσετε με λίγο λάδι το κεσεδάκι από το γιαούρτι (έκανα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες πριν σκεφτώ ότι αυτό θα ήταν μία πολύ καλή λύση για να φορεθεί εύκολα το μπαλόνι), του «φοράτε» το μπαλόνι. Τόσο απλό. Και ορίστε το αποτέλεσμα.

diy_flower_vase_3

Πλέον τα βαζάκια σας, είναι έτοιμα να τα γεμίσετε νερό και να προσθέσετε το λουλούδι σας.

diy_flower_vase_5

diy_flower_vase_4

Και επειδή δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πηγαίνει χαμένο, εμείς με τα κορίτσια χρησιμοποιήσαμε και το κομμένο από το μπαλόνι κομμάτι ως…δαχτυλίδι.

diy_rings

SMOOTHIE ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ & ΔΡΟΣΕΡΟ – ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΜΟΝΗ (DIY)
Οι κόρες μου, με το που ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία, αναφέρομαι σε μερικές εξαιρέσεις των ημερών, αρχίζουν να ζητάνε παγωτό. Εκτός του ότι αποφεύγω να ξεκινήσουμε τόσο νωρίς με τη ζάχαρη των παγωτών, δεν εμπιστεύομαι απόλυτα τα παγωτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ψυγεία. Έτσι τους έφτιαξα μόνη μου smoothie με φρούτα και χρησιμοποίησα τα κεσεδάκια που είχα από το γιαούρτι. Πως; Ορίστε.

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

smoothie_1

– Κεσεδάκια από γιαούρτι (εμείς χρησιμοποιήσαμε και το περιεχόμενο)
– Ξυλάκια παγωτού (μπορείτε να τα βρείτε και σε βιβλιοπωλεία)
– Φρούτα της επιλογής σας
– Αλουμινόχαρτο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζετε στο blender τα φρούτα και το γιαούρτι της επιλογής σας και στη συνέχεια γεμίζετε τα άδεια κεσεδάκια σας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε φρούτα εποχής όπως μήλα, πορτοκάλια και μπανάνα αλλά με την φράουλα πλέον στο προσκήνιο όλα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο γευστικά!
Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και στη μέση τοποθετείτε το ξυλάκι σας. Το αλουμινόχαρτο απλά βοηθάει στο να παραμείνει σταθερό το ξυλάκι.

smoothie_2

Τα βάζετε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το κεσεδάκι και έχετε έτοιμο το υγιεινό παγωτό σας.

smoothie_3

Αν έχετε και εσείς ιδέες επαναχρησιμοποίησης υλικών όπως τα κεσεδάκια γιαρουτιού θα χαρώ πολύ να μου στείλετε e-mail στο info@aliceonboard.gr μαζί με φωτογραφικό υλικό ώστε να το δημοσιεύσουμε.

To άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο ΔελταMoms στα πλαίσια της συνεργασίας μαζί τους.Για τους επόμενους μήνες και άλλα άρθρα μου θα φιλοξενηθηθούν εκεί με διαφορετικά κάθε φορά θέματα. Θα τα λέμε λοιπόν κα εδώ αλλά και εκεί μαζί με άλλες Bloggers.

xxx

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *