Κίτρινο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο – Τολμάς;

0 Comments 🕔12:26, 30.Sep 2016

Κίτρινο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο είναι σκέτη πρόκληση όσον αφορά τη διακόσμηση και την εποχική αλλαγή. Μπορεί να απογειώσει τη φαντασία αυτού που θα το οργανώσει αλλά και του παιδιού που ζει μέσα σε αυτό. Μερικά από τα σημεία που μπορεί κανείς να επέμβει και να σκεφτεί ως καμβά δημιουργικής αλλαγής είναι το πάτωμα, τα μικροέπιπλα και τα διακοσμητική και φυσικά το χρώμα στους τοίχους. Έτσι μπορεί κανείς εύκολα να επιλέξει ένα χρώμα ή ένα χαρακτήρα καρτούν ή ένα βασικό αγαπημένο σχήμα ή μία θεματική και να ξεκινήσει τα πλάνα αλλαγής και διακόσμησης.

Εγώ το φετινό φθινόπωρο έχω ξετρελαθεί με το κίτρινο χρώμα. Κίτρινο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο. Κανένα από τα παιδιά μου δεν το έχει ως βασικό χρώμα στο δωμάτιο αλλά με αυτό θα ξεκινούσα αν έκανα τώρα κάποια αλλαγή – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα φέρεις τα πάνω κάτω, μικροαλλαγές μπορούν εύκολα να γίνουν και πάντα είναι ευχάριστες και αναζωογονητικές.

Το κίτρινο χρώμα γενικά συμβολίζει ανάμεσα σε άλλα τη δημιουργία, τη χαρά και τη δόξα. Θεωρείται το χρώμα της επικοινωνίας και της επιστημονικής σκέψης. Συμβολίζει τη διαύγεια σκέψης, τη φιλοδοξία και την ενοποίηση. Είναι το χρώμα του Ήλιου και του χρυσού.

Στην χρωματοθεραπεία, λέγεται ότι τονώνει το νευρικό σύστημα. Άρα τι καλύτερο από μερικές κίτρινες φωτεινές πινελιές στο δωμάτιο των μικρών μας φίλων. Κίτρινο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο λοιπόν.

Κίτρινο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο
ΤΟΙΧΟΣ

yellow color in kids room
via

Αν και δεν είμαι διακοσμήτρια, δεν θα σκεφτόμουν να βάψω όλους τους τοίχους με κίτρινο – εκτός από μερικά παλ χρώματα και λευκό, ίσως κανένα χρώμα δεν θα επέλεγα για όλους τους τοίχους. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τοίχους σας και να τον βάψετε από την κορυφή μέχρι και το πάτωμα ή να κάνετε κάποιους σχεδιασμούς όπως κάτωθι.

yellow color in kids room

yellow color in kids room

yellow color in kids room
via

Συνδυασμένο με τοίχο βαμμένο με χρώμα μαυροπίνακα

yellow walls in kids room
via

ή με μπόλικη δόση χιούμορ όπως εδώ τα minions

yellow walls in kids room
via

ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Ωστόσο μπορεί κανείς να επιλέξει αξεσουαρ όπως μαξιλάρια, ζωγραφιές στους τοίχους, κρεμάστρες τοίχου, ή γιατί όχι και μικροέπιπλα όπως καρεκλίτσες, σκαμπό.

yellow in kids room/κίτρινο χρώμα

yellow in kids room/κίτρινο χρώμα

κίτρινο στο παιδικό δωμάτιο
via

Φυσικά μία θαρραλέα επιλογή θα ήταν η βαγή ή αγορά επίπλων σε κίτρινο χρώμα, όπως κρεβάτια, και γραφείο. Είναι μία καταπληκτική επιλογή αν φυσικά η μονιμότητα δεν απασχολεί.

yellow in kids room/κίτρινο χρώμα

παιδικά κρεβάτια σε κίτρινο χρωμα
via

yellow in kids room/κίτρινο χρώμα
via

ANTI ΕΠΙΛΟΓΟΥ – Date your Architect
Αν φυσικά όλα αυτά και εδώ αναφέρομαι στην τελική επιλογή, οργάνωση και εκτέλεση σε φοβίζουν, όπως άλλωστε και εμένα σου έχω λύση.
Το “Date Your Architect” είναι το νέο εξειδικευμένο τμήμα Αρχιτεκτονικής Ανακαίνισης και Interior Design, που δημιούργησαν οι pro.plus.ma arkitektones. Ασχολείται με την άμεση προσέγγιση και επίλυση των αρχιτεκτονικών σας ερωτημάτων, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου σας.

Το Date Your Architect” είναι μια One Date Συνάντηση ανάμεσα σ’ εσάς και τους pro.plus.ma arkitektones, που θα σας προσφέρει μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική πρόταση προσαρμοσμένη αποκλειστικά στο δικό σας σπίτι.

date your architect

date your architect

Για να πραγματοποιήσετε το δικό σας Date:
1. Καλείτε στο αρχιτεκτονικό μας γραφείο και προγραμματίζετε με έναν εκπρόσωπο των PROPLUSMA ARKITEKTONES τη δική σας OneDate Συνάντηση.

2. Επισκέπτεστε το γραφείο μας, όπου μαζί με το εξειδικευμένο τμήμα Date your Architect έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε τρόπους και ιδέες σχετικά με το πώς μπορείτε να ανανεώσετε τον χώρο σας.

Schedule your Date now!

Καλό ΣΚ να έχουμε όλοι, φωτεισμένο όπως το κίτρινο χρώμα!

Το άρθρο Κίτρινο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο, δημοσιεύθηκε για το blog.aliceonboard.gr

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment