
Κέικ Καρότου – Μια γευστική διαφυγή
Πολλοί εκείνοι που αναρωτιούνται τι να κάνουν με τον χρόνο τους αυτές τις ημέρες. Εμένα, όπως είμαι σίγουρη συμβαίνει και με πολλούς άλλους γονείς που ταυτόχρονα δουλεύουν και από το σπίτι, δεν μου περισσεύει λεπτό. Η διεκπεραίωση των εργασιών του σπιτιού, η στήριξη και ενθάρρυνση των παιδιών είτε ψυχολογικά είτε εκπαιδευτικά, και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις που εξακολουθούν σαν μικρά σύννεφα να περιφέρονται μέσα στο σπίτι είναι αρκετά για να σου γεμίσουν ένα ολόκληρο 24ωρο. Μέσα όμως στην ημέρα βρίσκω πάντα αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι. Μια γλυκιά παύση, μια μυρωδιά, μια μικρή απόλαυση μέσα σε μια ημέρα που ο χρόνος μοιάζει σταματημένος. Πρόκειται για μια διαδικασία ψυχολογικής διαφυγής ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετικό μάθημα για τα παιδιά μας που αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες που έχουν τα χέρια μας, και την απόλαυση της δημιουργίας και της παραγωγής.
Πρόσφατη δημιουργία μας ένα κέικ καρότου απολαυστικού και εύκολου. Η Αλίκη ήταν η βασική ζαχαροπλάστης και εγώ βοηθό της.
Κέικ Καρότο (Carrot Cake)
Υλικά για το κέικ
•4 φλ. τριμμένο καρότο
•½ φλ. καρύδια
•1 + ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
•4 αβγά
•1 φλ. ηλιέλαιο
•2 φλ. αλεύρι μαλακό
•½ κ.γ. αλάτι
•2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•2 κ.γ. μαγειρική σόδα
•1 κ.γ. κανέλα
•2 βανίλιες
Υλικά για το γλάσο
•60 γρ. μαργαρινη με βούτυρο soft
•200 γρ τυρί κρέμα
•250 γρ ζάχαρη άχνη (την επόμενη φορά θα βάλουμε λιγότερα γιατί ήταν πολύ γλυκιά για το γούστα μας)
•1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο (στο μπλέντερ αν θέλουμε), στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια κοπανισμένα ελαφρά, τις σταφίδες, το ηλιέλαιο, τα τέσσερα αβγά, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς. Το πρώτο τέταρτο ξεσκέπαστο και την υπόλοιπη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, μιας και το κέικ τρώγεται πολύ καλύτερα κρύο.
“Τρία τα βασικά ενός πρωινού Σαββάτου. Μετά απο τα φιλια του κρεβατιού.
Μετά το αέρισμα των σεντονιών.
Μετά το άπλωμα των ρούχων του χθεσινού πλυντηρίου. Μετά το “αχ” του εγκλεισμού.
Ένας καλός καφές. Ένα κομμάτι κέικ καρότου. Και το laptop σου”
you may also like:
No Comments Yet!
No one have left a comment for this post yet!
WRITE A COMMENT ON THIS POST