Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια – Κερδίστε 2 αντίτυπα

0 Comments 🕔12:19, 07.Mar 2018

Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια – Κερδίστε 2 αντίτυπα
Διαβάσαμε και θέλουμε και εσείς να το διαβάσετε

Κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας θα προσκαλέσουμε και ένα νέο πρόσωπο. Η επιλογή μάλλον τυχαία αλλά το ενδιαφέρον πελώριο. Πότε έζησε, ποιες οι συνθήκες που επικρατούσαν, τι δυσκολίες και εμπόδια είχε να αντιμετωπίσει, πως το κατάφερε; Και τι σημαίνει τελικά μαμά η λέξη επανάσταση.

ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια

Σαράντα συναρπαστικές ιστορίες για πραγματικά ατρόμητα κορίτσια της Ελλάδας, από την αρχαιότητα με την Αγνοδίκη την πρώτη γιατρό, την Καλλιπάτειρα, τη Σαπφώ, την Υπατία αλλά και τη μεταγενέστερη Ελλάδα με την Πολυδούρη, την Παξινού, την Θεοδωροπούλου, τη Μερκούρη, όλες συγκεντρωμένες σε αυτή την έκδοση που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Κάθε σαλόνι και μία προσωπικότητα, κείμενο και εικόνα, τα πορτρέτα των ηρωίδων φιλοτεχνημένα από 16 γνωστούς Έλληνες εικονογράφους. Κείμενο απλό, συμπυκνωμένο που απλά ανάβει την σπίθα για τη φωτιά της περιέργειας.

ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια

Υπάρχουν επαναστάσεις που έγιναν μεγάλες, με πρόθεση, με πλάνο και σχέδιο που οδήγησαν σε μεγάλες ανατροπές της ιστορίας ενός τόπου, αλλά υπήρξαν και κάποιες επαναστάσεις που έγιναν σιωπηρά απλά επειδή κάποιες γυναίκες είχαν όνειρο, πυγμή, τόλμη, θέληση και επιμονή και εκτός από το να διακριθούν στον τομέα τους με τα σπουδαία τους επιτεύγματα, άνοιξαν τον δρόμο για τις επόμενες γενιές και κατάφεραν να αποκτήσουν μία ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας, να γίνουν λαμπρά πρότυπα που γοητεύουν όλους μας, μικρούς και μεγάλους, θυμίζοντας πως δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν θέλεις κάτι με όλη σου την καρδιά και πως δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορείς να ξεπεράσεις όταν λαχταράς να γίνεις η καλύτερη σ’ αυτό που αγαπάς.

ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια

“Μη δειλιάζεις, μη συμβιβάζεσαι. Δείξε τόλμη και αφοσίωση σ’ έναν σκοπό και θα τα καταφέρεις”.. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένα καταπληκτικό μήνυμα ασχέτου φύλου, και ηλικίας και φυσικά αδιάφορο του μεγέθους ή του αντίκτυπου που θα έχει στην κόσμο το δικό σου προσωπικό όνειρο.

Ένα βράδυ διαβάζοντας το βιβλίο η Βάλια με ρώτησε
– Μαμά εσύ είσαι επαναστάτρια;
(σιωπή)

– Επαναστάτης μπορεί να είναι εκείνος που αναζητάει απλά την ευτυχία που κυνηγάει το όνειρό του όσο μικρό και αν μοιάζει και που δεν τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία αλλά συνεχίζει βήμα βήμα

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος θα θέλαμε να σας προσφέρουμε 2 αντίτυπα του νέου αυτού βιβλίου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ώστε να αποκτήσετε αυτό το διαχρονικό βιβλίο διαμάντι για κάθε παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη

ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας, συμπληρώστε την κάτωθι φόρμα και κάντε Like τη σελίδα του Blog Alice on Board στο FB, εδώ.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Ο διαγωνισμός λήγει τη Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στις 24.00
2. Θα κληρωθούν 2 τυχεροί
3. Οι νικητές θα δημοσιευτούν στο παρόν post και θα ειδοποιηθούν με email
4. Οι νικητές του διαγωνισμού, εφόσον κατοικούν στην Αθήνα, μπορούν να παραλάβουν το βιβλίο τους από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Παπαδόπουλος (Μασσαλίας 14, Καθημερινά 09:00-16:00). Διαφορετικά η αποστολή του βιβλίου θα γίνει ταχυδρομικώς

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε και εδώ

Συγγραφέας: Σχινά Κατερίνα
Εικονογράφοι:Μυρτώ Δεληβοριά, Polkadot Design, Σάντρα Ελευθερίου, Ναταλία Καπατσούλια, Μιχάλης Καζάζης, Μάρια Μπαχά,Ίρις Σαμαρτζή, Ντανιέλα Σταματιάδη, Σοφία Τουλιάτου, Κατερίνα Χαδουλού, Φωτεινή Τίκκου, Πέτρος Μπουλούμπασης, Κώστας Θεοχάρης, Μαργαρίτα Τζα

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment