Η Χιονονιφάδα – Ένα βιβλίο που διεκδικεί μια θέση στα Κλασικά Χριστουγεννιάτικα

0 Comments 🕔16:45, 07.Dec 2020

Υπάρχουν λέξεις που το άκουσμά τους αρκεί για να γαληνέψει την ψυχή, να χτίσει ένα ζεστό και όμορφο σκηνικό στο μυαλό σου. Είναι εκείνες οι λέξεις που το νόημά τους πλούσιο σε ερμηνείες μπορεί να κοσμήσει κάρτες με ευχές χωρίς λοιπές φλυαρίες, μηνύματα σε αγαπημένους, τίτλους βιβλίων, ποιημάτων και γιατί όχι ζωγραφιές. Μια από αυτές τις λέξεις είναι και η λέξη Χιονονιφάδα που αν και στην πραγματικότητα κρύα, το άκουσμά της σε ταξιδεύει σε τόπους μαγικούς. Και εύστοχα, η αγαπημένη δημιουργός παιδικών ιστοριών  έχει επιλεγεί σαν τίτλος της πρόσφατης κυκλοφορίας των εκδόσεων Ίκαρος. Η Χιονονιφάδα λοιπόν.

Το βιβλίο Η Χιονονιφάδα, φωτογραφίζει με συγκινητικό και συνάμα απλό τρόπο την μαγεία της ίδιας της ζωής. Την ομορφιά και την ουσία στην άγνωστη πορεία της, στις εκπλήξεις που επιφυλάσσει, άλλοτε τραγικές και άλλοτε χαρούμενες, στις περίπλοκες διαδρομές της, στις επιβραβεύσεις αξιών όπως η υπομονή, η καρτερία,  η ανοιχτοσύνη, η γνώση και η σοφία.

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ μια μικρή χιονονιφάδα δημιουργείται ψηλά στον ουρανό. Αρχίζει να στροβιλίζεται, να πετά, να παρασύρεται με μία μόνη ευχή σε αυτή την άγνωστη και κάποιες φορές αγωνιώδη πορεία της. Να βρεί τη θέση της μέσα στον κόσμο. Εκεί που θα νιώσει ολοκληρωμένη, όμορφη και ευτυχισμένη.

Την ίδια στιγμή, σε κάποια άλλη γωνιά αυτού του κόσμου βλέπουμε τη Νοέλ, ένα μικρό κορίτσι να ονειρεύεται όμορφα Χριστούγεννα. Νιώθουμε τη μελαγχολία της όταν θαυμάζει σε βιτρίνες ή σε σπίτια όμορφα, λαμπερά Χριστουγεννιάτικα δέντρα, και ταυτόχρονα αναπνέουμε την ελπίδα της πως φέτος θα φτιάξει και εκείνη τη δική της χριστουγεννιάτικη όμορφη γωνιά. Βρίσκει ένα μικρό δεντράκι ξεκινά με πολλή αγάπη να το στολίζει λιτά και απέριττα. Να όμως που για να ολοκληρωθεί, λείπει κάτι ακόμα. Θα βρει αυτό που αναζητά;

Ντυμένο στα λευκά με χριστουγεννιάτικες χαρούμενες πινελιές το βιβλίο του Benji Davis σίγουρα διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις Κλασικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες των επόμενων χρόνων. Δίχως φλυαρίες, με λίγες και σωστά ζυγισμένες λέξεις, καταφέρνει μέσα σε ένα αξέχαστο χριστουγεννιάτικο σκηνικό να τοποθετήσει το φιλοσοφημένο ερώτημα της προσωπικής αναζήτησης και της πραγματικής και ουσιαστικής ευτυχίας.

Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι αναγνώστες για την γλυκύτητά του, και το αίσθημα μιας «γεμάτης» ολοκλήρωσης που αφήνει.

Ηλικία: από 3 ετών
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ίκαρος

Το βιβλίο Χιονονιφάδα μπορείτε να το βρείτε στο Alice on Board

Για περισσότερες προτάσεις βιβλίων διαβάστε εδώ

 

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment