Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

0 Comments 🕔14:58, 21.Ιαν 2020

Tο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τον Φεβρουάριο υπόσχεται μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους αφού θα φιλοθενήσει τη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Εκεί θα ανακαλύψουμε μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο, θα περιηγηθούμε  στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας . Θα γνωρίσουμε το ντροπαλό γαλλικό ανδροειδές ρομπότ Reety, τον Pepper, τον Pando, τον  Aibo το μοναδικό ρομπότ-σκύλο από την Ιαπωνία, την αξιαγάπητη Kiki, τον τέταρτης γενιάς Promobot V4, αλλά και τον CocioBot από την Βρετανία που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εκφράσεις.

Θα παίξουμε με τις απίστευτες ρομπότ-μέδουσες, γνωρίστε το πρώτο ρομπότ –ψάρι που δημιουργήθηκε ποτέ, κάντε μια βόλτα με το ηλεκτρικό σκούτερ, θα παρακολουθήσουμε το εντυπωσιακό Theater of Robots και  το φαντασμαγορικό Tesla Show και θα δοκιμάσουμε τις απίθανες φιγούρες του απόλυτου dance game Just Dance με τον αισθητήρα kinect.

Ακόμα, παίξτε με το Bb8 droid, θα δοκιμάσουμε τη κάσκα Μικτής Πραγματικότητας Hololens, παίξτε με το Sony xperia projection game, το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη αφής, θα θαυμάσουμε 3D εκτυπωτές, γίνετε για λίγο αστροναύτης, θα κάνουμε μία βόλτα στον γαλαξία μας και θα ζήσουμε τη ζωή ενός αστεριού…Αυτά και άλλα πολλά μας περιμένουν στην μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, την City of Robots.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με  εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η είσοδος στο Future Reality είναι δωρεάν.

Με την επιμέλεια και την εγκυρότητα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Περισσότερες Πληροφορίες

Eγκαίνια: Φεβρουάριος 2020

Ωράριο λειτουργίας:

ΔΕΥΤΕΡΑ                        ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΡΙΤΗ                              09:00 – 13:30

ΤΕΤΑΡΤΗ                        09:00 – 13:30

ΠΕΜΠΤΗ                         09:00 – 13:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                 09:00 – 20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ                        11:00 – 16:00

ΚΥΡΙΑΚΗ                        10:00 – 18:00

 

 

 

 

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

<