Η ιστορία της ζωής μου! Ένα λεύκωμα από την Key Books
Τα δώρα όταν είναι φυσικά επιλεγμένα προσεκτικά και έχοντας στο μυαλό την προσωπικότητα και τα γούστα του παραλήπτη τους, μπορούν να ομορφύνουν τη ζωή. Μπορεί να τη διασκεδάσουν, μπορεί να την κάνουν περισσότερο «ζεστή» ή γιατί όχι «νόστιμη». Να όμως που υπάρχουν και μερικά δώρα που είναι ικανά να σε κάνουν να ταξιδέψεις στη ζωή σου. Να βάλεις μπροστά τη μηχανή του χρόνου και να ξεκινήσεις ένα ταξίδι με πυξίδα τις αναμνήσεις σου, τα βιώματά σου, τις κρυφές σου σκέψεις και τα βαθιά απωθημένα σου.
Αφετηρία ο εαυτός σου από τα γεννοφάσκια σου, ή αργότερα όταν παιδί ακόμα έκανες το πρώτο σου sleep over στον κολλητό σου φίλο, ή μπήκες την πρώτη σου τιμωρία στο σχολείο κοιτώντας για ώρες το φθαρμένο τοίχο της τάξης σου. Στάσεις κάνεις στον εφηβικό σου εαυτό για να θυμηθείς το πρώτο σου χορό όταν ακόμα αλκοόλ δεν επιτρεπόταν να πιεις και έτσι ξεχνούσες τον πόνο σου με ένα φρουτ πάντς, το πρώτο σου άγαρμπο φιλί που σε έκανε να κοκκινήσεις, ή την πρώτη χυλόπιτα που έφαγες ή έριξες εκείνα τα χρόνια.
Αλλά και αργότερα θα κάνεις στάσεις στα μέρη που ταξίδεψες και θα θυμηθείς όλα εκείνα τα καρτ ποστάλ που δεν έστειλες ποτέ γιατί δεν πρόλαβες, ή γιατί δεν σου βρίσκονταν λεφτά στην τσέπη ή γιατί δεν ήξερες τη διεύθυνση του παραλήπτη, στις συναυλίες που απόλαυσες πάνω στους ώμους εκείνου το κακόμοιρου φίλου γιατί δεν έβλεπες.
Θα κάνεις όμως και στάσεις βραδύτητας με το μυαλό σου να αναζητά απαντήσεις σε ερωτήματα υποθετικά. Θα σκεφτείς πίνοντας ένα ποτήρι κρασί όλα εκείνα που ακόμα δεν έχεις προλάβει να κάνεις και πρέπει να βάλεις εμπρός, θα νιώσεις ταχυπαλμία γιατί αυτά τελικά δεν είναι και λίγα όσο αρχικά τουλάχιστον νόμιζες και ο χρόνος κάνει τικ τακ στα αυτιά σου.
Θα φτάσεις όμως στον προορισμό σου τελικά ανακαλύπτοντας τα σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής σου. Ή τουλάχιστον θα σκεφτείς τη λίστα με τις επιτεύξεις συ, με τις κατακτήσεις σου. Αλλα αυτό το ταξίδι δεν διαρκεί μία ημέρα. Ξεκινάει ένα βράδυ όταν ένα χέρι σου προσφέρει για δώρο το νέο λεύκωμα από τις εκδόσεις Key Books «Η ιστορία της ζωής μου» αλλά δεν ξέρω ακόμα πότε τελειώνει.
Μπορείς επίσης να το προσφέρεις εσύ σε κάποιον που θα ήθελες να μάθεις περισσότερα όπως και η συγγραφέας Λαβίνια Μπέκερ που θέλησε να μάθει περισσότερα για τον παππού της. Υπάρχει άπλετος χώρος ώστε να χρησιμοποιήσεις το βιβλίο όπως σου ταιριάζει καλύτερα. Μπορείς να σημειώσεις πρόχειρα μια σκέψη, να γράψεις περισσότερα λόγια σε μια απάντηση,
να ζωγραφίσεις κάτι, ή να βάλεις φωτογραφίες.
Οι δύο πρώτες οδηγίες για να ξεκινήσεις.
Πάντα να γράφεις πολύ.
Πάντα να λες την αλήθεια.
Η κόρη μου η Αλίκη που είπε να το συμπληρώσω και να της δώσω όταν μεγαλώσει – και αυτό είναι υπόσχεση. Η ιστορία της ζωής μου λοιπόν από την Key Books!
you may also like:
pigolampida
απλά υπέροχο!