Η αγαπημένη μου αδελφούλα. Μία τρυφερή ιστορία

0 Comments 🕔10:52, 10.Απρ 2017

Η αγαπημένη μου αδελφούλα. Μία τρυφερή ιστορία

Αλήθεια πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να παραχωρήσουμε ένα κομμάτι από την ζωή μας, από τον χώρο μας όταν έχουμε εξασκηθεί στην απόλυτη μοναδικότητα του εαυτού μας; Όταν όλα όσο υπάρχουν τριγύρω μας είναι δικά μας, όταν όλη η προσοχή των αγαπημένων μας είναι στραμμένη σε εμάς και όταν για τα πρώτα χρόνια της ζωής μας το μόνο παιδί μέσα στο σπίτι είμαστε εμείς;

O ερχομός της αδελφής του πρωταγωνιστή της γλυκιάς αυτής ιστορίας είναι πλέον κοντά. Η αγαπημένη μου αδελφούλα, μία από τις πρόσφατες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Κόκκινο με χιούμορ αλλά και ευαισθησία καταπιάνεται με το θέμα του ερχομού ενός δεύτερου παιδιού.

η αγαπημένη μου αδελφούλα

Μέσα από τα μάτια του ήρωά μας μαθαίνουμε το ευχάριστο νέο. Οι γονείς του πρόκειται να κάνουν μία αδελφούλα. Αν και στην αρχή είναι αόρατη, στη συνέχεια μοιάζει λίγο με μπάλα που συνεχώς κλωτσάει τη μαμά της – αντί εκείνη να την κλωτσάνε όπως άλλωστε είναι και το βασικό χαρακτηριστικό μίας μπάλας, και αν και συνεχώς αναζητά το σχήμα και την μορφή της όταν βρίσκεται στην αγκαλιά του την αναγνωρίζει – είναι η αδελφούλα του.

η αγαπημένη μου αδελφούλα

η αγαπημένη μου αδελφούλα

Και η καθημερινότητά τους ξετυλίγεται σύντομα μέσα στις επόμενες σελίδες με τον χρόνο να κυλάει γρήγορα αλλά και όμορφα. Η μικρή αδελφή με τον καιρό μεγαλώνει, βρίσκει τη θέση της στα παιχνίδια, στην καρδιά, αλλά και στις αγωνίες ενός μεγάλου αδελφού μερικές φορές ζηλιάρη, συχνά τρυφερό και τελικά πολύ υπερήφανο για αυτό το νέο ρόλο.

η αγαπημένη μου αδελφούλα

η αγαπημένη μου αδελφούλα

η αγαπημένη μου αδελφούλα

Η αγαπημένη μου αδελφούλα. Μία τρυφερή ιστορία

Η Astrid Desbordes, με τη γνωστή της πλέον λεπτότητα, τρυφερότητα και το χιούμορ του λόγου της από το βιβλίο «Αγάπη μου», και η Pauline Martin, με ζωντανή και καθαρή της εικονογράφηση, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ τρυφερό βιβλίο που ασχολείται με την αναμονή και την άφιξη μιας μικρής αδελφής ή ενός μικρού αδελφού.

Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να απαντήσουμε με γλυκύτητα στα πολλά ερωτήματα αυτού του «μεγάλου αδελφού/ης» το οποίο και κατανοεί απόλυτα τη θέση που παίρνει στην οικογένεια αλλά και στις καρδιές των γονιών του.

η αγαπημένη μου αδελφούλα

Μία ιστορία που αξίζει να τη διαβάσουμε ακόμα και όταν οι «αφίξεις των μελών» της οικογένειας έχουν πλέον ολοκληρωθεί γιατί πολύ απλά μιλάει στην καρδιά μας δίνοντας έμφαση στα ουσιώδη: η αγάπη δε μοιράζεται. Απλά πολλαπλασιάζεται.

Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλα βιβλία από τις εκδόσεις Κόκκινο.

Εκδόσεις: Κόκκινο
Συγγραφέας: Astrid Desbordes
Εικονογράφος: Pauline Martin
Mετάφραση: Θανάσης Πέτρου
Μέγεθος: 23×20
Σελίδες: 36
Έτος: 2016

Το άρθρο Η αγαπημένη μου αδελφούλα. Μία τρυφερή ιστορία έχει πρωτοδηοσιευθεί στο blog του deltamoms

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *