Εφιάλτης ή Όνειρο; Halloween by Stefano Azario

0 Comments 🕔09:57, 30.Oct 2015

Μαγικές εικόνες. Καθόλου τρομακτικές ή εφιαλτικές. Εικόνες που έχουν δημιουργηθεί από ένα μοναδικό φωτογράφο για παιδιά με διακεκριμένη και αναγνωρισμένη πορεία παγκοσμίως τον Stefano Azario. Τίτλος της φωτογράφησής «Εφιάλτες» που πρόκειται να εκδοθεί και σε βιβλίο ενώ όλες τις φωτογραφίες μπορεί κανείς να τις θαυμάσεις και στο Instgram με hashtag #notmynightmare Πρόκειτα όμως τελικά για εφιάλτη ή όνειρο; Γιατί τέτοιες εικόνες μάλλον παραπέμπουν σε όνειρο!

Halloween photo shooting nightmares

Όπως ο ίδιος δηλώνει «για αυτή τη φωτογράφηση με θέμα τους εφιάλτες των παιδιών προσπάθησα να εντοπίσω μέσα από το δικός τους μυαλό τους εφιάλτες τους. Άκουσα πολλές ιστορίες με τέρατα, αλλά και μερικές με ζώα και πολύ έντονη όρεξη που πιστέψτε με έκαναν την γυναίκα μου να τρέχει από το φόβο της»

Halloween photoshooting

Halloween photo shooting nightmares

Halloween photo shooting nightmares

«Ελπίζω πως μέσω της οπτικοποίησης αυτών, μέσω αυτής της παιχνιδιάρικης αναδημιουργίας τους τότε μπορεί ένα παιδί να νιώσει ανακούφιση, να νιώσει ότι επιτέλους τους αντιμετωπίζει. Αυτό λειτούργησε άψογά στην περίπτωση της Alex που είχε δει ένα τρομακτικό εφιάλτη με ένα μεγάλο φίδι. Αλλά μετά την φωτογράφιση ένιωσε μεγάλη ανακούφιση»

150324_01A_1485_E_SRGB72

150324_02A_0001_F_SRGB72

150401_01B_0582_B_SRGB72

nightmares

Το λεξικό ορίζει τους εφιάλτες σαν ένα “τρομακτικό” και “ανεπιθύμητο” όνειρο. Προφανώς οι λέξεις «τρομακτικό» και «ανεπιθύμητο» σημαίνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα για κάθε άνθρωπο. Ειδικά για τα παιδιά»

xxx

All photos by Stefano Azario at Sarah Laird – all rights reserved

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment