Εκθέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ίδρυμα Ευγενίδου

0 Comments 🕔11:53, 24.Jan 2019

Εκθέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, στο Ίδρυμα Ευγενίδου – Μην το χάσετε

Διαδραστική έκθεση Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής με στόχο τη βιωματική μάθηση και διασκέδαση. Μια έκθεση που εκτείνεται σε δύο ορόφους και αποτελείται από 54 σύγχρονα εκθέματα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Φυσικής (Μηχανική, Ηλεκτρομαγνητισμός, Ήχος, Φως, Ενέργεια, Σύμπαν), της Χημείας, της Βιολογίας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και της Ρομποτικής.

Τα παιδιά, αποκτούν ενεργό ρόλο, μέσω της διάδρασης με τα εκθέματα και με την περιήγησή τους στους χώρους της Έκθεσης, παρατηρούν, εξερευνούν και γνωρίζουν βασικές επιστημονικές αρχές, μαθηματικές έννοιες, αλλά και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Με τη βοήθεια των οδηγιών που παρέχονται σε κάθε έκθεμα, τα παιδιά καλούνται να παρατηρήσουν, να πειραματιστούν, να συναρμολογήσουν εξαρτήματα, ακόμη και να γίνουν μέρος του πειράματος και αν χρειαστεί μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία.

Ισόγειο

Στο ισόγειο βρίσκονται εκθέματα που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Φυσικής (Μηχανική, Ηλεκτρομαγνητισμός, Φως, Ήχος, Σύμπαν, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
Ο επισκέπτης παρατηρεί, πειραματίζεται και εξοικειώνεται τόσο με κλασικά φαινόμενα όσο και με σύγχρονες εφαρμογές της Φυσικής. Εξετάζει μεταξύ άλλων, την επιταχυνόμενη κίνηση και την ελεύθερη πτώση, δημιουργεί στάσιμα και ηχητικά κύματα, μελετά τον τρόπο και τις αρχές λειτουργίας κινητήρων και δυναμό και κατανέμει αποτελεσματικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ένα νησί.

Πρώτος Όροφος

Στον πρώτο όροφο, βρίσκονται εκθέματα Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής & Ρομποτικής. Το παιδί, δημιουργεί χημικές ενώσεις, γνωρίζει τα δομικά συστατικά της ζωής, όπως το DNA και το κύτταρο, εξερευνά τον μαγικό κόσμο των Μαθηματικών, λύνοντας έξυπνους μαθηματικούς γρίφους, εξοικειώνεται με την Πληροφορική, παρατηρώντας την εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών δοκιμάζοντας το ίδιο τις δυνατότητές του, και έρχεται σε επαφή με τη Ρομποτική – προγραμματίζει ρομπότ, γνωρίζει τα διάφορα είδη αισθητήρων που χρησιμοποιούνται και βλέπει πώς η σύγχρονη αυτή τεχνολογία αποκτά εφαρμογές στη βιομηχανία.

Μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει τις επιστημονικές αρχές που παρουσιάζονται και να εξοικειωθεί με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Εισηγητές Γεωργία Αλέξη, Μυρτώ Μπότσιου, Μαρία Περγαντή
Διάρκεια 90 λεπτά
Η έκθεση είναι ανοιχτή και την Κυριακή από τις 11.00-19.00 (τελευταία είσοδος 17.00)
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο – ΤΚ 17564 Αθήνα

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής 
Σάββατο και Κυριακή
11:00 – 19:00 (τελευταία είσοδος: 17:00)

 

Για την άμεση εξυπηρέτηση σας προαγοράστε ηλεκτρονικά τα εισιτήρια για το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο  και το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Athena
από αυτό το σύνδεσμο 

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment