Είδαμε: Ο γύρος τους κόσμους σε 80 ημέρες

0 Comments 🕔20:21, 19.Jan 2015

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τον γύρο του κόσμου;

Ογδόντα ημέρες στοιχηματίζει ο Φιλέας Φογκ και η περιπέτεια αρχίζει !…
Το ευρέως γνωστό και πολυπαιγμένο έργο του Ιουλίου Βερν ανεβαίνει στην παιδική σκηνή του Μεγάρου και μεταμορφώνεται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές.

ο γύρος τους κόσμου σε 80 ημέρες_1

O πλούσιος, εκκεντρικός και μυστηριώδης Άγγλος Φιλέας Φογκ έχει υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Γι’ αυτήν του την πεποίθηση στοιχηματίζει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, 20,000 λίρες όταν δίνεται μία σχετική αφορμή στη Λέσχη Ριφόρμ, στο Λονδίνο, όπου και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του. Φυσικά η αφορμή δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς σχετίζεται με άρθρο της Daily Telegraph αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής της Ινδίας.

Ο Φιλεάς Φόγκ είναι πλέον πεπεισμένος ότι είναι εφικτό να κάνει τον γύρο του κόσμου πλέον σε 80 ημέρες και το ταξίδι ξεκινάει στις 02 Οκτωβρίου 1872 και ημέρα επιστροφής της 21η Δεκεμβρίου 1872. Για συνοδεία του έχει τον υπηρέτη του τον Πασπαρτού τον οποίο και είχε μερικές μόλις ώρες πριν προσλάβει και φυσικά το ρολόι του αφού όλα έπρεπε να γίνουν με ακρίβεια.

ο γύρος τους κόσμου σε 80 ημέρες_8

Το ταξίδι του όμως είναι γεμάτο περιπέτειες. Θα μπορέσουν ο αφελής αλλά πιστός υπηρέτης του, επικίνδυνοι ληστές, μια μοιραία γνωριμία και ένας αδυσώπητος επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ να τον απομακρύνουν από τον στόχο του; Πόσο εύκολο θα είναι το ταξίδι του με ατμόπλοιο, αερόστατο, τρένο ακόμα και με ελέφαντα σε έναν κόσμο γεμάτο απρόοπτα που τίποτα δεν είναι αναμενόμενο; Τι έχει τελικά μεγαλύτερη αξία για τον Φιλέα Φογκ: το ταξίδι ή ένα στοίχημα τιμής;

Μια συναρπαστική θεατρική περιπέτεια που μας εντυπωσιάσε ειλικρινά. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Τατιάνα Λύγαρη που με ευρηματικό και άκρως δημιουργικό τρόπο έχει συνδυάσει τις μουσικές τάσεις της εποχής, και τη σύγχρονη χιουμοριστική γλώσσα με εντυπωσιακά διαδραστικά βίντεο που εντυπωσιάζουν και προσθέτουν χρώμα, αγωνία και έκπληξη στην παράσταση.

Η Αλίκη και η Βάλια γιατί τις είχα και τις δύο μαζί μου είχαν στην κυριολεξία μείνει άφωνες καθώς η αρχική εντύπωση που έχεις για την λιτή και μάλλον αδιάφορη σκηνή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ταξίδι που σε περιμένει. Κινούμενες πλατφόρμες μεταμορφώνονται σε καράβια, λιμάνια και τρένα, οι τοίχοι αποκτούν πρόσωπα και “μεταλλάσσονται” σε κινούμενες “ομιλούσες” κάποιες φορές, εικόνες παρουσιάζοντας την ατμόσφαιρα της κάθε στάσης.

ο γύρος τους κόσμου σε 80 ημέρες_2

ο γύρος τους κόσμου σε 80 ημέρες_3

ο γύρος τους κόσμου σε 80 ημέρες_6

ο γύρος τους κόσμου σε 80 ημέρες_9

Η μουσική του Μηνά Ι. Αλεξιάδη ερμηνεύεται ζωντανά από μουσικούς του συγκροτήματος Vice Versa με ποικιλία οργάνων που αποδίδουν διαφορετικά μουσικά στιλ και ιδιώματα από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με ευφάνταστες χορογραφίες. Πυκνά συχνά με έπιανα να χτυπάω ρυθμικά το πόδι μου το ξύλινο πάτωμα προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των διπλανών μου, ενώ το τελευταίο μουσικό κομμάτι του επιλόγου και του αποχαιρετισμού σου δημιουργεί μία απίστευτη παρόρμηση να θέλεις να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις ψηλά, να δείς όλα αυτά τα κρυμμένα μέρη σε όλα τα γεωγραφική μήκη και πλάτη του πλανήτη. Έσκυψα στο αυτί της Αλίκης και της ψιθύρισα: κοίτα να ταξιδέψεις και να δεις όλο τον κόσμο αγάπη!

ο γύρος τους κόσμου σε 80 ημέρες_5

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη (αφιλοκερδής συμμετοχή)
Θεατρική διασκευή: Γιώργος Γαλίτης
Σκηνικά – κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης
Μουσική διδασκαλία: Άλκηστις Ραυτοπούλου
Video design: Σπύρος Ρασιδάκης
Χορογραφία: Πέπη Ζαχαροπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Τίνα Γιωτοπούλου, Δημήτρης Διακοσάββας, Γιάννης Διαμαντής,
Παναγιώτης Κλίνης, Γιώργος Κοψιδάς, Λάμπρος Παπαγεωργίου,
Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Στέφη Πουλοπούλου, Σαμψών Φύτρος

Το μουσικό συγκρότημα Vice Versa:
Άλκηστις Ραυτοπούλου, Φώτης Μυλωνάς, Σωκράτης Γανιάρης και ο μουσικός Απόστολος Θεοδοσίου

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τον Απρίλιο

Πληροφορίες στα τηλ.: 210.86.68.572 & 210.86.58.902

Τηλέφωνο & φαξ: 210.86.65.144

Μην το χάσετε!

Προσοχή – ΜΕΡΙΚΑ TIPS:

1. H διάρκεια είναι 2,5 ώρες και αν προσθέσει κανείς και το διάλειμμα είναι σύνολο 3 ώρες. Προσπαθήστε να καθίσετε στην πάνω σειρά καθισμάτων ώστε να ακουμπάτε την πλάτη σας στον τοίχο (ξεκούραστο πολύ).

2. Διαβάστε στους μικρούς μας φίλους το ομώνυμο βιβλίο “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος ώστε να γνωρίζουν λίγο την ιστορία και τα πρόσωπα. Από την πένα του Αντώνη Παπαθεωδούλου και τα πινέλα της Ίριδας Σαμαρτζή

ο γύρος τους κόσμου σε 80 ημέρες_10

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment