Μερικές ιδέες δώρων για τη δασκάλα

0 Comments 🕔11:25, 03.Jun 2016

Μερικές ιδέες δώρων για τη δασκάλα

Tέλος σχολείου προ των πυλών. Θέμα συζήτησής ανάμεσα στους γονείς, στους διαδρόμους, στα what’s up, στα facebook messenger αλλά και στο πάρκο το αποχαιρετιστήριο δώρου του/της δασκάλας. Ποτέ στο παρελθόν δεν με είχα απασχολήσει «μαζικά», μήτε είχε πάρει διαστάσεις στο μυαλό μου. Ήταν πάντα ένα βιβλίο με ένα ευχαριστήριο μήνυμα, ένα αναμνηστικό με πάντα ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης για το δημιουργικό χρόνο που είχε αφιερώσει στα παιδιά μας με αγάπη και φροντίδα.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το σύστημα αρχών μου κλονίστηκε. Να συγκεντρωθούν λέει χρήματα από όλους ώστε να αγοράσουμε κάτι στη δασκάλα που μετά από 2 χρόνια θα αλλάξει και την τάξη θα αναλάβει νέος δάσκαλος. Αγωνία στο πρόσωπό μου, αμηχανία και προβληματισμός. Ο χρόνος όμως λίγος για να αλλάξω ρότα, για να διαφωνήσω, να παρεκκλίνω.

Ακολούθησα τους πολλούς γιατί δεν ήθελα να απέχει εκείνη. Δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου, μήτε την υπομονή, να προβληματίσω και τους άλλους, να αναρωτηθούμε για λίγο και να ξανασκεφτούμε ποιος ο σκοπός ενός τόσο μεγάλου δώρου προς μία δασκάλα. Να την ευχαριστήσουμε ναι, να την αγκαλιάσουμε μαζί σου, να προσφέρουμε κάτι που τα ίδια τα παιδιά θα έχουν δημιουργήσει για εκείνη ως ανάμνηση των χρόνων που μοιράστηκαν μαζί της πάλι ναι αλλά σε όλα τα άλλα όχι. Όχι στην αφθονία χωρίς σκέψη, όχι στην πεπατημένη χωρίς προβληματισμό και αναζήτηση νέας οδού, όχι στην προσφορά χωρίς προσωπική σφραγίδα και αγάπη.

Και έτσι κάπως σκέφτηκα να παρουσιάσω μερικές χαριτωμένες προτάσεις μικρών δώρων ευγνωμοσύνης (αν το αξίζουν) προς τους δασκάλους/δασκάλες με βασικά κριτήρια το χαμηλό κόστος, τις περισσότερες φορές την εμπλοκή των ίδιων των παιδιών, το χιούμορ, το συναίσθημα.

Μερικές ιδέες δώρων για τη δασκάλα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ

δώρο για τη δασκάλα fun 2
via

Τέλεια και πάνω από όλα «έξυπνη και «κοφτερή» ιδέα. Ευχαριστώ που έκανες τόσο «κοφτερό». Παίζε με τις λέξεις και σίγουρα είναι ένα δώρο που θα θυμάται για πάντα η δασκάλα. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες για να το φτιάξετε.

δώρο για τη δασκάλα 2

Ένα δώρο για τους λάτρεις της σοκολάτας δηλαδή το 99% του πληθυσμού αλλά και του «φωτος». Την ιδέα τη βρήκα εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε οδηγίες για το πως να γεμίσετε με σοκολατάκια ένα γλόμπο. Ευχαριστώ λοιπόν που φώτισες το δρόμο μου.

Sunglasses-Case

Θήκη για γυαλιά φτιαγμένη από το παιδί σας με ένα αστείο μήνυμα: σε ευχαριστώ που με βοήθησες να «δω» καλύτερα! Οδηγίες θα βρείτε εδώ. Δεν είναι η πιο εύκολη πρόταση, σίγουρα οώς αξίζει να την έχουμε στο μυαλό μας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ

δώρο για τη δασκάλα DIY 4

Αγαπώ τις λεμονάδες και είναι super εύκολο να τις φτιάξει κανείς (by the way είχα κάποτε γράψει μια εύκολη συνταγή). Να λοιπόν ένα δώρο χαριτωμένο, αστείο και χρηστικό. Ένα jar λοιπόν γεμάτο λεμόνια για να φτιάξει κανείς μία λεμονάδα. Και φυσικά συνοδεύεται με αυτό το χαριτωμένο DIY με χάρτινα καλαμάκια που έχουν γίνει μολύβια. Το ευχαριστήριο μήνυμα μπορεί να γραφτεί πάνω σε μία γόμα. Εδώ θα βρείτε οδηγίες.

Φυσικά υπάρχει και αυτή η κλασική εκδοχή jar με λεμόνια αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να φτιάξετε κατασκευή με καλαμάκια. Εδώ μπορείτε να βρείτε και άλλη συνταγή και printables.

δώρο για τη δασκάλα fun

Ένα μεγάλο καλάθι με αντικείμενα που εσείς θα επιλέξετε για το καλοκαίρι είναι πάντα μία όμορφη και απλή λύση. Σημασία έχει να επιλέξετε τα αντικείμενα σκεπτόμενοι την προσωπικότητα του αποδέκτη του δώρου.

δώρο για τη δασκάλα 1
via

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ DIY

Aν η ιδέα να φτιάξετε κάτι μόνοι σας (με το παιδί δηλαδή) με τα χεράκια σας αυτό το βάζο-ανανάς γεμάτο σοκολατάκια, καραμέλες, ζελέ ή ότι άλλο φανταστείτε μου αρέσει τρελά. Ταιριάζει με το καλοκαίρι, είναι πρωτότυπο και σίγουρα θα διακοσμήσει τη βεράντα ή τον κήπο του/της δασκάλας. Οδηγίες θα βρείτε εδώ.

δώρο για τη δασκάλα DIY 3
via

Μία προσωποποιημένη tote bag με το όνομά του/της δασκάλας. Μία tote bag Που μεταμορφώνεται σε τετράδιο. Οδηγίες θα βρείτε εδώ.

δώρο για τη δασκάλα DIY

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ

Η αγαπημένη μου ιδέα. Χρειάζεται λίγο χρόνο για να οργανωθεί και κάποιος να αναλάβει την εκτέλεσή του. Φωτογραφίες των παιδιών με ένα προσωπικό μήνυμα προς το/τη δασκάλα που γίνονται αφίσα δώρο. Υπέροχη ιδέα, υπέροχη εκτέλεση. Αξίζει μία χρονιά να το προσπαθήσουμε.

δώρο για τη δασκάλα 4

Ότι δώρο και αν διαλέξουμε ας δείξουμε σε εκείνους τους δασκάλους που πραγματικά το αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας. Ας τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς για το έργο που καθημερινά προσφέρουν τις δύσκολες αυτές στιγμές και ας τους ενθαρρύνουμε να το συνεχίσουν. Χρειαζόμαστε φωνές που εμπνέουν για περισσότερη γνώση και μάθηση, υπομονή και επιμονή, σεβασμό και καλλιέργεια.

Εδώ μπορείτε να ακολουθήσετε το Board που έχω ετοιμάσει στο pinterest με άλλες ιδέες δώρων για τους δασκάλους.
Χ

Το άρθρο Μερικές ιδέες δώρων για τη δασκάλα έχει γραφτεί για το blog.aliceonboard.gr

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment