Διαβάσαμε: Η πριγκίπισσα και τα δώρα

0 Comments 🕔10:11, 22.Apr 2015

Ρουμπίνη το όνομά της και είναι πριγκίπισσα. Τα έχει όλα αλλά θέλει και άλλα. Και όσα και αν ζητήσει πάντα θα τα αποκτήσει. Και πλησιάζει η ημέρα των γενεθλίων της και ο αγαπημένος και καλοσυνάτος μπαμπάς της που δεν της έχει ποτέ χαλάσει χατίρι, τη ρωτάει τι δώρο θέλει να της κάνει. Αλλά που να φανταστεί ο δύσμοιρος ότι δεν πρόκειται να ζητήσει ένα αλλά 10,001 δώρα η Ρουμπίνη που δεν έχει μάθει να είναι ποτέ ικανοποιημένη από αυτά που έχει.

η πριγκίπισσα και τα δώρα

η πριγκίπισσα Ρουμπίνη

η πριγκίπισσα και τα δώρα 7

Και φθάνει η ημέρα που τα δώρα απλώνονται μπροστά της και όπως απλώνονται δεν χωράνε στο δωμάτιό της αλλά καταλαμβάνουν όλο τελικά το σπίτι ακόμα και τον κήπο. Και με τέτοιο δυσβάσταχτο βάρος, το κακόμοιρο το πάτωμα υποχωρεί και επέρχεται η μεγάλη καταστροφή. Όλα εξαφανίζονται μπροστά της, ακόμα και ο …. αγαπημένος της μπαμπάς.
Και τότε έρχεται η στιγμή της συνειδητοποίησης: τι είναι αυτό που φοβάται πιο πολύ από όλα να χάσει; Είναι το δεντρόσπιτο, είναι η κούκλα, είναι το ξύλινο άλογο ή μήπως είναι ο πολυαγαπημένος της μπαμπάς;

η πριγκίπισσα Ρουμπίνη 3

η πριγκίπισσα Ρουμπίνη 4

η πριγκίπισσα Ρουμπίνη 6

«Πω πω τι έκανα! Το πιο σπουδαίο από όσα είχα κοντά μου τώρα θάφτηκε κάτω από τούβλα σωρό. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ να σώσω τον….
«Μπαμπά μου! Και τα δώρα τα χαρίζω. Πάρτε τα όλα από εδώ. Αρκεί μόνο τον λατρεμένο μου μπαμπά να ξαναδώ!»

Ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από λίγο μόλις καιρό από τις εκδόσεις Ίκαρος. Με διάχυτο το χιούμορ τόσο στο κείμενο όσο και στην εικονογράφηση αλλά και με έντονα χρώματα με το κίτρινο και το ροζ να κυριαρχούν, οι μικρές μας φίλες εύκολα μπορούν να κατανοήσουν τα όρια που πρέπει συχνά να υπάρχουν στις απαιτήσεις τους. Την πραγματική αξία των πραγμάτων αλλά και τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα υλικά και άυλα αγαθά. Έγινε αμέσως αγαπημένο μας βιβλίο αφού με έντεχνο τρόπο, κάνοντας χρήση αγαπημένων για τις μικρές μας φίλες στοιχείων, όπως το χρώμα ροζ, και το glitter, προβληματίζει για όλα εκείν που σε αυτή τη ζωή έχουν αξία.

Τίτλος: Η πριγκίπισσα και τα δώρα
Συγγραφέας: Caryl Hart
Εικονογράφος: Sarah Warburton
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Καλή ανάγνωση σας εύχομαι!

xxx

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment