Αφιερωμένο στο εφηβικό θέατρο αυτό το ΣΚ – 2 μεγάλες θεατρικές δράσεις από το Δημ. Θέατρο Πειραιά και το Εθνικό

0 Comments 🕔06:28, 10.May 2019

2 μεγάλες θεατρικές δράσεις από το Δημ. Θέατρο Πειραιά και το Εθνικό

Πλούσιο το πρόγραμμα αυτού του ΣΚ σε θεατρικές παραστάσεις από και προς τους εφήβους με δύο μεγάλες δράσεις: Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το πρόγραμμα Τρίτο κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς και στο Μικρό Εθνικό Θέατρο, στη σκηνή του Rex με τη δράση Θέατρο Με, Από και Για Έφηβους. Με αυτές τις παραστάσεις ανακαλύπτουμε και ρταυτόχρονα ενθαρρύνουμε, την αστείρευτη νεανική δημιουργικότητα, στα πλαίσια ενός πραγματικά, ζωντανού, θεάτρου.

Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου
Τρίτο Κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Έφηβοι 13-17 ετών

Εκπαιδευτικό, θεατρικό πρόγραμμα που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με στόχο την ενεργή υποστήριξη της ενασχόλησης των μαθητών με δημιουργικές εξωσχολικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα αυτό ενώνει συνειδητά τα δύο πεδία, του θεάτρου και της εκπαίδευσης, µέσα στη σχολική αίθουσα αρχικά και στη συνέχεια σε μια επαγγελματική ιστορική θεατρική σκηνή. Έτσι το Σάββατο και την Κυριακή θα μπορούμε να δούμε 7 Σχολεία, 7 Σκηνοθέτες και 7 Παραστάσεις.

Σάββατο 11/05

Τίτλος παράστασης : Πλασμένοι για… χαρταετοί / 11.00, 2ο ΤΕΛ Πειραιά
Οι μαθητές της ομάδας αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Ιστορίες μυθοπλασίας; Ιστορίες πραγματικές; Η ίδια η ζωή θα δώσει την απάντηση. Μια παράσταση βασισμένη στους κανόνες του θεάτρου της επινόησης, φτιαγμένη με τα υλικά της ψυχής των συντελεστών της….. και την αγάπη τους για τη ζωή και το θέατρο.

Τίτλος παράστασης: Μετ΄εμποδίων /12.30, 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου
Μία παράσταση «θεάτρου της επινόησης» με θέμα το θάρρος και τον φόβο, τους στόχους που βάζουμε, τα εμπόδια που συναντάμε και πώς συνεχίζουμε ή εγκαταλείπουμε τον αγώνα αναλογιζόμενοι το κόστος. Το υλικό της παράστασης είναι ιστορίες των παιδιών, αυτοσχεδιασμοί που έγιναν στην πρόβα από τα παιδιά, χορογραφίες από τα ίδια τα παιδιά.

Κυριακή 12/05

Τίτλος Παράστασης: Μέσα από τα μάτια μας / 10.00. ΓΕΛ Ιωνίδειου Σχολής Πειραιά
Επτά ιστορίες από εφήβους για εφήβους βγαλμένες από αυτοσχεδιασμούς διερευνούν την πραγματικότητα μέσα από τα μάτια τους και συνομιλούν με τον εαυτό τους.

Τίτλος Παράστασης: Νέα πρόσωπα ζητούν συγγραφέα / 11.15, Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’ Arc
Μαθητές του σχολείου μιλούν για τις ανησυχίες τους, τις σύγχρονες σχολικές συνθήκες και την επιθυμία τους να αλλάξουν τα πράγματα, μέσα από μια οπτική ονειροφαντασίας η οποία προκύπτει από τη χρήση δύο θεατρικών κειμένων, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ, ως οχήματα μετάβασης από το πραγματικό στο φαντασιακό, από τη ρεαλιστική προσέγγιση έως την απόλυτη ψευδαίσθηση της θεατρικής σύμβασης. Η παράσταση προκύπτει από την ένωση των κειμένων «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» του Λουίτζι Πιραντέλο με αυτό του Ανδρέα Φλουράκη «Θέλω μια χώρα» και πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της σκηνής.

Τίτλος παράστασης: Ηρεμία, ηρεμία είναι απλώς μια εφηβεία / 12.15, 2ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού
Οχτώ μαθητές, οχτώ λέξεις, ένα έργο για εφήβους γραμμένο από εφήβους. Εμπειρίες και σκέψεις για την εφηβεία σε μια παράσταση με κείμενα από το βιβλίο ‘Η Αλφαβήτα της εφηβείας’ της Μάγιας Δεληβοριά καθώς και και κείμενα που έγραψαν οι μαθητές.

Τίτλος παράστασης : Αν έχεις συμπτώματα Internet Addiction μην έρθεις, 13.30, 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας
Μια παράσταση ντοκουμέντο για την ημέρα που κατέρρευσε ο server των δημοφιλέστερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου. Εσύ θυμάσαι τι έκανες εκείνη την ημέρα;

Τίτλος παράστασης: ” 91 Λόγοι για να ζεις”/14.30, 10 Γενικό Λύκειο Πειραιά
Ένας μαθητής κάνει μια ανάρτηση στο Facebook αναγγέλλοντας την ημέρα και την ώρα της αυτοκτονίας του. Οι συμμαθητές του τον απαγάγουν λίγο πριν την κρίσιμη ώρα και τον οδηγούν στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Εκεί στήνουν ένα “party” και του παρουσιάζουν 91 λόγους που αξίζει κανείς να ζει. Με χιούμορ και συγκίνηση περνούν από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση και υμνούν τη ζωή.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Κυριακή 12 Μαΐου, 20.00 και 21.00
Θέατρο Με, Από και Για Έφηβους – Μικρό Εθνικό Rex
Παιδιά 12+

Θεατρικές παραστάσεις από έφηβους που συμμετέχουν στα θεατρικά εργαστήρια του Μικρού Εθνικού, και γράφουν τα δικά τους έργα, και εξερευνούν τα εκφραστικά τους μέσα με την καθοδήγηση επαγγελματιών του θεάτρου, με τη δέσμευση πως το θέατρο για εφήβους οφείλει να είναι ένα γόνιμο πεδίο καλλιτεχνικής δράσης. Ένα θέατρο που ασχολείται με το πώς ζουν σήμερα οι έφηβοι και πώς διαμορφώνονται οι συμπεριφορές και οι σχέσεις τους.

Οι παραστάσεις στο φετινό Φεστιβάλ είναι ένα ταξίδι επινόησης. Η ομάδα άλλοτε διερευνά το εντύπωμα που αφήνει ένα υπάρχον θεατρικό έργο και το οποίο γεννά το υλικό για το νέο κείμενο, και άλλοτε ξεκινά από μια ιδέα, την οποία διερευνά και εξελίσσει συλλογικά. Το θέατρο της επινόησης τοποθετεί του εφήβους στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας, και αναδεικνύει τη δύναμη που έχει ο καθένας μας μέσα του να επινοεί εξαρχής τον εαυτό του.

Ελέφαντες: από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Νέες Φωνές» – Σκηνοθεσία: Α. Μάνου / 20.00
Αφιερωμένο στην εφηβική στιγμή της ανακάλυψης ενός κόσμου που ζει και εξελίσσεται ανεπαίσθητα μες το μυαλό, και που απ’ όλους τους κόσμους που ζούμε, είναι ο πιο ζωντανός.

Είμαι ζώο! Σοκαρίστηκες; από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Σωματικό θέατρο»-Σκηνοθεσία: Μ. Μάρρα / 21.00
Μια παράσταση που εξερευνά εμάς, εσάς, τα ζωώδικα, τα θεϊκά, τα ανθρώπινα στοιχεία της ύπαρξης μας. Στο βάθος, στο τέλος, η επικοινωνία και η επαφή μοιάζουν πιο ζωτικές ανάγκες κι από την ίδια την επιβίωση.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου διανέμονται στο κοινό μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, από τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο Θέατρο Rex (Πανεπιστημίου 48)

Εθνικό Θέατρο REX Πανεπιστημίου 48, +302103305074, +302107234567

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment