Αρχαία Αθήνα – Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

0 Comments 🕔12:31, 10.Οκτ 2017

Αρχαία Αθήνα – Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Πριν από 2 περίπου εβδομάδες έπεσα τυχαία εντελώς σε μια νέα δράση για παιδιά: Κυνήγι Θησαυρού λέει στην Αρχαία Αθήνα. Σημείο συνάντησης έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης. Alert στις μαμάδες των φίλων της Αλίκης που υποψιαζόμουν ότι θα έκαναν κέφι ένα τέτοιο ταξίδι στο χρόνο και κινήσαμε για το κέντρο της Αθήνας. Αρχαία Αθήνα – Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Άνθρωποι με μπλε μπλουζάκια μας μάζεψαν όλους μαζί και αφού μας έδωσαν τις οδηγίες και το χάρτη ξεκινήσαμε. Μαμάδες και παιδιά, με χάρτες στα χέρια και αινιγματικές φάτσες: από τη Πύλη του Αδριανού, και πίσω στην Οδό Τριπόδων και στο Μνημείο του Λυσικράτη.

Αρχαία Αθήνα - Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Αρχαία Αθήνα - Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Αρχαία Αθήνα - Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Αρχαία Αθήνα - Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Κάθε στοιχείο που ανακαλύπταμε το γράφαμε στο χαρτί μας και εκείνο μας έδινε την οδηγία για το επόμενο ραντεβού μας: “για να βρεις τον επόμενο σταθμό, θα πρέπει να απαντήσεις στον παρακάτω γρίφο: σφυρίζει, βουίζει, τρίζει – τον ακούς μας δεν το βλέπεις». Και έτσι κάπως οδηγούμασταν στο Μνημείο των Αέρηδων να μετράμε γράμματα, να διαβάζουμε πινακίδες, να μιλάμε και να μοιραζόμαστε την ιστορία μας, και ξανά πίσω στην Ακρόπολη από δρόμους και στενά της Πλάκας που δεν είχα ξαναπερπατήσει.

Αρχαία Αθήνα - Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Και τα κορίτσια αναψοκοκκινισμένα από ενθουσιασμό αλλά και από το περπάτημα – σε 2 ώρες έπρεπε να το έχουμε ολοκληρώσει. Να συνεχίσουμε στον 6ο μας σταθμό και να βρούμε την ακροστιχίδα μας που θα μας οδηγήσει τελικά στο Ηρώδειο και στο τέλος της διαδρομής μας, πίσω στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αρχαία Αθήνα - Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Αρχαία Αθήνα - Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Εκεί η ομάδα με τα μπλε μπλουζάκια που υπερήφανα «φωνάζουν» beagreek μας περιμένει για να μας απονείμει τα βραβεία μας αλλά και να μας προσφέρει ένα μικρό πακέτο με πληροφορίες για όλα τα σημεία που περάσαμε – βλέπεις μπορεί να περνάμε συχνά μπροστά από το Μνημείο του Λυσικράτη, αλλά ποιος ήταν τελικά αυτός; Και ποιοι είναι οι αέρηδες;

Αρχαία Αθήνα - Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά

Αν σας αρέσουν οι περιπέτειές, η ιστορία, η αρχαία Αθήνα αλλά και γιατί όχι η βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας μας, αξίζει να λάβετε μέρος σε αυτό το παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού. Το κόστος συμμετοχής είναι 15,00 Ευρώ για τα παιδιά, οι συνοδοί δεν πληρώνουν. Ξέρω ότι ίσως το βρεις λίγο ακριβό αλλά εσύ αποφασίζεις.

Εγώ θα σου πω μόνο πως απόλαυσα αυτή την υπέροχη διαδρομή 7,8 χλμ που τελικά κάναμε μαμάδες και κόρες, απόλαυσα τις γνώσεις που ανταλλάξαμε, τα αστεία μας και τελικά την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης της αποστολής – το είδα και στα πρόσωπά τους. Τα λίγα σχόλιά μας τα καταθέσαμε στην ομάδα που με προσοχή μας άκουσε και υπογράμμισε τη σημασία που έχουν όλα τα σχόλια στη βελτίωσή τους – πολιτισμός!

Διάβασα πως θα το επαναλάβουν στις 15/10. Ρίξε μία ματιά εδώ αν θέλεις.

Σημαντικές Πληροφορίες

• Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
• Ώρα Έναρξης: 10:30
• Εκτιμώμενη Διάρκεια Ολοκλήρωσης: 90 λεπτά
• Ώρα Λήξης: 13:30
• Κόστος Συμμετοχής: 15€ / παιδί (με τη συνοδεία ενηλίκου)
• Οι Ενήλικες Συνοδοί συμμετέχουν Δωρεάν
• Προτεινόμενη ηλικία: 7 έως και 12 ετών
• Σημείο Συνάντησης: Έξω από το σταθμό Ακρόπολη του Μετρό, επί της Μακρυγιάννη

201715οκτ10:30 πμ1:30 μμΚυνήγι Θησαυρού - Αρχαία ΑθήναΔημιουργικές Δράσεις 10:30 πμ - 1:30 μμ Τύπος:Δημιουργικές ΔράσειςEvent Type 2:Με κόστος συμμετοχής,Παιδιά 7+

Καλή διασκέδαση

ΠΈΠΗ

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment 

Your email address will not be published. Required fields are marked *