Ένα σκυλάκι με μποτάκια – Ξεκαρδιστική ιστορία για τη διαφορετικότητα

0 Comments 🕔11:01, 25.Apr 2019

Μια τρυφερή, ρομαντική μα πάνω από όλα άκρως χιουμοριστική και γλυκιά ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο χαριτωμένα πλάσματα – τον Φίλιππο και την Πηνελόπη. Δύο σκύλους που έχουν σίγουρα να μας διδάξουν πολλά.

Συνήθως στις ιστορίες αγάπης, εκείνες τουλάχιστον που έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια, ανατροπές και δυσκολίες, η λύπη, η απογοήτευση, η απόρριψη και τα δάκρυα είανι αναπόσπαστο μέρος τους. Σε αυτό όμως το ξεχωριστό βιβλίο, Ένα σκυλάκι με Μποτάκια μια κυκλοφορία των εκδόσεων Διόπτρα, το χιούμορ και το γέλιο είναι καλά κρυμμένο και μόνο αυτά τα έξυπνα, σπιρτόζικα παιδικά μάτια μπορούν να ανακαλύψουν.

Η ιστορία μας είναι απλή και εύκολα μπορεί να την αφηγηθεί κανείς σε μερικά μόλις λεπτά. Πρωταγωνιστής ο Φίλιππος ένα χαριτωμένο σκυλάκι που μόλις γνωρίζει την σκυλίτσα την Πηνελόπη είναι σίγουρος που μόνο εκείνη αρκεί για να είναι ευτυχισμένος. Νιώθει όμως ανεπαρκής καθώς έχει μία μικρή ατέλεια σύμφωνα πάντα με τη δική του προσωπική άποψη. Έχει μικρά ποδαράκια ενώ εκείνη, η Πηνελόπη σίγουρα με τη ψηλά λιγνά της πόδια θα τον απορρίψει.

Ως εδώ καλά. Όμως η ιστορία μας δε σταματάει εδώ. Ο Φίλιππος με τη βοήθεια πάντα του κολλητού φίλου του επινοεί διάφορα σχέδια ώστε η Πηνελόπη να τον προσέξει και γιατί όχι, να μην αντιληφθεί αυτή την ατέλειά του.

Μηνύματα στους τοίχους, μποτάκια κόκκινα με κολλημένες εφημερίδες στο εσωτερικό τους ώστε να δείχνει πιο ψηλός. Και τελικά η αλήθεια αποκαλύπτεται και δεν είναι τόσο πικρή και απογοητευτική όσο φανταζόταν. Γιατί πολύ απλά και η Πηνελόπη έχει και εκείνη μια παρόμοια ατέλεια που δεν την είχε από την αρχή αντιληφθεί.

Τελικά ίσως το καλύτερο σχέδιο που έπρεπε να είχε επινοήσει ο Φίλιππος είναι να παραμείνει απλά ο εαυτός του.

Η αγαπημένη στους μικρούς φίλους Paula Metcalf έγραψε και εικονογράφησε ένα ακόμα υπέροχο βιβλίο που σε κάθε του σελίδα, γελάς με την καρδιά σου αφού τα κινούμενα μέρη που διαθέτει αποκαλύπτουν μικρά μυστικά. Κάθε σελίδα και μία χρωματική έκπληξη για γέλια μέχρι δακρύων.

Ένα βιβλίο που χωρίς να σου σηκώνει το δάχτυλο, σιωπηλά και χιουμοριστικά σου αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια – την ευτυχία του να αποδέχεσαι τον εαυτό σου με τις δικές του ατέλειες, με τα δικά του «μικρά παραπτώματα», ενώ παράλληλα προβάλλει και τη βαρύτητα της φιλίας στη ζωή μας. Πολύ συχνά στην προσπάθειά μας να γίνουμε αρεστοί και αγαπητοί από τους τρίτους, είτε πρόκειται για φίλους, συντρόφους, πλάθουμε μια διαφορετική εικόνα για τους άλλους, ανυψώνοντάς τους στα μάτια μας, ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε τις δικές μας αρετές και τα δικά μας χαρίσματα. Ο εαυτός μας παραγκωνίζεται και ο τρίτος Θεοποιείται στα μάτια μας.

Ένα αισιόδοξο και γαργαλιστικά αστείο παιδικό βιβλίο που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Το παιδικό βιβλίο Ένα σκυλάκι με μποτάκια μπορείτε να το βρείτε και στο Alice on Board.

Συγγραφέας: Paula Metcalf
Μεταφραστής: Έλενα Κατσαΐτη
Χώρα προέλευσης: Ηνωμένο Βασίλειο
Εκδόσεις Διόπτρα

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment