Ένα Σάββατο προσφοράς στις εκδόσεις Μεταίχμιο, συντροφιά με το give the kids TOO

0 Comments 🕔19:15, 24.Νοέ 2018

Ένα Σάββατο προσφοράς στις εκδόσεις Μεταίχμιο, συντροφιά με το give the kids TOO

Κάθε Σάββατο πρωί το ραντεβού είναι συγκεκριμένο – Πειραιώς 35 στην παλιά Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εκεί από πέρυσι γίνεται κάτι μαγικό, το Θεάτρο πλησιάζει κοντά στα παιδιά και τους μιλάει με οδηγό τη μουσική, τα παραμύθια και το χορό. Μελωποιούν παραμύθια, αυτοσχεδιάζουν πάνω σε μουσικές ιστορίες δικής τους επινόησης, συνδυάζοντας τραγούδι, ερμηνεία, κίνηση. Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Όμως σήμερα το give the kids μας έκανε μια γλυκιά έκκληση για βοήθεια και όσοι, λίγοι ή πολλοί ήταν εκεί στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο για να προσφέρουν το λίγο ή το πολύ τους σε όσους το είχαν ανάγκη.

Η Αργυρώ Πιπίνη αφηγήθηκε με τη ζεστή φωνή της τον Ευτυχισμένο Πρίγκιπα του Όσκαρ Ουάιλντ, και όλοι, μικροί και μεγάλοι τέντωσαν τα αυτιά τους αλλά κυρίως μαλάκωσαν την καρδιά τους για να ακούσουν τη συγκινητική ιστορία του πρίγκιπα που μετά το θάνατό του έγινε άγαλμα στην πλατεία της πολιτείας και σε ένα περαστικό χελιδόνι.

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας είχε ζήσει στο παλάτι, δίχως έγνοιες πάντα ξέγνοιαστος αμέριμνος, αγνοώντας την αλήθεια που έκρυβε η σκληρή πραγματικότητα πολλών κατοίκων. Όταν όμως θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μια διαφορετική πλευρά της καθημερινότητας: την φτώχια, τη διαφθορά και την υποκρισία.

Το χελιδόνι διηγείται στο άγαλμα τα παράξενα και θαυµαστά που έχει δει στα ταξίδια του σε χώρες εξωτικές και ο πρίγκιπας του µιλάει για τη ζωή του, για τους ανθρώπους, για το καλό και το κακό. Οι δύο αυτοί φίλοι, το χελιδόνι της καλοσύνης και ο πρίγκιπας της προσφοράς, ενώνουν τις δυνάµεις τους, σε μια κρύα πόλη κάπου στον κόσμο, για να βοηθήσουν τους φτωχούς.

Μετά την αφήγηση και αφού όλοι ακούσαμε, από τον άνθρωπο που βρίκσεται πίσω από το give the kids την Χριστίνα Κοπανά, τη δράση του, τα παιδιά ετοίμασαν κάρτες για τους άγνωστους φίλους που θα παραλάβουν το πακέτο έκπληξη και που ίσως ζεστάνει για λίγο το σπίτι τους.  Aν και εσείς θέλετε να βοηθήσετε διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του give the kids και προσφέρετε με όποιο τρόπο μπορείτε.

Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια – Λέων Τολστοι

you may also like:

About Author

No Comments

No Comments Yet!

No one have left a comment for this post yet!

WRITE A COMMENT ON THIS POST

Write a Comment